Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Fornyet direktion i Kerteminde
Efter små tre måneder som konstitueret kommunaldirektør i Kerteminde har Kerteminde Byråd fastansat Anders Bjældager i stillingen, og Claus Lage, hidtil områdedirektør, tiltræder en nyoprettet stilling som vicekommunaldirektør.
Anders Bjældager blev konstitueret som kommunaldirektør, da den daværende i stillingen, Tim Jeppesen, rykkede til Lolland pr. 1. august i år som programdirektør for byudviklingsprojektet ”Nakskov 2030”.
Anders Bjældager, 43 år, er cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet og har en lederuddannelse fra Copenhagen Business School. Efter sin eksamen fra RUC i 2003 blev han udviklingskonsulent ved Frederiksborg Amt og skiftede i 2007 til en konsulentstilling i KL’s konsulentvirksomhed. Herfra kom Anders Bjældager i 2008 til Slagelse Kommune som projekt- og analysechef og blev i november 2012 kommunens økonomichef, i juni 2018 udvidet med digitaliseringsområdet. I august samme år skiftede han til Kerteminde Kommune som direktør for børn- og ungeområdet samt ældre-, handicap- og sundhedsområdet.
Claus Lade, 47 år, er cand.negot. i strategi, organisation og ledelse fra Syddansk Universitet og har en lederuddannelse fra businessskolen INSEAD. Efter sin eksamen fra SDU i 2001 var Claus Lade tilknyttet konsulentvirksomheden Incitare A/S, var dels medejer og fra 2008 direktør for forretningsudvikling. I 2010 blev han partner og rådgivningschef i rådgivnings- og revisionsselskabet BDO Denmark A/S og skiftede i november 2014 til Syddansk Erhvervsskole som ressourcedirektør, fra marts 2018 vicedirektør. Ligesom Anders Bjældager kom han i august 2018 til Kerteminde Kommune som direktør.
Begge tiltrådte deres stillinger med virkning fra 1. november.
Centerchef fra Sundhedsstyrelsen til København
Marlene Øhrberg Krag, der er centerchef i Sundhedsstyrelsen, tiltræder 1. december som chef for Center for Kræft og Sundhed i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning. Hun efterfølger her Jette Vibe-Petersen, der går på pension.
Marlene Øhrberg Krag, 45 år, er cand.med. fra Københavns Universitet 2003, master i international medicin 2006 og speciallæge i almen medicin 2014, begge dele fra Københavns Universitet, desuden master i offentlig ledelse i år fra CBS. Tidligt i sin karriere var hun blandt andet i en årrække ansat i Zimbabwe og i Tanzania og har arbejdet som speciallæge i almen medicin i seks år, efterfølgende afdelingslæge i København, inden hun for små seks år siden kom til Sundhedsstyrelsen, hvor hun siden oktober 2018 har været centerchef for evidens, uddannelse og beredskab. Det er herfra, hun skifter til stillingen som centerchef for kræft og sundhed i Københavns Kommune.
Esbjergs økonomidirektør til Odense
Eddie Dydensborg, forud økonomidirektør i Esbjerg Kommune, overtager stillingen som økonomidirektør i Odense Kommune – efter Sarah Gaarde, der i august blev økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør i Vejle Kommune.
Eddie Dydensborg er 45 år og cand.oecon. fra Syddansk Universitet. Efter sin eksamen i 2002 blev han økonomisk konsulent i Kolding Kommunes social- og beskæftigelsesforvaltning. Herfra rykkede han i 2006 til Odense Kommunes borgmesterforvaltning, hvor han blev økonomisk konsulent i økonomisk sekretariat – og blev året efter budget- og analysechef samme sted. I april 2009 blev Eddie Dydensborg administrationschef i Børn og Unge i Horsens Kommune og skiftede i september 2010 til Assens Kommune som økonomichef. Herfra kom han i september 2011til Esbjerg Kommune som økonomichef og blev senere økonomidirektør samme sted. Eddie Dydensborg tiltræder 1. december som økonomidirektør i Odense Kommune og dermed chef for Økonomi og Digitalisering. Han er samtidig formand for kommunens tværgående stabschefforum. Han bor i Kolding.
København henter chef for direktionssekretariat i ministerium
Efter næsten 12 år i Børne- og Undervisningsministeriet er Cecilie Wulf Juul Jørgensen rykket til Københavns Kommune, hvor hun er blevet chef for direktionssekretariatet i økonomiforvaltningen. Hun har overtaget denne stilling efter Ditte Steen, der i august blev chef for policy- og ledelsessekretariatet i Justitsministeriet. Cecilie Wulf Juul Jørgensen er 39 år og cand.scient.adm. fra Roskilde Universitetscenter. Efter sin eksamen i 2009 blev hun ansat i Børne- og Undervisningsministeriet som fuldmægtig og arbejdede primært på grundskoleområdet, senest som chefkonsulent, indtil hun i april 2018 blev kontorchef for minister- og ledelsessekretariatet.
Fra filmskolen til kulturchef i Lolland
Morten Hatorp, forud administrationschef ved Den Danske Filmskole, er blevet sektorchef for kultur, fritid og borgerservice i Lolland Kommune. Han efterfølger i denne stilling Per Voetmann, der fratrådte for godt halvandet år siden for at blive administrerende direktør i 15. Juni Fonden, der støtter kultur, natur, sociale formål og jagt. Morten Hatorp, 40 år, er er cand.mag. i historie og socialvidenskab fra Roskilde Universitet i 2007 og derefter fuldmægtig/sektionsleder i Kulturministeriet, hvor han 2011-2014 var ministersekretær. I august 2014 blev han administrationschef ved Den Danske Filmskole, og det var herfra, at han i oktober i år kom til Lolland Kommune som sektorchef for kultur, fritid og borgerservice.
Børne- og ungechef i Fredericia fastansat
Magnus te Pas, hidtil konstitueret koncernchef for børn og unge i Fredericia Kommune, er blevet fastansat i stillingen. Han var konstitueret i et halvt år, og stillingen var også forud besat ved konstituering.
Magnus te Pas er 46 år og læreruddannet fra Århus Dag- og Aftenseminarium, desuden masteruddannet i offentlig ledelse (MPA) fra Syddansk Universitet. Efter sin lærereksamen i 2000 var Magnus te Pas blandt andet skoleleder på Fælleshåbsskolen i Vejle Kommune og på Morten Brørup Skolen i Skanderborg Kommune, inden han i marts 2017 kom til Fredericia Kommune som distriktsleder på Kirstinebjergskolen. I april 2020 blev han konstitueret børne- og ungechef, og siden 1. oktober har han været fastansat i stillingen.
Bornholms forsyningsdirektør til Frederiksberg
Rasmus Sielemann Christensen, der er administrerende direktør for Bornholms Energi- & Forsyning, rykker ved årsskiftet til hovedstaden, idet han 1. januar tiltræder som administrerende direktør for Frederiksberg Forsyning. Han efterfølger her Søren Krøigaaard, der efter fem år i stillingen ønsker at hellige sig rådgivning og konsulentvirksomhed og samtidig få mere tid til familien.
Rasmus Sielemann Christensen er 45 år og har været direktør for Bornholms Energi- og Forsyning siden juli 2016. Efter fem år på posten har han valgt at flytte sin familie og fremtidige arbejdsliv tilbage til Sjælland. Han har sidste arbejdsdag på Bornholm den 11. december.
Ny plan- og miljøchef i Hvidovre
Jakob Karlshøj, forud kontorchef i Energistyrelsen, tiltrådte i august som chef for Hvidovre Kommunes Center for Plan og Miljø. Han har overtaget stillingen efter Anja Whittard Dalberg, der som tidligere omtalt er blevet områdechef for teknik og miljø i Rudersdal Kommune.
Jakob Karlshøj er 47 år og cand.scient.pol. fra Københavns Universitet 2001. Han blev allerede i 2000 ansat som sektionschef, senere kontorchef, i Transport- og Boligministeriet og var i to omgange, i alt små tre år, udsendt som transportattache ved den danske ambassade i Bruxelles. I august 2019 skiftede han til Energistyrelsen som kontorchef i Center for Energiadministration. Og det var herfra, at han kom til Hvidovre Kommune som Centerchef for Plan og Miljø.
Ny beredskabsdirektør i Vestsjælland
Vestsjællands Brandvæsen, som indtil årsskiftet dækker Lejre, Sorø, Holbæk Kalundborg og Odsherred kommuner, har fastansat Lars Karlsen, hidtil konstitueret beredskabsdirektør. Han har været ansat ved Vestsjællands Brandvæsen siden 2016, da den fælleskommunale organisation blev dannet. Han var forud beredskabsinspektør ved Odsherred Brandvæsen, en af de fem partnere. Lars Karlsen har en fortid på næsten 15 år ved Falck, hvor han senest var stationsleder for Holbæk og Ringsted. Han blev konstitueret beredskabsdirektør, da forgængeren, Helle Søeberg, for et år siden fratrådte og gik på pension. Hun havde været leder, siden Vestsjællands Brandvæsen blev etableret. Hun har en fortid som teknisk direktør i Herlev Kommune 2000-2008 og var efterfølgende Herlevs kommunaldirektør indtil ansættelsen som beredskabsdirektør.
/// Farvel til
Gladsaxes kommunaldirektør på pension
Bo Rasmussen har besluttet at fratræde sin stilling som kommunaldirektør ved udgangen af marts 2021 for at nyde sit otium og bruge mere tid sammen med sin familie. Bo Rasmussen har været kommunaldirektør i Gladsaxe siden 1. juni 2012. Han er 66 år og cand.scient. i geografi 1983 med bifag i psykologi og pædagogik. Og han afsluttede i 2002 en master i offentlig administration (MPA). Efter sin universitetsuddannelse var han undervisningsassistent, gymnasielærer og senest familierådgiver ved Herlev Kommune, inden han i 1988 blev ansat ved Københavns Kommune i sekretariatet for magistratens 4. afdeling (teknik og miljø). Her var Bo Rasmussen vicekontorchef, da han i 1997 rykkede over i miljøkontrollen som kontorchef. I 2001 blev han udviklings- og ressourcechef samme sted og tre år senere vicedirektør. Under ansættelsen i miljøkontrollen var han udlånt til chefstillinger andre steder og var fungerende sekretariatschef i en nyetableret teknik- og miljøforvaltning, da han i 2006 rykkede til Albertslund som kommunaldirektør. Og det var herfra, at han i 2012 kom til Gladsaxe som kommunaldirektør. Bo Rasmussen modtog i 2011 prisen som Danmarks bedste kommunale topleder af Center for Offentlig Kompetence og Kommunaldirektørforeningen.
/// Runde år
70
Poul Lindor Nielsen (S), tidligere borgmester og kommunalpolitiker siden 1974, fylder 70 år den 18. november. Han indledte sin kommunalpolitiske karriere som medlem af Ramsø Kommunalbestyrelse og blev i 1990 Ramsøs borgmester. Da Ramsø i 2007 indgik i dannelsen af den nye, større Roskilde Kommune, blev Poul Lindor Nielsen den nye kommunes borgmester. Han trak sig tilbage fra borgmesterposten i maj 2011, og den nuværende kulturminister, Joy Mogensen (S), overtog dengang posten. Poul Lindor Nielsen fortsatte i byrådet, hvor han i øjeblikket er medlem af kultur- og idrætsudvalget og af plan- og teknikudvalget. Poul Lindor Nielsen er oprindeligt udlært typograf og var forlagskonsulent i AOF, indtil han overtog borgmesterhvervet i Ramsø.
60
Kåre Harder Olesen (V), senior compliance officer og medlem af Ballerup Kommunalbestyrelse siden 1998, fylder 60 år den 8. november. Han er 2. viceborgmester, næstformand i social- og sundhedsudvalget samt medlem af økonomiudvalget. Desuden i bestyrelsen for forsyningsselskaberne Novafos Vand Ballerup A/S og Novafos Spildevand Ballerup A/S. Han er desuden næstformand for den øko-sociale virksomhed Grantoftegaard. Kåre Harder Olesen er bankuddannet og markedsføringsøkonom. Han har i over 22 år (heraf de seneste 15 år) været ansat i Danske Bank, hvor han nu er senior compliance officer.
50
John Pawlik (Ny Borgerlige), tømrermester og medlem af Vordingborg Kommunalbestyrelse siden 2014, fylder 50 år den 11. november. Han er oprindeligt indvalgt for Dansk Folkeparti, men skiftede i foråret til Ny Borgerlige. John Pawlik er medlem af udvalget for arbejdsmarked og uddannelse og af udvalget for plan og teknik. Han er oprindeligt uddannet maskinsnedker, men blev senere som voksenlærling uddannet tømrersvend. Han har i 16 år været selvstændig tømrermester og fremstiller også reklameskilte. Han er desuden certificeret fyrværker. I fritiden kører John Pawlik otte gange om året racerløb i Legend Car Cup på baner forskellige steder i landet.
Lars Hein (S), faglig konsulent og medlem af Tårnby Kommunalbestyrelse i 12 år, fylder 50 år den 18. november. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen i tre valgperioder: 2002-2006, 2010-2013 og senest siden 1. januar 2018. Lars Hein er formand for teknik- og miljøudvalget samt medlem af bygge- og ejendomsudvalget og af børne- og skoleudvalget, desuden i bestyrelsen for Tårnby Forsyning og formand for Grønt Råd for Tårnby og Dragør kommuner. Lars Hein er handelsuddannet og har en kandidat i strategi, organisation og ledelse fra CBS. Han var jobkonsulent ved Tårnby Kommune, da han for godt 10 år siden blev ansat ved HK Stat Hovedstaden, først en kort tid som vejleder og efterfølgende i sin nuværende stilling som faglig konsulent.
40
Charlotte Shafer (K), udvikler og medlem af Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse siden 1. januar 2018, fylder 40 år den 6. november. Hun er i kommunalbestyrelsen medlem af kultur- og fritidsudvalget og har i øjeblikket orlov fra en plads i børne- og ungdomsudvalget. Charlotte Shafer er er uddannet markedsføringsøkonom fra Niels Brock, og hun har siden 1. december sidste år været ansat som udvikler i Arbejdernes Landsbank. Hun var forud seniorkonsulent i en it-virksomhed. Charlotte Shafer er aktiv i lokalområdet med bl.a. fundraising og marketing for børneafdelingen i fodboldklubben Lyngby Boldklub af 1921.
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-19-side-49-51.pdf