
Lodret have løser kommunale regnvandsudfordringer
tekst Sascha Reiffenstein Petersen
En 18 meter høj, grøn væg er installeret på gavlen af en beboelsesejendom på Frederiksberg. Væggen består af plantemoduler med indbygget vandreservoir, så væggen via regnvand kan vande sig selv. Når vandreservoiret i de øverste plantemoduler er fyldt op, fordeler vandet sig fra række til række, indtil det når bunden, og det overskydende vand ender i kloakken.
– Vi er meget glade for at kunne realisere den grønne væg ved hjørnet mellem Falkoner Allé og Ågade. Det er én af hovedindfaldsvejene til Frederiksberg, så det giver på mange måder rigtig god mening, at væggen er blevet installeret netop dér. Den skaber et grønt blikfang, der signalerer "velkommen til det grønne Frederiksberg", fortæller Karsten Klintø, som er stadsgartner i kommunen.
Væggen er også til gavn for kommunens håndtering af regnvand.
– Regnvandshåndtering er en af tidens helt store udfordringer. Derfor havde vi et krav om, at væggen skulle opsamle regnvand direkte fra tagrenderne. Det vil fremover kunne bidrage til at reducere generne ved skybrud i området, forklarer Karsten Klintø yderligere.
Den lodrette have går under navnet BGreen-it Living Wall og er udviklet af danske Byggros, som er specialist i grønne vægge og tage. Finansieringen af driftsudgifterne står mediebureauet Citrus Media for i form af et reklameskilt midt på gavlen. sarp@kl.dk
Den grønne væg i tal
Plantemoduler i alt: 436 svarende til 37,3 m2
Én m2 BGreen-it Living Wall har plads til 45 liter vand. Det betyder, at planterne kan klare sig uden vandtilførsel i mindst 14 dage.
Væggen består af følgende planter:
Engelsød, pengebladet fredløs, alunrod, tæppepileurt, lodden løvefod, stenhøjsguldregn, bredbladet star, hosta, kæmpestenbræk, skumblomst og porcelænsblomst.