
Regeringen sætter 225-timersreglen på pause
tekst Mads Brandsen
Opdateret kl. 12.13 med oplysninger om varigheden.
Landets kontanthjælpsmodtagere kan nu ånde lettet op.
Regeringen vil suspendere den såkaldte 225-timersregel, oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til DR.
Reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal have mindst 225 timer på arbejdsmarkedet for at kunne modtage den fulde kontanthjælpssats. Opfyldes kravet ikke, trækkes mellem 500 og 1.000 kroner af kontanthjælpen.
Men det bliver der altså ikke noget af nu, hvor situationen er ekstra udfordrende for de ledige.
– Vi lægger op til at suspendere den såkaldte 225-timers-regel. Det, mener vi, er fuldstændig rimeligt i en situation, hvor det er svært for rigtig mange at finde arbejde, siger Peter Hummelgaard til DR.
Søndag meldte Venstre sig som det seneste parti klar til at afskaffe reglen midlertidigt. Inden da var også Dansk Folkeparti og regeringens støttepartier, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten på banen med samme ønske.
I Aalborg, Odense og Ringkøbing-Skjern har man allerede forsøgt at suspendere reglen, men kommunerne blev bremset af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der hører under Beskæftigelsesministeriet.
Mandag blev alle Folketingets partier på nær De Konservative enige om, at reglen suspenderes i tre måneder med tilbagevirkende kraft fra 9. marts. Ændringen ventes først vedtaget i Folketinget efter påske, oplyser DR.
Det var den tidligere Venstre-regering, der i 2015 indførte 225-timersreglen, der ifølge en analyse fra Finansministeriet i 2019 ikke kan påvises at have nogen effekt på beskæftigelsen. mdbr@kl.dk