
Hjemmearbejde giver hver anden bedre balance mellem arbejde og fritid
tekst Mads Brandsen
Selv om hverdagen for de cirka 500 ansatte i borgmesterforvaltningen i Odense Kommune blev markant forandret som følge af nedlukningen af den offentlige sektor under coronakrisen, var der ikke kun tale om ændringer til det værre.
52 procent af medarbejderne oplever, at hjemmearbejdet har haft en positiv betydning for balancen mellem arbejde og privatliv. Det fremgår af en evaluering, som forvaltningen har gennemført i maj. 264 medarbejdere har deltaget.
29 procent peger på, at de har fået bedre indflydelse på opgaveløsningen, mens 28 procent finder, at det har været lettere at træffe væsentlige beslutninger i coronakrisen.
Savner mødet med kolleger
Det er dog ikke rosenrødt det hele. Evalueringen viser også, at 58 procent oplever, at det manglende fysiske samvær med lederen og kollegerne udfordrer deres trivsel. 40 procent mener endda, at det påvirker deres løsning af opgaverne.
Stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen kan godt selv genkende udfordringerne ved hjemmearbejdet.
– Jeg arbejdede også hjemme noget tid, og noget af det, jeg savnede, var at møde en kollega, når jeg kom ind på rådhuset. Det er et stort opmærksomhedspunkt, at man ikke føler og mærker det nære tilhørsforhold til kollegerne, hvis man arbejder hjemme, siger han.
I Odense Kommune har man endnu ikke taget stilling til omfanget af hjemmearbejde fremover. Det vil kræve nogle nærmere undersøgelser af dels arbejdsmiljø, dels hvordan man håndterer den manglende kontakt med kolleger.
– Vi vil finde et blandingsforhold mellem at være til stede og ikke til stede. Det bliver mere fleksibelt, for det er heller ikke et spørgsmål om rådhuset eller køkkenbordet. Vi bliver stadig mere udgående, siger Stefan Birkebjerg Andersen. • mdbr@kl.dk
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-12-side-20.pdf