Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Tilbage til København – nu som fagdirektør
Gitte Lohse, der er direktør i Glostrup Kommune, vender tilbage til børne- og ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor hun nu skal være fagdirektør for skoler og dagtilbud. Hun efterfølger Camilla Niebuhr, der i sommer blev børne- og kulturdirektør i Rødovre Kommune.
Gitte Lohse, 48 år, er læreruddannet fra Haderslev Statsseminarium, cand.pæd. i historie og samfundsfag fra Danmarks Pædagogiske Universitet 2003, diplom i ledelse fra KLEO og har en masteruddannelse (MPA) fra Copenhagen Business School 2012. Efter sin lærereksamen i 1995 blev hun ansat ved Aarhus Kommune. I 1999 skiftede hun til Nr. Nissum Skole i Lemvig Kommune, i 2003 til Farum Kommune som souschef på Bybækskolen og blev fire år senere skoleleder på Kongevejens Skole i Lyngby-Taarbæk Kommune. Herfra rykkede Gitte Lohse i maj 2012 til Københavns Kommune, dengang som områdechef for skoler, institutioner, faglige støttefunktioner og sundhedspleje på Nørrebro/Bispebjerg under børne- og ungdomsforvaltningen. I december 2015 blev hun chef for ledelsessekretariatet i samme forvaltning. Og siden 1. december 2016 har hun været ansat i Glostrup Kommune, hvor hun er direktør for tre centerområder (Børn, Unge og Familier, Kultur, IT og Udvikling samt Borger og Arbejdsmarked). Hun var i fem måneder af 2019 konstitueret kommunaldirektør. Gitte Lohse tiltræder stillingen som fagdirektør i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning den 1. november.
Fanø får ny kommunaldirektør
Fanø Kommune har pr. 1. november ansat Lars Møldrup, der er beredskabsdirektør for det fælleskommunale Brand & Redning Sønderjylland, som ny kommunaldirektør efter Vibeke Kinch, der er 64 år og trådte uden for arbejdsmarkedet 1. september. Hun bliver boende på Fanø.
Den 55-årige Lars Møldrup er oprindeligt udlært smed 1985, senere uddannet vvs-installatør og har en master i offentlig ledelse fra DTU 2012. Han arbejdede som vvs-installatør, indtil han i 1991 blev sektionsleder ved Esbjerg Forsyning A/S. I 2007 skiftede Lars Møldrup til projektleder i konsulentvirksomheden AM-Gruppen og blev små to år senere ansat ved Tønder Kommune som leder af HR, kommunikation samt udbud og risikostyring. I Tønder var han de seneste to år fagchef for sekretariat, it, borgerservice og Asyl Syd, da han i august 2018 blev beredskabsdirektør for Brand & Redning Sønderjylland. Lars Møldrup har siden 2008 været afdelingsformand i organisationen Lederne, hvor han er næstformand i hovedbestyrelsen. Han bor i Esbjerg.
Ny social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers
Randers Kommune har ansat Helene Bækmark, tidligere direktør i Fredericia, Odense og Faaborg-Midtfyn kommuner, som ny social- og arbejdsmarkedsdirektør efter Steinar Eggen Kristensen, der 1. februar blev kommunaldirektør i Hedensted.
Helene Bækmark er 53 år og cand.jur. fra Københavns Universitet 1994. Og hun har efteruddannelser fra Havard University’s John F. Kennedy School of Government samt fra det internationale INSEAD. Som nyudklækket jurist blev Helene Bækmark fuldmægtig i Undervisningsministeriet, og i 1998 rykkede hun til KL som vicekontorchef i kontoret for kompetenceudvikling. Her avancerede hun i 2001 til kontorchef, men skiftede i 2006 til socialdirektør i Fredericia Kommune. I januar 2011 blev hun administrerende direktør i Odense Kommunes ældre- og handicapforvaltning, og i januar 2016 rykkede hun til Faaborg-Midtfyn som kommunaldirektør. Sidstnævnte stilling fratrådte hun i januar i år for i stedet at etablere konsulentfirmaet BBLIKK i Aarhus. Den 1. november vender Helene Bækmark imidlertid tilbage til kommunal forvaltning – med ansættelsen som social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune. Hun bor i Aarhus-forstaden Viby.
Slagelse har ansat udviklingschef
Slagelse Kommune har ansat 56-årige Mette Aagaard i en nyoprettet stilling som udviklingschef. Mette Aagaard har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med organisationsudvikling og HR.
Mette Aagaard er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitetscenter (RUC) 1992 og har efteruddannelser fra blandt andet Havard Business School og Cambridge University. Hun var i over 12 år ansat ved Novo Nordisk, senest som global direktør på HR i forskning og udvikling. I september 2016 blev hun HR-direktør ved arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG), og fra marts 2018 havde hun et selvstændig konsulentfirma TWIN. Mette Aagaard tiltrådte 1. oktober stillingen som udviklingschef ved Slagelse Kommune, hvor hun dermed er stabschef for ledelsessekretariat, organisationsudvikling og HR.
Ny Odense-afdeling for familie og forebyggelse
Odense Kommunes børne- og ungeforvaltning opretter en ny afdeling, der får navnet ”Familie og Forebyggelse”, og som får Sonja Serup Hansen som leder. Hun er i øjeblikket sundheds- og forebyggelseschef samt konstitueret familie- og velfærdschef. Med den nye afdeling får det sundhedsfremmende og forebyggende område og det specialiserede børn- og ungeområde en fælles ledelse. Den nye afdeling skal være med til at styrke den interne sammenhængskraft i forvaltningen, hvor mere end 6.000 medarbejder hver dag arbejder på disse områder.
Sonja Serup Hansen er cand.scient. i idræt og sundhed fra Syddansk Universitet 2005 og arbejdede derpå med konsulentopgaver i det sydfynske Institut for Serviceudvikling a/s. Hun har siden 2008 været ansat ved Odense Kommune, blev i 2012 leder af sundhedsplejen, to år senere sundheds- og forebyggelsesleder og har siden maj 2016 været sundheds- og forebyggelseschef.
Ny chef for Plan og Byg i Kolding
Jan Krarup Laursen, konstitueret chef for Plan og Byg i Kolding Kommune, er blevet fast ansat i stillingen. Han blev konstitueret, da forgængeren, Karen Niemann-Christensen, rykkede til Middelfart Kommune 1. august for at overtage stillingen som plan- og byggechef i Lillebæltskommunen.
Jan Krarup Laursen kender sit nye ansvarsområde særdeles godt, idet han forud i seks år har været leder af Planafdelingen og arbejdede tæt sammen med sine lederkolleger i afdelingerne Kommunale Ejendomme og Byggesag, der sammen med planafdelingen udgør det område, som han nu er blevet chef for. Jan Krarup Laursen, 46 år, er uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet og har en diplomuddannelse i ledelse. Som nyuddannet landinspektør blev han i 1998 ansat ved Sønderjyllands Amt og skiftede året efter til GIS-medarbejder og planlægger i den syddanske kommune Bramming. I 2002 rykkede Jan Krarup Laursen til Vamdrup kommune, hvor han var afdelingsleder for Teknik & Miljø, da han i 2006 skiftede til byplanlægger i Vejen Kommune. Her var Jan Krarup Laursen ansat i næsten 8 år, senest leder af Erhverv og Plan, inden han i november 2014 kom til Kolding Kommune, hvor han blev planchef og den 21. august overtog stillingen som områdechef for Plan og Byg. Han bor i Kolding.
Økonomidirektør fra Odense til Vejle
Sarah Gaarde, forud økonomidirektør i Odense, er tiltrådt som økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør i Vejle Kommune. Hun har overtaget stillingen efter Peter Karm, der 1. maj blev kommunaldirektør i Haderslev.
Sarah Gaarde er 43 år og cand.oecon. fra Syddansk Universitet 2005. Hun var derefter et lille år ansat som fuldmægtig i Fyns Amt og rykkede i 2006 til Odense Kommune, hvor hun startede i en konsulentstilling. I 2009 blev hun budget- og analysechef, to år senere økonomichef og i 2016 stabschef for Økonomi og Effekt. Sarah Gaarde havde kun været økonomidirektør i syv måneder, da hun i august kom til Vejle Kommune som økonomi- og arbejdsmarkedsdirektør.
Norddjurs hentede byg- og planchef i Syddjurs
Norddjurs Kommune har ansat Kisa Lindgaard, hidtil byplanarkitekt i nabokommunen Syddjurs, i en nyoprettet stilling som leder af Byg og Plan. Kisa Lindgaard er 44 år og arkitektuddannet fra Arkitektskolen i Aarhus 2004. Hun var derefter selvstændig byplanarkitekt med firmaet Plankonsulenterne Lindgaard IS frem til august 2009, hvor hun blev tilknyttet arkitektfirmaet Møller & Grønborg. Og i april 2012 blev hun ansat som byplanarkitekt ved Syddjurs Kommune. Og det er herfra, at hun i august kom til Norddjurs Kommune som leder af Byg og Plan, der indgår i fællesforvaltningens afdeling for Byg og Miljø.
Ny formand for Folkemødet
Vibe Klarup, hidtil næstformand, har overtaget formandsposten i Foreningen Folkemødet, der i små fire år har været den styrende organisation bag Folkemødet på Bornholm. Hun har overtaget formandshvervet fra Jann Sjursen, der ønskede at trække sig tilbage, men fortsat er medlem af foreningen. Ny næstformand er Alfred Josefsen, der er ny i bestyrelsen og skal styrke foreningens arbejde med sin baggrund indenfor erhvervsliv, ledelsesrådgivning og bestyrelsesarbejde. Han er bl.a. bestyrelsesformand i UNICEF Danmark.
Den nye formand, Vibe Klarup, er 51 år og født på Bornholm. Hun cand.scient.adm. fra Roskilde Universitetscenter og Universitetet i Athen. Hun er direktør i Hjem til Alle alliancen siden august 2016 og er blandt andet formand for Rådet for Socialt Udsatte og medlem af regeringens ytringsfrihedskommission, desuden forfatter og foredragsholder.
Folkemødet overgik formelt pr. 1. januar 2017 fra at være et kommunalt projekt ved Bornholms Regionskommune til Foreningen Folkemødet, der producerer, udvikler og evaluerer arangementet for Bornholms Regionskommune. Det er regionskommunen, der ejer rettighederne til navnet Folkemødet. Det blev droppet at holde folkemøde i år, og næste folkemøde forventes at finde sted 17.-20. juni 2021.
Tre Sjælland-kommuner får fælles turistdirektør
Tre sjællandske kommuner – Frederikssund, Roskilde og Lejre – etablerer fælles turismeorganisation og har ansat Thomas Mahler, der er projektchef i VisitFjordlandet, som direktør for samarbejdet. De tre kommuner har opsagt samarbejdet med de lokale turistorganisationer, og den nye destinationsorganisation bliver en realitet pr. 1. januar 2021.
Thomas Mahler, der er tiltrådt 1. oktober, har 15 års erfaring inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Han er oprindelig cand.mag. i turisme fra Aalborg Universitet, har tillægsuddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og er desuden markedsføringsøkonom. Thomas Mahler kom til direktørstillingen i det nye turistsamarbejde fra ansættelse som projektchef ved VisitFjordlandet siden marts 2018 og var forud i over syv år projektleder hos Visit Norway.
Ny erhvervschef i Greve
Greve Kommune har ansat Simon Hauberg-Lund, forud chef for Liberal Alliances politisk økonomiske sekretariat, som ny erhvervschef. Han har overtaget stillingen efter Tina Charlotte Koeffoed, der 1. september skiftede til afdelingsleder ved VKST Økonomi i Nykøbing F., der er et rådgivningscenter for landbrug og erhverv.
Simon Hauberg-Lund er 35 år og cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og kom til Greve fra godt 10 års ansættelse ved Liberal Alliances politisk-økonomiske sekretariat, de seneste små fem år som sekretariatets chef. Forud var han 2007-2009 ansat ved ISS Contact Center som ansvarlig for daglig drift og planlægning af produktion. Han tiltrådte 15. september som Greve Kommunes erhvervschef.
/// Farvel til
Vicekommunaldirektøren i Randers på pension
Vicekommunaldirektør i Randers Kommune Erik Mouritsen, der også er direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg, går på pension med udgangen af januar næste år efter næsten 26 års ansættelse ved Randers Kommune.
Erik Mouritsen er 61 år og er uddannet ved amtsskatteinspektoratet og fortsatte ved efterfølgeren Told & Skat. Efter statslig ansættelse i 16 år – senest som skatterevisor – sideløbende med, at han dengang også var socialdemokratisk medlem af Randers Byråd. I 1994 skiftede han til stillingen som skattedirektør i Randers Kommune og droppede samtidig at være politisk aktiv. Han havde da været formand for socialudvalget i otte år. I 1997 skiftede han fra skattedirektør til direktør for sundhed, kultur og omsorg. Siden april 2017 har han også også været vicekommunaldirektør.
Centerchef i Lejre trækker sig
Helle Dydensborg Thygesen, der er centerchef for børn og læring i Lejre Kommune, forlader den kommunale ansættelse ved udgangen af november måned for dels at få mere fritid og dels for at arbejde med selvvalgte opgaver i fortsættelse af sit nuværende fagområde.
Helle Dydensborg Thygesen er 63 år og læreruddannet fra Vordingborg Seminarium. Allerede inden sin eksamen i 1981 var hun ansat på Abildhøjskolen i Præstø. I 1985-1986 var hun uddannelseskonsulent i Liberalt Oplysningsforbund og blev derefter beskæftigelseskonsulent i Jægerspris Kommune. I 1993 rykkede hun til Hillerød Kommune som afdelingsleder i arbejdsmarkedsafdelingen, og tre år senere vendte Helle Dydensborg Thygesen tilbage til Jægerspris Kommune som skoleleder på Sogneskolen. Og da Jægerspris i januar 2007 blev en del af den nye Frederikssund Kommune, blev hun pædagogisk konsulent i den nye kommunes skoleafdeling. Helle Dydensborg Thygesen kom i juni 2011 til Lejre Kommune som skolechef, og denne stilling blev senere udvidet til centerchef for børn og læring.
/// Runde år
70
Evan Lynnerup (V), tidligere borgmester i Gundsø Kommune og medlem ad Roskilde Byråd siden 2007, fylder 70 år den 8. oktober. Evan Lynnerup kom fra Hobro til Gundsømagle i 1972 og drev her i fritiden Gulddyssegården på 60 tdl. Han indledte sin kommunalpolitiske karriere i 1994 som medlem af Gundsø Byråd og var Gundsø Kommunes borgmester fra 2002 og frem til, at Gundsø i 2007 indgik i dannelsen af den nye, større Roskilde Kommune. Evan Lynnerup fortsatte i kommunalpolitik som medlem af det nye byråd. Han er i denne valgperiode medlem af kultur- og idrætsudvalget samt bestyrelsesformand for BOMI (Center for rehabilitering og hjerneskade) og medlem af elite- og talentrådet. Evan Lynnerup var medlem af regionsrådet for den da nydannede Region Sjælland 2007-2009 og igen fra 2014. Her er han medlem af udvalget for Femern Bælt, Greater Copenhagen og internationalt samarbejde og af udvalget ”Sundhed for alle”. Han er også aktiv i landsforeningen Danske Regioner, hvor han er i bestyrelsen for Regional Udvikling og EU. Erhvervsmæssigt er han oprindelig bankuddannet og var før borgmesterhvervet filialchef ved Sparekassen SDS og ved Jyske Bank. Han har efterfølgende arbejdet som selvstændig erhvervsrådgiver. Den kommunalpolitiske interesse er smittet af på hans datter, Line Lynnerup, der siden 2014 har været Venstre-medlem af Ringsted Byråd. Evan Lynnerup blev i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.
60
Uffe Jensen (V), borgmester i Odder Kommune, fylder 60 år den 8. oktober. Han overtog borgmesterposten 1. januar 2014 efter at have været medlem af byrådet siden 2010. Uffe Jensen er født og opvokset på Aarhus-egnen, men flyttede i 1982 til København for at blive politiuddannet på den daværende politiskole på Amager. Han stiftede familie i København og arbejdede ved politiet i København. Savn af familie og jyske venner affødte, at Uffe Jensen søgte og fik job ved Aarhus Politi (nu Østjyllands Politi). Fra 1989 og frem til udgangen af 2013 arbejdede han på politigården i Aarhus, ansat i kriminalpolitiet og var i afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, da han stoppede efter godt 31 år i politiet for at overtage borgmesterhvervet i Odder. Uffe Jensen har i årenes løb haft mange tillidshverv og er i øjeblikket bl.a. formand for bestyrelsen i Pædagogernes Pension (PBU), medlem af formandskabet i Kattegatkomiteen og medlem af Letbanerådet. Han er valgt til Venstres borgmesterkandidat til næste års byrådsvalg, og bliver han genvalgt, er det en rekord, idet Odder ikke tidligere har haft samme borgmester i tre valgperioder.
50
Gitte Andersen (V), boghandler og medlem af Hedensted Byråd siden 1. januar 2018, fylder 50 år den 11. oktober. Hun er medlem af byrådets udvalg for beskæftigelse og af grundlisteudvalget. Gitte Andersen ejer Hedensted Boghandel & Legetøj, og hun var indtil i sommer (i syv år) formand for Hedensted Handelsforening.
Ulrik Kølle Hansen (V), fisker og medlem af Langeland Kommunalbestyrelse siden 2014, fylder 50 år den 14. oktober. Han er i kommunalbestyrelsen medlem af økonomiudvalget, af sundhedsudvalget og af trafik-, teknik- og miljøudvalget, desuden udpeget til bestyrelserne for Lohals Fiskerihavn og for Spodsbjerg Fiskerihavn. Han var oprindelig Radikal og var Radikal kandidat ved kommunalvalget i 1993, men var Venstre-kandidat ved valget i 2013, hvor han første gang blev indvalgt i kommunalbestyrelsen. Ulrik Kølle Hansen opstillede også ved regionsrådsvalget i 2017, men uden at blive valgt. Han er født og opvokset i Bagenkop, er selvstændig fisker og har siden 1995 drevet virksomheden Fiskeriselskabet Cecilie A/S.
Mette Schmidt Olsen (K), afdelingsleder og medlem af Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse siden 2011, fylder 50 år den 17. oktober. Hun blev medlem af kommunalbestyrelsen i 2011, idet hun dengang indtrådte som suppleant. I denne valgperiode er hun formand for kultur- og fritidsudvalget samt medlem af beskæftigelses- og integrationsudvalget, af børne- ungdomsudvalget og af børn- og ungeudvalget (sidstnævnte med blandt andet tvangsfjernelser som område). Mette Schmidt Olsen er læreruddannet fra Blaagaard Seminarium 1999 og har de seneste 20 år været ansat ved Trongårdsskolen i Kgs. Lyngby, hvor hun er afdelingsleder.
40
Erkan Yapici (S), økonomisk konsulent og medlem af Ishøj Byråd siden 2014, fylder 40 år den 19. oktober. Han er formand for klima- og miljøudvalget og medlem af social- og sundhedsudvalget. Erkan Yapic har en diplomuddannelse i offentlig ret og forvaltning fra professionshøjskolen Metropol 2017 og var forinden i godt 15 år ansat ved Ishøj Kommune, senest koordinator i borger- og socialservice, inden han i 2016 rykkede til Gladsaxe Kommune som økonomisk konsulent, og han har siden august 2017 været økonomisk konsulent i sekretariatet under Tårnby Kommunes arbejdsmarkeds- og sundhedsforvaltning.
30
Selim Balikci (S), økonomimedarbejder og medlem af Køge Byråd siden 1. januar 2018, fylder 30 år den 17. oktober. Han er i byrådet medlem af skoleudvalget og af børneudvalget. Selim Balikci er uddannet ved Køge Kommune og Niels Brock 2011-2013, derefter økonomimedarbejder i Køge Kommunes velfærdsforvaltning og siden august 2017 i Ungecentrum.
25
Christoffer Lilleholt (V), rådmand og medlem af Odense Byråd siden 2014, fylder 25 år den 18. oktober. Han blev medlem af byrådet, mens han endnu var gymnasieelev og fik sin far, Lars Christian Lilleholt, folketingsmedlem og senere minister, som byrådskollega. Christoffer Lilleholt overtog 1. september i år hvervet som rådmand for by- og kulturforvaltningen og er landets yngste rådmand. Han har desuden en fortid i ungdomspolitik, hvor han har været næstformand for Venstres ungdom i Odense og senest næstformand for Venstres Ungdoms Landsorganisation indtil 2016. Christoffer Lilleholt er cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet 2019, og han var konsulent hos arbejdsgiverorganisationen ”TEKNIQ Arbejdsgiverne”, da han overtog rådmandshvervet. Han er i øjeblikket bl.a. i bestyrelserne for Lindø Port of Odense, uddannelsesinstitutionen Tietgen, Odense Bys Museer, H.C. Andersen Fonden og for Sct. Knuds Gymnasium (hvor han i øvrigt selv har været elev).
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-17-side-44-47.pdf