
Kasper vil være hele Glostrups anfører
tekst Frederikke Stoustrup
Kasper Damsgaard har boet i Glostrup hele sit liv og har altid været meget aktiv i idrætsforeninger. Som uddannet tømrer lå det ikke lige i kortene, at han skulle forfølge en karriere i politik, men efter nogle arbejdsskader kom han ind i den kommunale verden. Nu arbejder han som ejendomsservicetekniker på Glostrup Idrætsanlæg.
– Jeg er født og opvokset i Glostrup, og min familie har boet her i fem generationer, så mit tilhørsforhold til Glostrup er stærkt. Jeg har arbejdet i kommunen i 6-7 år efterhånden. Det startede med, at jeg efter nogle arbejdsskader kom i løntilskud på et af vores plejehjem, fordi jeg godt ville arbejde med mennesker, hvis jeg ikke kunne være håndværker. Der fik jeg de første oplevelser af, at tingene måske ikke helt kørte, som man kunne have forventet, siger Kasper Damsgaard.
##ContentBoxStart##259080##ContentBoxEnd##
Senere blev Kasper Damsgaard ansat i Glostrup Ejendomme, som står for driften af kommunens bygninger, og dér oplevede han, at visse ting var svære at ændre på. Til gengæld kunne han se, at det gik hurtigt, når en politiker blev blandet ind i processen.
– På det tidspunkt sad jeg som mellemleder og kunne se, at ligeså snart der kom en politiker på som cc i en mail, så skete der noget næste dag. Det frustrerede mig, at det var det, der skulle til, siger han.
Hans politiske interesser udspringer i høj grad af erfaringer fra forskellige job i kommunen, hvor han fik et helt nært indblik i de problemstillinger, som medarbejderne håndterer hver eneste dag. Desuden medvirkede hans store netværk og engagement i kommunens idrætsforeninger til et bredt indblik i borgernes liv, og det fangede tidligere borgmesterkandidat Lisa Wards (S) opmærksomhed.
– På et tidspunkt kom nuværende kommunalbestyrelsesmedlem og tidligere borgmesterkandidat Lisa Ward og sagde: ”Kasper, du skal da stille op i politik.” Det tænkte jeg over i et stykke tid, og så meldte jeg mig ind. Derfra gik det bare stærkt. Pludselig kunne jeg se problemstillingerne fra den anden side af bordet. Og det voksede bare på mig. Jeg synes stadig, at det er super interessant at gøre en forskel for beboerne. Det er også derfor, jeg i dag er gruppeformand.
Borgerinddragelse er vejen frem
Sommerferien er ovre, og arbejdet i kommunalbestyrelsen er startet op igen. Men for Kasper Damsgaard har sommeren ikke betydet en pause fra politik. Han har hen over ferien afholdt politiske ”walk n talks” for Glostrups borgere, hvor man kunne møde den nye borgmesterkandidat til en gåtur og en snak om politik.
– Jeg er glad for at snakke med mennesker, og normalt kører politikerne jo den der med at stille sig op et sted, og så kan folk komme hen og snakke, hvis de vil. Det kan jeg også godt lide at gøre, men de her ”walk n talks” er lidt noget andet, fordi man får gået en tur sammen og set nogle områder, hvor man så kan diskutere, hvad der skal ske lige præcis dér. For mig handler det meget om at komme ud og snakke med folk, og så er det næsten lidt ligegyldigt på hvilken måde – bare jeg har nogen at snakke med! Jeg synes, at det er tid rigtig godt givet ud, fordi man netop hører historien fra andre vinkler, end den vi lige selv sidder med. Så det er noget, jeg vil fortsætte med at gøre fremover.
Ifølge Kasper Damsgaard har det politiske fokus i Glostrup de seneste år bevæget sig længere og længere væk fra borgernes primære interesser. Han er inspireret af partifællen Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk, når det kommer til nye måder at inddrage borgerne i den politiske beslutningsproces.
– Christina holder åben kontortid rundt omkring i byen for at komme ud og møde medarbejderne, og det er helt klart noget, som jeg også kommer til at gøre. Jeg mener, at det er meget vigtigt at have en føling med borgerne. Dybest set er det nok også dem, der har de bedste forslag til, hvordan vi kan effektivisere, siger han.
##ContentBoxStart##241517##ContentBoxEnd##
Ikke mere mudderkastning
Kasper Damsgaard er ikke tilfreds med tonen i den politiske debat i Kommunalbestyrelsen, og hans mål er at bruge sine friske øjne til at påpege de dynamikker, der ikke bidrager positivt til samarbejdet. Han arbejder for et bredere samarbejde og kan slet ikke forstå, at der kan være så meget uenighed i en så lille kommune som Glostrup.
– Jeg har spillet fodbold hele mit liv, og jeg har altid været anfører, så jeg er vant til det der med at samle folk om noget for at opnå et højere mål. Det, tror jeg på, er vejen frem. Men man bliver nødt til at stole på hinanden, og det gør vi bare ikke rigtigt lige nu. Jeg har nogle gange tænkt, at hvis det havde været en hvilken som helst anden arbejdsplads, så var man røget ind til en samtale og noget teambuilding. Det er ikke altid, at der bliver talt så pænt i kommunalbestyrelsen, siger Kasper Damsgaard.
Det vil han gøre op med.
– Nogle har selvfølgelig også påpeget, at jeg er meget ny og måske skulle blive bedre til at udtrykke mig, men jeg synes også, at det har været svært, når man kommer som helt grøn ind i den stemning, der er i kommunalbestyrelsen. Men jeg mener simpelthen, at vi i en lille kommune som Glostrup burde magte at have et ordentligt samarbejde. Så store forskelle kan der heller ikke være, siger Kasper Damsgaard.
Han vil også bruge borgerinddragelse som en måde at skabe et fælles udgangspunkt for de forskellige partier.
– Vi skal skabe et samarbejde og en fælles kultur, og det vil være et kæmpe fokuspunkt for mit vedkommende. Det er også lidt det, der er pointen med at inddrage borgerne, for så kan alle partier lytte til dem og deres synspunkter i stedet for kun at tænke på, hvad de selv synes er det rigtige. At inddrage borgerne vil kunne give hele bestyrelsen et fælles fodfæste, så vi kan vide, hvilken retning vi skal gå, siger Kasper Damsgaard.
John Engelhardt har siddet som borgmester siden 2009. Mener du, at Socialdemokratiet har en chance ved KV21?
– Ja, det tror jeg bestemt. Jeg synes, at ud fra de ting jeg hører rundt omkring i byen, så er der mange, der bakker vores projekt op lige nu. Jeg har i hvert fald ikke hørt det modsatte. frst@kl.dk
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-14-side-34-35.pdf