Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Ny børne- og familiechef i Aabenraa
Iben Hansen, hidtil leder af Aabenraa Kommunes myndighedsafdeling i Børn og Familie, har overtaget stillingen som børne- og familiechef efter Anders Lundsgaard, der som tidligere omtalt er blevet børne- og ungedirektør i Billund Kommune.
Iben Hansen er 45 år og cand. jur. Inden hun læste jura var hun sekretær i et advokatfirma, og hun blev i 2007 jurist fra Aarhus Universitet. I 2006-2013 var hun ansat ved Statsforvaltningen i Syddanmark og kom herfra til Sønderborg Kommune. I 2015-2016 var Iben Hansen i otte måneder kvalitetskonsulent ved Tønder Kommune, og det var herfra, at hun i november 2015 kom til Aabenraa Kommune som leder af myndighedsafdelingen i Børn og Familie, og pr. 1. juli overtog hun stillingen som børne- og familiechef.
Faxe henter ny kommunaldirektør i Ballerup
Carsten Riis, hidtil direktør for bl.a. økonomi samt teknik og miljø i Ballerup Kommune, er 1. august tiltrådt som ny kommunaldirektør i Faxe, hvor han efterfølger Thomas Eriksen, der blev afskediget i marts efter små syv års ansættelse i stillingen og i alt 11 år ved Faxe Kommune.
Carsten R iis er 44 år og cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet. Efter sin eksamen i 2003 blev han ansat ved Københavns Kommune, først som fuldmægtig i økonomiforvaltningen og to år senere som specialkonsulent i overborgmesterens sekretariat. I 2007 blev han sekretariatschef i i teknik- og miljøforvaltningen, men rykkede i 2010 over i sundheds- og omsorgsforvaltningen som økonomichef. I 2013 vendte han tilbage til teknik- og miljøforvaltningen, nu som direktør. Det var fra denne stilling, at han i maj 2016 kom til Ballerup Kommune, hvor han blev direktør med ansvar for økonomi, teknik og miljø, erhverv, ejendomme og digitalisering.
Ny direktør for Folkemødet
Bestyrelsen for Foreningen Folkemødet i Allinge har ansat Camilla Laudrup, sekretariatsleder i DR, som ny direktør efter Mads Akselbo Holm, der fratrådte ved udgangen af juni efter at have været direktør siden 2017.
Camilla Laudrup er 45 år og cand. scient. pol. fra Københavns Universitet 2003. Har desuden diplom i ledelse fra DTU. Hun var 2002-2003 assistent ved Institut for Menneskerettigheder og derefter kampagneleder ved Amnesty International frem til 2007. Og i et år kommunikationskonsulent ved DSB/Rejsekort. Camilla Laudrup var i 2008-2012 seniorrådgiver i kommunikation og public affairs hos bureauet Rostra Kommunikation og efterfølgende centerchef ved Mellemfolkeligt Samvirke, inden hun kom til DR i 2017. Camilla Laudrup har godt kendskab til Folkemødet, idet hun i en årrække har været projektleder for DR’s deltagelse ved mødet. Hun tiltræder som direktør 15. august. Næste Folkemøde finder sted 17.-20. juni 2021, idet indeværende år blev sprunget over.
Ny børn- og unge-direktør i Odense
Hanne Dollerup, forud børn- og ungedirektør i Næstved Kommune, er rykket til Fyn, hvor hun har overtaget stillingen som administrerende direktør for Odense Kommunes børn- og ungeforvaltning. Hun efterfølger her Poul Anthoniussen, der i december omkom ved en trafikulykke.
Hanne Dollerup er 53 år og cand. scient. pol. Efter sin eksamen fra Københavns Universitet i 1993 blev hun udviklingsmedarbejder i Fyns Amts kultur og specialundervisningsafdeling, og i 1997 vendte hun tilbage til Sjælland som afdelingsleder for dagtilbud i Slangerup Kommunes børne- og kulturforvaltning. Godt et år senere skiftede hun til børne- og ungechef i Hundested Kommune, og da Hundested i 2007 indgik i dannelsen af Halsnæs Kommune, blev Hanne Dollerup den nye kommunes familiechef. Herfra kom hun i april 2010 til Kalundborg Kommune som børn- og ungedirektør, i 2013 udvidet til børne- og kulturdirektør. Og fra 2015 omfattede hendes stilling børn og unge samt ældre og sundhed. I august 2017 rykkede hun til en direktør-stilling i Næstved Kommune, hvor hun fik ansvaret for børne- og ungeområdet, kultur- og fritidsområdet samt borgerservice. Og det er herfra, at hun 1. august kom til Odense Kommune som administrerende direktør for børn- og ungeforvaltningen.
Assens har ansat social- og sundhedsdirektør
Den hidtidige velfærdsforvaltning, der dækkede ca. 60 procent af Assens Kommunes samlede økonomi, er blevet delt i to direktørområder, da velfærdsdirektør Henrik Juul Kjær som tidligere omtalt fratrådte ved udgangen af april. Den hidtidige vicedirektør, Michael Grøn, er blandt 10 ansøgere ansat som direktør for social- og sundhedsområdet. Det andet nye direktør-område (uddannelse, børn og familie) havde 11 ansøgere, men her valgte økonomiudvalget at følge ansættelsesudvalgets indstilling om genopslag.
Michael Grøn der er 50 år, har tidligere været gruppeleder i Fredericia Kommune 1997-1999 og derefter daglig leder af Ældre og Handicap i Odense Kommune indtil 2003, hvor han blev ældrechef i Aarup Kommune. Ved strukturreformen i 2007 blev Aarup en del af den nye, større Assens Kommune, hvor Michael Grøn fortsatte som ældrechef. Og blev i 2010 sundhedschef. I 2014 blev han vicedirektør for social- og sundhedsområdet i velfærdsforvaltningen, og han tiltrådte 1. august den nye stilling som social- og sundhedsdirektør.
Frederiksberg Forsynings direktør skifter til selvstændig
Efter godt fem år som administrerende direktør for Frederiksberg Forsyning har Søren Krøigaard valgt at lave et karriereskift, idet han med udgangen af september vil hellige sig rådgivning og konsulentvirksomhed, og samtidig få mere tid til familien. Søren Krøigaard, 62 år, er civilingeniør fra DTU 1984, har desuden en MBA executive fra Henley Business School 2007 og en bestyrelsesuddannelse fra CBS 2017. Efter sin ingeniøreksamen i 1984 arbejdede han i private virksomheder, indtil han i 1997 kom til Demko A/S (prøvning og godkendelse af elektroniske artikler), hvor han to år senere blev administrerende direktør. I 2003 blev han direktør i det nyetablerede Sikkerhedsstyrelsen, og i 2008 rykkede han til Ballerup Kommune, hvor han blev direktør for bl.a. ejendomme, it, miljø og teknik samt beredskabet. Det var herfra, at Søren Krøigaard i august 2015 kom til Frederiksberg Forsyning A/S som administrerende direktør for selskabet, der er 100 procent ejet af Frederiksberg Kommune og dækker forsyningen af gas, vand, fjernvarme og bortledning af spildevand.
Rødovre henter direktør i København
Rødovre Kommune har ansat Camilla Niebuhr, der er direktør i Københavns Kommunes børne-og ungdomsforvaltning, som ny børne- og kulturdirektør efter Jette Egholm, der er gået på pension. Camilla Niebuhr, der er 46 år, er cand. scient. pol. fra Københavns Universitet 1999 og derefter fuldmægtig i Sundhedsministeriet. Året efter rykkede hun til Indenrigsministeriet som sektionsleder på integrationsområdet, og i 2002 blev hun ministersekretær i det nyoprettede Integrationsministerium. I 2004 forlod Camilla Niebuhr de ministerielle kontorer for at blive politisk konsulent i Kræftens Bekæmpelse, men vendte to år senere tilbage for at blive ministersekretær i Undervisningsministeriet. Siden maj 2008 har hun været ansat i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning, først som vicekontorchef i kontoret for pædagogik og læring, senere som kontorchef i kontoret for pædagogisk faglighed, og fra 1. januar 2015 kontorchef for det da nyetablerede Center for Policy. Og i november samme år blev hun medlem af forvaltningens direktion, med ansvar for bl.a. dagtilbud og skoler. Det er fra denne stilling, at Camilla Niebuhr rykker til Rødovre Kommune som børne- og kulturdirektør.
Direktør fra Odense til Fredericia
Fredericia Kommune har ansat Camilla Nowak Kirkedal, forud konstitueret administrerende direktør for børne- og ungeforvaltningen i Odense Kommune, som ny koncernchef for børne- og ungeområdet. Hun har her overtaget stillingen efter Peter Mikkel Andreasen, der fratrådte i april.
Camilla Nowak Kirkedal er 38 år og opvokset i Odense. Hun er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2008. Hun kom fra en stilling som direktionskonsulent i Region Syddanmark, da hun i august 2014 blev ansat ved Odense Kommune som sekretariatschef i beskæftigelses- og socialforvaltningen. To år senere blev Camilla Nowak Kirkedal stabschef i børn- og ungeforvaltningen, og i december 2019 blev hun konstitueret direktør i samme forvaltning. Og hun tiltrådte pr.1. august som koncerndirektør for Fredericia Kommunes børne- og ungeområde. Hun bor i Odense.
Koldingchef tilbage til Odense
Jakob Gudbrand, der er er arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune, vender tilbage til Odense Kommunes beskæftigelses- og socialforvaltning, idet han 1. september tiltræder som forvaltningens koncernchef og efterfølger Susanne Kvolsgaard, der fratrådte ved udgangen af juni og nåede 40 års jubilæum ved kommunen. Jakob Gudbrand var virksomhedschef i forvaltningen, da han i 2017 rykkede til Kolding..
Jakob Gudbrand, 53 år, er cand.merc. aud. (revision) fra Syddansk Universitet 1994. Har desuden HD i organisation og ledelse 2017 og en master i offentlig administration (MBA) 2017 fra samme universitet. Han var bl.a. i tre år ansat som revisor i konsulentfirmaet Pricewaterhouse og i fem år sekretariatschef ved Syddansk Universitet, inden han i august 2012 kom til Odense Kommunes beskæftigelses- og socialforvaltning, dengang som chef for udvikling og virksomhedskoordination. Året efter blev han jobcenterchef og i 2015 virksomhedschef. Jakob Gudbrand blev i maj 2017 ansat som jobcenterchef ved Kolding Kommune og har siden juli 2019 været arbejdsmarkedschef.
Ny plan- og byggechef i Middelfart
Karen Niemann-Christensen, hidtil områdechef for Plan, Byg og Ejendomme i Kolding Kommune, overtog 1. august stillingen som plan- og byggechef i Middelfart Kommune efter Anders Kjærved, der er vendt tilbage til Svendborg Kommune, hvor han er blevet plan- og udviklingschef efter godt to år i Middelfart.
Karen Niemann-Christensen er 46 år og arkitektuddannet fra Kunstakademiet i København i 2002, derefter byggesagsbehandler ved Stenløse Kommune og i 2004 ansat ved Danmarks EU-repræsentation. I 2005 var hun kort ansat som arkitekt ved Frederiksberg Kommune, derefter ved Gehl Architects i København. I 2007 blev hun leder af byggesagsafdelingen i den nye Egedal Kommune og blev året efter afdelingschef for plan og udvikling i Aabenraa Kommune. Herfra rykkede Karin Niemann-Christensen i 2009 til Fredericia Kommune som planchef og i 2016 til rådgivningsvirksomheden Bascon A/S i Aarhus som afdelingsleder for landskab, arkitektur og byudvikling. Og hun blev i 2017 strategisk byplanrådgiver hos LIFA A/S Landinspektører, der har hovedkontor i Odense. I juni 2018 blev Karin Niemann-Christensen områdechef for Plan, Byg og Ejendomme i Kolding Kommune, og det er herfra, at hun forleden skiftede til plan- og byggechef i Middelfart Kommune. Hun bor i Fredericia.
Horsens-chef til Odder
Flemming Skaarup, hidtil skolechef i Horsens, er blevet direktør for børn, uddannelse og kultur i nabokommunen Odder. Han efterfølger Karsten Poulsen, der i februar skiftede til en stilling som børn- og ungedirektør i Nordfyns Kommune.
Flemming Skaarup, 46 år, er læreruddannet fra Ribe Statsseminarium 1998, har en diplomuddannelse i ledelse 2006 og en master i læreprocesser fra Aalborg Universitet 2012. Efter sin lærereksamen blev han ansat ved Torstedskolen i Horsens Kommune og skiftede i 2005 til Taulov Skole i Fredericia Kommune. Herfra rykkede Flemming Skaarup i 2006 til Vejle Kommune som viceskoleleder på Mølholm Skole, og i 2010 blev han skoleleder på Østre Skole i Middelfart Kommune. I november 2013 blev han skolechef i Varde Kommune, og det var herfra, at Flemming Skaarup i oktober 2015 tiltrådte skolechef-stillingen i Horsens Kommune. Han overtog direktør-stillingen i Odder Kommune 1. august, valgt blandt 34 ansøgere. Flemming Skaarup var i øvrigt 2012-2013 formand for Skolelederforeningens Middelfart-afdeling.
Vicedirektør i Gladsaxe bliver centerchef i Faxe
Morten Just, hidtil vicedirektør i Gladsaxe Kommunes socialforvaltning, er rykket til Faxe Kommune, hvor han 3. august havde første arbejdsdag som centerchef for Sundhed og Pleje. Han har overtaget denne stilling efter Tina Norking, der fratrådte i maj. Hun havde været centerchef siden 2011, var forud ældrechef.
Morten Just, 46 år, er cand. scient. pol. fra Aarhus Universitet, og han har siden sin eksamen i 2001 været ansat ved Gladsaxe Kommune. Han blev dengang stabsmedarbejder i social- og sundhedsforvaltningen, blev i 2006 sundhedschef og tiltrådte godt et halvt år senere en nyoprettet stilling som stabs- og sekretariatschef. Og de seneste 10 år i Gladsaxe Kommune var han forvaltningens vicedirektør.
Ny forsyningsdirektør i Skanderborg
Bjarne Langdahl Riis, hidtil konstitueret som administrerende direktør i Skanderborg Forsyning a/s, er blevet fast ansat i stillingen. Han har overtaget stillingen efter Jens Frederik Bastrup, der er rykket til nabokommunen Silkeborg, hvor han som tidligere omtalt er blevet administrerende direktør for kommunens forsyningsselskab.
Bjarne Langdahl Riis er 56 år, cand. scient. i mikrobiologi fra Aarhus Universitet i 1993 og har en ph.d. på samme område i 1999. Han har været ansat ved Skanderborg Forsyning a/s siden marts 2019, dengang som projekt- og udviklingschef. Og blev konstitueret administrerende direktør i januar i år. Han blev i sommer fast ansat stillingen. Forud var han bl.a. ansat i Agro Food Park i godt otte år, senest som direktør.
Ny børne- og ungechef i Vallensbæk
Vallensbæk Kommune har ansat Kathrine Ersted Sørensen, forud centerchef for børn og læring i Guldborgsund Kommune, som ny børne- og ungechef efter Dennis Davidsen, der i august sidste år rykkede til Frederiksberg Kommune som afdelingschef for dagtilbud og sundhedstjeneste.
Kathrine Ersted Sørensen er 54 år, pædagoguddannet og har en diplomuddannelse i ledelse og organisation fra Syddansk Universitet. Efter sin eksamen fra Hindholm Socialpædagogiske Seminarium i 1998 blev hun ansat ved en institution i Ringsted Kommune og blev året efter institutionsleder i Fakse Kommune. I 2002 skiftede hun til institutionsleder på halv tid og blev samtidig pædagogisk konsulent på halv tid – to år senere ændret til konsulent på fuld tid. Da Fakse i 2007 indgik i dannelsen af den nye Faxe Kommune, blev Kathrine Ersted Sørensen pædagogisk konsulent på dagtilbudsområdet i den nye kommune, og 1. november 2011 rykkede hun til Guldborgsund Kommune som centerchef for dagtilbud og forebyggelse. Herfra kom hun i maj 2014 til Roskilde Kommune som dagtilbudschef, men vendte i august 2015 tilbage til Guldborgsund, nu som centerchef for børn og læring. Kathrine Ersted Sørensen tiltrådte 1. august som Vallensbæk Kommunes børne- og ungechef. Hun bor i Næstved.
Middelfart har ansat senior- og velfærdschef
Vicky Kim Andersen, hidtil strategisk konsulent i Esbjerg Kommune, har overtaget stillingen som senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune efter Kitt Lysén Petersen, der er blevet sundheds-og ældrechef i Faaborg-Midtfyn Kommune.
Vicky Kim Andersen, 34 år, er uddannet ergoterapeut og har diplom i ledelse.
Som nyuddannet blev hun i 2010 ansat ved Esbjerg Kommune, hvor hun i 2015 blev projektleder/koordinator og i maj 2020 strategisk konsulent i ledelsessekretariatet. Og hun har i år modtaget Ledernes Diplomlederpris, indstillet af UC Syd. Vicky Kim Andersen tiltrådte 3. august som Middelfart Kommunes senior- og velfærdschef. Hun bor i Sædding ved Esbjerg.
Familie- og velfærdschefen i Odense fratrådt
Morten Jessen Madsen, familie og velfærdschef i Odense Kommune, har indgået aftale med kommunen om i gensidig forståelse at fratræde sin stilling – efter ansættelse i stillingen siden marts 2016.
Morten Jessen Madsen er 62 år og socialrådgiver-uddannet 1986. Efter en kort tid ved Silkeborg Kommune skiftede han til Odense Kommunes områdekontor Øst. Her var han først socialrådgiver i seks år og de følgende fire år fuldmægtig på børne- og voksenområdet. I 1996 blev Morten Jessen Madsen souschef i Fyns Amts handicapafdeling, men vendte efter godt et år tilbage til Odense Kommune, hvor han blev afdelingsleder på børne- og ungeforvaltningens distriktskontor Dalum. I 1999 blev han distriktsleder, og fra denne stilling rykkede han i 2003 til Tommerup Kommune som børne- og kulturchef, og da Tommerup i 2007 indgik i dannelsen af den nye Assens Kommune, blev Morten Jessen Madsen børn- og familiechef i den nye kommune. I 2013 blev han kommunens vicedirektør for velfærd (familie, unge og uddannelse), men i marts 2016 vendte han tilbage til Odense Kommune som chef for børn- og ungeforvaltningens familie-og velfærdsafdeling. Og denne stilling fratrådte han ved udgangen af juni måned.
/// Runde år
70
Poul A. Larsen (S), pensionist og medlem af Vordingborg Kommunalbestyrelse, fylder 70 år den 14. august. Poul A. Larsen indledte sin kommunalpolitiske karriere i 1990 som medlem af byrådet i den dengang mindre Vordingborg Kommune. I 2007 indgik fire kommuner i dannelsen af den nuværende, større Vordingborg Kommune, og Poul A. Larsen fortsatte som kommunalpolitiker i den nye kommunalbestyrelse. Her er han medlem af udvalget for bosætning, økonomi og nærdemokrati, af udvalget for arbejdsmarked og uddannelse samt formand for Vordingborg Havn.
Han har desuden i de seneste seks år været i bestyrelsen for brancheforeningen Danske Havne og de seneste tre år været formand for seks kommuners fælles affaldsselskab Affald Plus i Næstved.
Poul A. Larsen er udlært automekaniker, men har kun arbejdet kort i faget, efterfølgende chauffør og fra 1977 som skraldemand – indtil han i 2012 gik på efterløn. På fødselsdagen er han hjemme på bopælsadressen fra kl. 14.
Anders Korsbæk Jensen (V), gårdejer og medlem af Viborg Byråd siden 2010, fylder 70 år den 25. august. Han har forud været medlem af det daværende Aalestrup Byråd 1998-2005, indvalgt på Hvam Fællesliste, men ved kommunalreformen i 2007 blev Aalestrup Kommune delt, og det meste indgik i den nye Vesthimmerland Kommune.
Mens det lille område, hvor Anders Korsbæk Jensen bor, blev en del af den nye Viborg Kommune. Jens Korsbæk Jensen har siden 2010 været V-medlem af Viborg Byråd, hvor han er medlem af ældre- og aktivitetsudvalget og af teknisk udvalg, desuden i bestyrelsen for Energi Viborg A/S. Han har været selvstændig landmand siden 1973.
Ango Winther (S), pensionist og medlem af Aarhus Byråd siden 1994, fylder 70 år den 16. august. Han er her medlem af sundheds- og omsorgsudvalget og af teknisk udvalg, desuden i bestyrelsen for Baglandet (støtteforening for tidligere anbragte børn), i bestyrelsen for Midttrafik og næstformand i DANVA (interesseorganisation for vand- og spildevandsforsyninger). Ango Winther er kontoruddannet og var i 40 år ansat ved Aarhus Kommune, hvor han var køreplanlægger, da han i 2015 gik på pension. Han har også været arbejdende formand for Aarhus Lufthavn.
60
Bodil Staal (S), lærer og medlem af Vejen Kommunalbestyrelse, fylder 60 år den 15. august.
Bodil Staal indledte sin kommunalpolitiske karriere i 1998 som medlem af Holsted Byråd, og da Holsted i 2007 indgik i dannelsen af den nye, større Vejen Kommune fortsatte hun som medlem af den nye kommunes byråd. Her er hun medlem af økonomiudvalget samt formand for social- og ældreudvalget. Desuden medlem af bestyrelsen for Kommunikationscentret i Esbjerg.
Bodil Staal er læreruddannet fra Esbjerg Lærerseminarium og har siden sin eksamen været lærer på Brørupskolen (Vejen Kommune).
Jens Erik Sørensen (V), produktkonsulent og medlem af Skanderborg Byråd, fylder 60 år den 15. august. Jens Erik Sørense har været medlem af byrådet siden 2002, med undtagelsen af valgperioden 2014-2017. Han er i øjeblikket medlem af socialudvalget og er næstformand i børne- og ungeudvalget (tvangsfjernelser). Jens Erik Sørensen er handelsuddannet og har i 41 år været produktkonsulent i firmaet Danish Agro.
40
Daniel E. Hansen (V), advokat og kommunalpolitiker siden 2002, fylder 40 år den 16. august. Han blev i 2002 medlem af Birkerød Byråd, og Birkerød var i 2007 med i kommunesammenlægningen, der blev til Rudersdal Kommune. Daniel E. Hansen blev medlem af den nye kommunalbestyrelse, og her er han formand for børne- og skoleudvalget samt medlem af økonomiudvalget og af kultur- og fritidsudvalget, desuden medlem af bestyrelsen for Birkerød Gymnasium. Daniel E. Hansen er cand. jur. fra Københavns Universitet 2008, og han arbejder som advokat hos TDC A/S.
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-13-side-44.pdf