
VUC-uddannelse får lov at overleve
tekst Signe Rosa Skelbæk
Så kom der klarhed. VUC Syd overlever, men i en noget anden udgave, end man kender den i dag. Sådan lyder fremtiden for den skandaleramte skole, efter undervisningsminister Merete Riisager (LA) torsdag formiddag har fremlagt sin afgørelse om skolens fremtid. Dermed følger ministeren den redningsplan, som et midlertidigt styre fremlagde i slutningen af januar, fremgår det af en pressemeddelelse og Jydske Vestkysten.
VUC Syd har i en længere periode været tynget af en massiv gæld samt mange og store lokaler, samtidig med at antallet af kursister er faldet markant. Det bragte institutionen i en svær situation, den ikke selv kunne redde sig ud af.
Undervisningsudvalget blev den 23. januar 2019 orienteret om VUC Syds situation, og er i dag blevet orienteret om, at undervisningsministeren har truffet beslutning om at bevare VUC Syd som selvstændig institution.
– Jeg har ud fra en samlet vurdering af VUC Syds situation truffet beslutning om, at institutionen ikke skal nedlægges. Der vil således fortsat være et selvstændigt VUC Syd, forankret lokalt, hvilket jeg finder overordentligt glædeligt for borgerne i Sønderjylland, siger Merete Riisager i en pressemeddelelse.
Kræver forandring
Løsningen indebærer bl.a. at det midlertidige styre for VUC Syd fortsætter endnu en periode som fungerende bestyrelse, og tager ansvar for at udarbejde og iværksætte en detaljeret genopretningsplan for institutionen.
– Der har ikke været nogen lette løsninger i sagen, og i de kommende år skal der gennemføres en særdeles vanskelig genopretning af VUC Syd, hvor alle gode kræfter må give deres bidrag til at hjælpe, så VUC Syd kan fortsætte som selvstændig og økonomisk bæredygtigt institution. At det overhovedet er muligt at tale om genopretning, skyldes ikke mindst, at institutionens kreditorer har medvirket til at finde en løsning, siger undervisningsminister Merete Riisager.
Ministeren håber, at den klare udmelding om fremtiden for VUC Syd gør, at flere elever tør at vælge institutionen til, så elevtallet stiger. sisk@kl.dk