Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Ny administrerende direktør i Odense
Morten Møller Iversen, hidtil konstitueret administrerende direktør i Odense Kommunes by- og kulturforvaltning, er blevet fast ansat i stillingen. Han har været ansat i Odense Kommune i 12 år og blev konstitueret som administrerende direktør, da Anne Velling 1. august tiltrådte som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune.
Morten Møller Iversen er 41 år og cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet 2006. Allerede i studietiden arbejdede han ved Odense Kommune – som studentermedhjælper i kommunens erhvervssekretariat. Efter sin eksamen var han i halvandet år fuldmægtig i Servicestyrelsen og har derefter siden december 2007 været ansat ved Odense Kommune, bortset fra otte måneder i 2014 som manager ved Odense-afdelingen af revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO Consulting. Han indledte i 2007 ansættelsen ved Odense Kommune som økonomisk konsulent i Økonomi og Organisationsudvikling i borgmesterforvaltningen. Tilbage efter afbrydelsen i 2014 blev han stabschef for politik og strategi i Odense Kommunes by- og kulturforvaltning og var efterfølgende afdelingschef for byudvikling og økonomi i samme forvaltning, da han blev konstitueret som administrerende direktør. Han blev fast ansat i stillingen pr. 1. december.
Syddjurs henter kommunaldirektør i nabokommunen
Rasmus Møller, der er børn- og kulturdirektør i Favrskov Kommune, skifter 1. januar til nabokommunen Syddjurs, hvor han overtager stillingen som kommunaldirektør efter Jesper Husbond Jensen, der blev afskediget i juni.
Rasmus Møller er 47 år og cand. mag. i dansk og statskundskab. Efter sin eksamen fra Aarhus Universitet i 2002 blev han ansat ved Aarhus Kommune som fuldmægtig i Børn og Unge, hvor han i 2004 blev vicekontorchef i Videncenter på Pædagogisk Udvikling og senere sektionsleder. I 2008 rykkede han til Randers Kommune som sekretariatschef for kultur og borgerservice, og i 2011 blev han stabschef på kommunaldirektørens ansvarsområde (byrådssekretariat, it, kommunikation og borgerservice). I august 2013 skiftede han til forvaltningschef for pædagogisk afdeling i Aarhus Kommune (pædagogik og integration, PPR og socialpædagogik, sundhed og trivsel samt tandpleje). Herfra kom Rasmus Møller i november 2015 til Favrskov Kommune som direktør for Børn og Skole. Privat bor han i Risskov, men har ofte sin gang i Syddjurs Kommune, idet han har sommerhus i Ebeltoft-området. Rasmus Møller blev valgt til stillingen som kommunaldirektør i Syddjurs blandt 14 ansøgere.
Albertslund-direktør til Ballerup
Elisabeth Wolstrup, der er direktør i Albertslund Kommune, skifter pr. 1. januar til nabokommunen Ballerup, hvor hun bliver direktør for Økonomi, By, Erhverv, Miljø og Ejendomme. Hun efterfølger her Carsten Riis, der i august blev kommunaldirektør i Faxe.
Elisabeth Wolstrup, 48 år, er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet 1998 og bl.a. Master of Public Governance fra (MPG) fra Copenhagen Business School (CBS) 2015. Hun blev i 1998 fuldmægtig i Økonomistyrelsen og i 2002 fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen. I 2005 skiftede hun til Integrationsministeriet som specialfuldmægtig, senere chefkonsulent, og herfra rykkede hun i 2009 til By- og Landskabsstyrelsen som kontorchef, små to år senere kontorchef i Naturstyrelsen og i 2012 kontorchef for jord og affald i Miljøstyrelsen. Elisabeth Wolstrup skiftede i oktober 2016 til den kommunale sektor som centerchef for By og Miljø i Furesø Kommune, og siden januar 2018 har hun været direktør i Albertslund Kommune, hvor hun har ansvaret for By, Kultur, Miljø og Beskæftigelse. Elisabeth Wolstrup indtræder med årsskiftet i Ballerup Kommunes direktion.
Fredericia borgmester fratræder
Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, fratræder med udgangen af januar borgmesterposten. Planen var at han 1. februar skulle tiltræde som director i kommunikations- og reklamebureauet Advice A/S i København. I den nye stilling skulle han have haft særligt ansvar for arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling. både som borgmester og formand for KL’s miljø- og forsyningsudvalg, er det et område, der ellers har fyldt meget. Den plan måtte han imidlertig opgive,.
Jacob Bjerregaard er 43 år og bachelor i offentlig forvaltning fra Roskilde Universitet 2003. Han var formand for DSU i 2004-2008 og derefter politisk konsulent i HK frem til 2010. Han var derefter pressekonsulent på professionshøjskolen Metropol i et år og samtidig lærer Niels Brock, det sidste frem til 2013. Jacob Bjerregaard blev i september 2011 medlem af Folketinget, men skiftede i januar 2014 til borgmesterposten i Fredericia. Jacob Bjerregaard er medlem af KL’s bestyrelse.
Skanderborg henter koncernchef i Holstebro
Skanderborg Kommune har ansat Søren Buch, der er familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune, som ny koncernchef for Børn og Unge. Han overtager stillingen efter Søren Aalund, der er rykket til Mariagerfjord Kommune som velfærdsdirektør.
48-årige Søren Buch er læreruddannet ved UC-Lillebælt i 2004, blev i 2017 master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet og er i gang med toplederuddannelsen KIOL Executive på Københavns Professionshøjskole. Som nyuddannet lærer blev han ansat ved Hedensted Kommunes skolevæsen og blev året efter skoleled er ved børne- og ungecentret Vejle Fjord. I 2008 rykkede han til Fredericia Kommune som konsulent og skiftede i august 2012 til konstitueret skole- og dagtilbudsleder i Nordfyns Kommune, hvor han kort efter blev PPR-leder og inklusionsleder. I 2013-2016 var han leder af dagplejen og faglig koordinator i Herning Kommune, men har siden december 2016 været familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune. Søren Buch, der bor i Jelling, tiltræder pr. 1. januar som koncernchef for børne- og ungeområdet i Skanderborg Kommune, valgt blandt 23 ansøgere.
Ny økonomidirektør i Region Syddanmark
Charlotte Storm Gregersen, forud økonomichef i Aarhus Kommunes magistratsafdeling for sundhed og omsorg, overtager 1. februar stillingen som økonomidirektør i Region Syddanmark, hvor hun efterfølger Mogens Sehested Kristensen, der gik på pension ved udgangen af november efter at have været økonomidirektør, siden regionen blev etableret i 2007. Han kom dengang fra en stilling som vicedirektør i Fyns Amt.
Charlotte Storm Gregersen er 49 år og cand.oecon. fra Aarhus Universitet. Efter sin eksamen i 1997 blev hun fuldmægtig i Finansministeriet, men rykkede i 2001 til Kommunernes Landsforening, hvor hun var fuldmægtig/chefkonsulent i økonomisk sekretariat. Det var herfra, hun i 2005 kom til Aarhus Kommune som kontorchef i Sundhed og Omsorg og her økonomichef fra december 2014 og frem til ansættelsen som økonomidirektør i Region Syddanmark. Charlotte Storm Gregersen blev valgt til stillingen blandt 15 ansøgere. Hun bor i Skanderborg.
Fredericia henter koncernchef i Aarhus
Morten Pors Ilsøe, der er områdechef i Aarhus Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning, rykker til Fredericia Kommune som ny koncernchef for Senior og Sundhed. Stillingen har været vakant siden august, da Mona Nederby Larsen gik på efterløn efter en halv snes år som chef.
Morten Pors Ilsøe er 47 år og afsluttede i 1992 en HH-uddannelse ved Aarhus Købmandsskole. Han har desuden flere lederuddannelser. Han indledte sin erhvervskarriere i 1994 som administrativ medarbejder på service og kvalitetskontoret i Aarhus Amt og blev i 1999 administrationsleder ved amtets Socialpsykiatri Region Syd. I 2005 skiftede han til Hadsten Kommune som leder af sundhedsforvaltningen, og da Hadsten i januar 2007 indgik i dannelsen af den nye Favrskov Kommune, blev han HR- og personalechef i den nye kommune. Og året efter blev han administrativ leder ved pædagoguddannelsen under VIA University College. I december 2009 vendte Morten Pors Ilsøe tilbage til kommunal forvaltning – nu som chef for områdecenter Hasle-Gellerup-Toftegaarden i Aarhus Kommune. Siden januar 2012 har han været chef for Område Syd i samme kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Morten Pors Ilsøe tiltræder pr.1. januar som koncernchef for seniorområdet i Fredericia Kommune. Han bor i Odder.
Ny chef for økonomi og HR i Lejre
Snorre Brink-Pedersen, der er økonomi- og personalechef i Vordingborg Kommune, skifter med årsskiftet til chef på det tilsvarende område i Lejre Kommune. Han efterfølger her Camilla Vang Taankvist, der som tidligere omtalt rykkede til Frederiksberg Kommune 1. november som stabschef for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet.
Snorre Brink-Pedersen, 43 år, er cand.scient.adm. fra Roskilde Universitetscenter 2003 og har diplom i ledelse fra Danmarks Forvaltningshøjskole 2008. Efter sin eksamen fra RUC blev han ansat som økonomikonsulent ved Korsør Kommune, men rykkede i 2007 til Hvidovre Kommunes tekniske forvaltning som leder af økonomiteamet. To år senere skiftede han til Halsnæs Kommune som leder af regnskabsområdet – året efter udvidet med budgetopgaverne. Det var fra denne stilling, Snorre Brink-Pedersen i december 2011 kom til Vordingborg Kommune som økonomichef, i 2014 udvidet med personaleområdet. Han tiltræder til nytår som centerchef for økonomi og HR i Lejre Kommune. Snorre Brink-Pedersen bor i Viby Sjælland, så med dette stillingsskifte får han en betydelig afkortning af sin køretur til den daglige arbejdsplads.
Ny chef for sundhed, kultur og fritid i Rebild
Rebild Kommune har som ny centerchef for sundhed, kultur og fritid ansat Lotte Worup, der er chef for fritid og kultur samt forud chef for sekretariatet for børn og kultur i Brønderslev Kommune. Hun efterfølger Claus Holm, der efter 12 år i Rebild Kommune skiftede 1. december til en stilling som underdirektør i Motorstyrelsen.
Lotte Worup er 47 år og har en masteruddannelse i læreprocesser med specialisering i ledelse og organisationspsykologi fra Aalborg Universitet og er i gang med Master of Public Governance på samme universitet. Lotte Worup var 2006-2013 HR-konsulent ved Mariagerfjord Kommune. Hun rykkede i januar 2014 til Brønderslev Kommune som sekretariatsleder i børn og kultur og har siden september 2015 været fritids- og kulturchef. Lotte Worup tiltræder 1. januar som chef for Center Sundhed, Kultur og Fritid i Rebild Kommune.
Samsø får sekretariatschef
Samsø Kommune har ansat Kirsten Brusgård, der er ledelsesrådgiver ved Aarhus Universitet, som chef for et nyoprettet sekretariat, der omfatter borgmestersekretariat, reception, kommunikation, bosætning, erhverv, jura og HR. Kirsten Brusgård skal med dette brede opgavegrundlag styrke kommunens tværgående sekretariats- og stabsbetjening.
Kirsten Brusgård er 44 år og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Hun har efterfølgende været projektmedarbejder i Aarhus Kommunes børn- og ungeforvaltning 2009-2011 og har siden december 2011 været ansat ved Aarhus Universitet, hvor hun i februar 2015 blev ledelsesrådgiver. Kirsten Brusgård tiltræder pr. 1. januar som sekretariatschef i Samsø Kommune. Hun bor i Aarhus, men har planer om på sigt at flytte til Samsø.
Ny arbejdsmarkedschef i Vejle
Vejle Kommune har ansat Daniel Bomholt, hidtil afdelingsleder i Jobcenter Skanderborg, som ny arbejdsmarkedschef efter Birgit Thorup, der i november tiltrådte en nyoprettet stilling som direktør for beskæftigelse og integration i Haderslev Kommune.
Daniel Bomholt er 43 år og cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet 2004, desuden en diplomuddannelse i ledelse og effektivisering fra VIA University College 2018. Efter sin eksamen fra universitetet var han kort ansat i Skiveegnens Arbejdsmarkedscenter og derefter ved to rekrutteringsfirmaer, inden han i 2008 blev fuldmægtig/faglig konsulent ved Jobcenter Aarhus. I 2011 skiftede han til afdelingsleder ved Jobcenter Silkeborg, og herfra kom han i juni 2014 til Jobcenter Skanderborg som afdelingsleder. Daniel Bomholt tiltræder pr. 1. januar som arbejdsmarkedschef ved Vejle Kommune. Han bor i Hørning (Skanderborg Kommune).
– Vi får en arbejdsmarkedschef med en faglig og ledelsesmæssigt veludbygget værktøjskasse inden for store dele af beskæftigelsesindsatsen, og som er klar til at gå foran og nå nye mål, siger Sarah Gaarde, der er direktør for økonomi og arbejdsmarked i Vejle Kommune.
Beskæftigelseschef i Syddjurs
Tina Kjærgaard Mogensen, hidtil konstitueret beskæftigelseschef i Syddjurs Kommune, er blevet fast ansat i stillingen. Hun blev konstitueret, da Mette Vestergaard Byskov sidste sommer rykkede til Kolding som arbejdsmarkedschef.
Tina Kjærgaard Mogensen er 50 år og blev i 1996 cand.scient. pol. fra Aarhus Universitet. Hun blev efterfølgende specialkonsulent i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og herfra rykkede hun i september 2014 til Syddjurs Kommune som specialkonsulent i direktionssekretariatet. Tina Kjærgaard Mogensen var leder af udvikling og kommunikation, da hun blev konstitueret beskæftigelseschef. Hun bor i Aarhus-forstaden Egå.
Viborg har ansat natur- og miljøchef
Thomas Damgaard, chef for Natur og Miljø i Lemvig Kommune, skifter ved årsskiftet til en nyoprettet chefstilling med samme opgaveområde i Viborg Kommune. Den er resultatet af en strukturændring i Teknik & Miljø.
Thomas Damgaard er 46 år, civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet 2001 og afsluttede i 2011 en masteruddannelse (MBA) på Aarhus Universitet. Efter sin eksamen fra DTU blev han projektingeniør ved et mindre entreprenørfirma og skiftede i 2005 til et job som pædagogmedhjælper på et socialpædagogisk opholdssted i Silkeborg. I 2007-2008 var han i halvandet år med i en familieejet fabrik for luksuschokolade, men var en del af tiden samtidig ingeniør ved Region Midtjylland, her i alt 2007-2012. Med starten på 2013 skiftede han til sin nuværende stilling som natur- og miljøchef i Lemvig Kommune., og pr. 1. januar tiltræder Thomas Damgaard den nyoprettede stilling som chef for natur- og miljøområdet (herunder genbrug og dagrenovation) i Viborg Kommune. Han bor i Holstebro.
/// Runde år
70
Jørn Vedel Eriksen (løsgænger), fhv. skoleinspektør og medlem af Herning Byråd siden 2014, fylder 70 år den 27. december. Han er oprindeligt indvalgt for Enhedslisten, men brød med partiet i december 2018 og har siden da stået uden for partierne. Han er i byrådet næstformand i byplanudvalget og medlem af beskæftigelsesudvalget, desuden bl.a. i bestyrelserne for Møltrup Optagelseshjem og for Lokalrådet i satellitbyen Gullestrup. Jørgen Vedel Eriksen er opvokset i Herning og er læreruddannet på byens seminarium. Han var også lærer i Herning, men efterfølgende i 16 år skoleinspektør på Langemarkskolen i Horsens – og herfra på tjenestemandspension i 2013. Jørn Vedel Eriksen var i over 12 år formand for Herning-kredsen af Danmarks Lærerforening.
Eskild Sloth Andersen (S), pensionist og kommunalpolitiker i 23 år, fylder 70 år den 22. december. Eskild Sloth Andersen indledte sin kommunalpolitiske karriere i 1998 som medlem af Dronninglund Byråd og var her medlem, indtil Dronninglund ved udgangen af 2006 indgik i dannelsen af den nye, større Brønderslev Kommune. Eskild Sloth Andersen fortsatte i kommunalpolitik som medlem af det nye byråd og er medlem af beskæftigelses- og uddannelsesudvalget, desuden formand for bestyrelsen for det fælleskommunale FGU Vendsyssel. Eskild Sloth Andersen er udlært tømrer, og han blev i 1981 ansat som leder af Dronninglund Produktionsskoles træværksted. Og han var EGU-vejleder de sidste 10 år indtil sin pensionering i 2015.
60
Jesper Steenholdt (V),
logistikansvarlig og medlem af Tønder Kommunalbestyrelse siden 2016, fylder 60 år den 29. december. Jesper Steenholdts byrådskarriere startede, da han som 1. suppleant rykkede ind i byrådet ved et dødsfald, og han er i indeværende valgperiode medlem af arbejdsmarkedsudvalget og af socialudvalget.
Han er vokset op i Tønder by, men bor nu i landsbyen Abild og er meget aktiv i den lokale borgerforening. Han er desuden formand for Tønder Kunstforenings Venneforening. Jesper Steenholdt har i 25 år været ansat hos Brdr. Hartmann A/S, hvor han er logistikansvarlig.
Jan Reimer (V), centerleder og i 22 år kommunalpolitiker i Ørbæk og Nyborg kommuner, fylder 60 år den 26. december. Jan Reimer var A-medlem af Ørbæk Kommunalbestyrelse fra 1998 og frem til udgangen af 2006, da Ørbæk blev en del af den nye, større Nyborg Kommune. Efter kommunesammenlægningen fortsatte han som A-medlem af det nye byråd, men efter byrådsperiodens start i 2014 skiftede han til V-gruppen.
I indeværende valgperiode er han formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget og er medlem af kultur- og fritidsudvalget og af bestyrelsen for Nyborg Forsyning & Service. Jan Reimer er udlært tømrer og arbejdede i faget i godt et par år. Efter en årrække som sælger skiftede han til hjemmevejleder i et bosted for handicappede voksne, men har siden marts 2018 været centerleder for sportscentret Ørbæk Midtpunkt.
Leon Sebbelin (R), statsautoriseret revisor, kommunalpolitiker siden 2002 og siden 2014 borgmester i Rebild Kommune, fylder 60 år den 17. december. Han indledte sin kommunalpolitisk karriere i 2002 som medlem af Skørping Byråd, og da Skørping i 2007 indgik i dannelsen af den nye Rebild Kommune, fortsatte han som medlem af det nye byråd, fra 2014 som borgmester. Han er bl.a. medlem af bestyrelsen for Aalborg Lufthavn, medlem af KKR Nordjylland og medlem af KL’s bestyrelse og er i KL formand for kultur, erhverv og planudvalget. Leon Sebbelin er cand.merc. fra Aarhus Universitet og havde i mange år eget revisionsfirma i Skørping. Det blev i 2014 fusioneret med revisionsfirmaet Attiri i Aalborg, hvor Leon Sebbelin blev medejer og er medlem af bestyrelsen.
50
Bünyamin Simsek (V), bygningskonstruktør, rådmand og siden 2002 medlem af Aarhus Byråd, fylder 50 år den 25. december. Han er rådmand for teknik og miljø siden 1. januar 2018 og var også forud rådmand i flere perioder, bl.a. for børn og unge. Simsek er født i Tyrkiet og kom til Danmark som 2-årig. Han er uddannet bygningskonstruktør og var kabinechef ved Sterling i Billund Lufthavn, da han i 2003 blev kontorchef i Aarhus Kommunes magistratsafdeling for sociale forhold og beskæftigelse. I 2007 blev han rådmand, og i øjeblikket er han bl.a. medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane, formand for Østjyllands Brandvæsen, medlem af bestyrelsen for Dansk Affaldsforening og medlem af vækstforum for Region Midtjylland. Han er desuden medlem af KL’s miljø- og forsyningsudvalg.
Chris Olesen (V), forsikringsformidler og medlem af Lemvig Kommunalbestyrelse siden 1. januar 2018, fylder 50 år den 23. december. Han er 2. viceborgmester og er medlem af økonomi- og erhvervsudvalget, af teknik- og miljøudvalget samt i bestyrelserne for Thyborøn-Agger Færgefart og Thyborøn Fjernvarme, desuden kommunal repræsentant i turistudvikling som næstformand i bestyrelsen for Fonden West Coast Center Jutland. Og han er også medlem af bestyrelsen for Lemvig-Thyborøn Turistforening. Desuden er Chris Olesen i bestyrelsen for den lokale LAG-gruppe. Han har i 20 år været frivillig og medlem af bestyrelsen for Thyborøn Fritidscenter, siden 2008 formand, og han er også i bestyrelsen for Thyborøn Sejlklub. Chris Olesen er oprindeligt bankrådgiver, men efter en halv snes år i bankverdenen indledte han i 2000 en assurandøruddannelse, der resulterede i en etablering som forsikringsformidler.
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-22-side-48-51.pdf