
Klima og miljø fik en historisk høj betydning ved efterårets kommunalvalg. Efter valget har flere kommuner oprettet nye grønne klimaudvalg. Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix
Kommuner satser på klimaudvalg i kampen om at blive grønne
tekst Martin Pedersen
Klima og miljø fik en historisk høj betydning til kommunalvalget, og emnet sneg sig helt i top over vælgernes topprioriteringer sammen med ældre og sundhed, der er tidligere valgkampes to store spillere. Vælgernes rangering, af hvor vigtigt klima var for deres stemme steg tilmed under valgkampen, viste en undersøgelse foretaget af KL’s nyhedsbrev Momentum.
Det resulterede i, at flere kommuner under konstitueringerne oprettede helt nye udvalg, der skal arbejde for at gøre kommunerne grønnere end nogensinde. Frem for blot at være en del af et bredere udvalg har man flere steder valgt at lave et klimaudvalg, der har til formål at have et ensidigt fokus på det populære vælgeremne.
Vores rolle at bygge bro I Odense har man sat sig det mål, at kommunen skal være klimaneutral i år 2030. Tidligere lå ansvaret for klima og miljø under by- og kulturforvaltningen samt borgmesterforvaltningen. Men der var brug for et nyt fokus, og valgnatten endte derfor med en ny klimaforvaltning med Tim Vermund (S) som ny rådmand.
