Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Ny kultur- og fritidschef i Rødovre
Rødovre Kommune har ansat Mark Pelle Noppen, forud stabschef i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning, som ny kultur- og fritidschef. Han har overtaget stillingen efter Henning Elmelund, der er blevet skoleleder hos AOF i Rødovre. Henning Elmelund tiltrådte som Rødovre Kommunes kultur- og fritidschef i 2013 og kom da fra en tilsvarende stilling i Vallensbæk Kommune. Han var ved kommunalvalget i 2017 socialdemokratisk kandidat til Rødovre Kommunalbestyrelse, men blev ikke valgt.
Mark Pelle Noppen er 39 år og cand.scient.pol. fra Københavns Universitet 2007, desuden i gang med en master i offentlig administration (MBA) fra Aalborg Universitet. Han tiltrådte den 6. april som kultur- og fritidschef i Rødovre Kommune og kom da fra en stilling som stabschef ved borgmesteren i Københavns Kommunes børne- og ungdomsforvaltning siden januar 2018 – og havde været ansat i denne forvaltning siden januar 2012 med start som specialkonsulent i ledelsessekretariatet. Han kom hertil fra en fuldmægtigstilling i Socialministeriet siden juni 2009 og forud små halvandet år som konsulent i Danmarks Forvaltningsinstitut (EVA).
KL henter kontorchef i Roskilde
KL har ansat den 38-årige Camilla Tanghøj, forud sekretariatschef i forvaltningen Social, Job og Sundhed i Roskilde Kommune, som kontorchef for Beskæftigelse og Integration. Camilla Tanghøj er cand. scient adm. fra Roskilde Universitet 2008. Hun var derefter i et år ansat ved Rambøll Management og var efterfølgende ansat i forskellige ministeriers sekretariater, blandt andet som ministersekretær. I april 2017 rykkede Camilla Tanghøj til Roskilde Kommune som sekretariatschef i forvaltningen Social, Job og Sundhed. Hun tiltrådte den 1. april kontorchef-stillingen i KL.
Ny velfærdsdirektør i Kerteminde
Kerteminde Byråd har ansat Bettina Brøndsted, daværende social- og handicapchef i Kolding Kommune, som ny velfærdsdirektør. Hun har i forbindelse med en organisationsændring overtaget opgaveområder efter Anders Bjældager, der er blevet kommunaldirektør.
Bettina Brøndsted er uddannet socialrådgiver fra Den Sociale Højskole i Odense 2004, og hun har diplomuddannelse i ledelse fra Ledelsesakademiet Lillebælt og en master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet. Bettina Brøndsted blev i 2006 ansat ved Odense Kommune som faglig teamleder og to år senere funktionsleder. I august 2013 skiftede hun til Kolding Kommune som familiechef, men vendte i april 2016 tilbage til Odense Kommune, nu som centerchef for børne- og ungerådgivningen. I november 2017 rykkede hun tilbage til Kolding Kommune som social- og handicapchef. Afbrudt af otte måneder som konstitueret direktør var Bettina Brøndsted social- og handicapchef, indtil hun 1. april tiltrådte som velfærdsdirektør i Kerteminde Kommune.
Horsens henter ny direktør i Favrskov
Jes Svenninggaard, der er handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune, rykker ved månedens udgang til Horsens Kommune, hvor han overtager stillingen som direktør for velfærds- og sundhedsområdet efter Karin Holland, der er gået på pension.
Den 38-årige Jes Svennninggaard er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2009 og har en master i offentlig ledelse fra samme universitet i 2014. Efter sin kandidateksamen blev Jes Svenninggaard ansat ved Skanderborg Kommune som økonomikonsulent og kom fra ledelsen af projektet ”Helhedsorienteret Ungeindsats”, da han i 2011 skiftede til nabokommunen Silkeborg som stabsleder i Center for Handicap og Psykiatri og blev små tre år senere centerleder. Det var herfra, at han i maj 2016 kom til Favrskov Kommune som handicap- og psykiatrichef. Jes Svenninggaard tiltræder 1. maj som Horsens Kommunes velfærds- og sundhedsdirektør og bliver samtidig medlem af kommunens direktion. Han bor i Silkeborg.
Ny fritids- og kulturchef i Brønderslev
Rasmus Krogh, der er kulturkonsulent i Aalborg Kommune, rykker til Brønderslev Kommune, hvor han overtager stillingen som fritids- og kulturchef.
Rasmus Krogh er 48 år og cand.mag. i musikvidenskab og samfundsfag fra Københavns Universitet. Efter sin eksamen i 2001 var han i et år gymnasielærervikar i Vordingborg og på Frederiksberg og derefter højskolelærer på Aalborg Sportshøjskole. I 2006 blev Rasmus Krogh ansat ved Aalborg Kommune som fritidskonsulent og blev i 2015 forstander for Aalborg Sportshøjskole. Og siden maj 2018 har han været kulturkonsulent ved Aalborg Kommune. Rasmus Krogh tiltræder 1. maj som fritids- og kulturchef i Brønderslev Kommune.
Ny vicekommunal-direktør i Sorø
Sorø Kommune har ansat Andreas Jegstrup, forud blandt andet direktør i Ringsted Kommune, som ny vicekommunaldirektør efter Henrik Nielsen, der er rykket til Stevns Kommune, hvor han 1. april tiltrådte som kommunaldirektør.
Andreas Jegstrup er 57 år og oprindeligt uddannet sygeplejerske fra Rigshospitalets Sygeplejeskole (1990). Han arbejdede som sygeplejerske frem til 1999, hvor han afsluttede en uddannelse til cand.scient.pol. på Københavns Universitet. Han blev derpå ansat i Københavns Kommune som fuldmægtig og specialkonsulent, i 2005 ældrechef i sundheds- og omsorgsforvaltningen og i 2006 økonomichef samme sted. I august 2010 rykkede Andreas Jegstrup til Ringsted Kommune som økonomidirektør, senere social- og sundhedsdirektør. Da hans åremålsansættelse udløb i juli 2019, skiftede han til konsulent i virksomheden Senior Business Development. Og det er herfra, at Andreas Jegstrup den 12. april rykkede til Sorø Kommune som vicekommunaldirektør. Han bor i Jyllinge (Roskilde Kommune).
Skanderborg har ansat udviklingschef
Skanderborg Kommune har ansat Hanne Nissen Toksvig, der er chef for landdistriktsudvikling i Viborg Kommune, i en nyoprettet stilling som chef for udvikling, kultur og erhverv.
Hanne Nissen Toksvig er 53 år og cand.oecon. Efter sin eksamen fra Aarhus Universitet i 1993 blev hun fuldmægtig i Konkurrencestyrelsen og skiftede godt to år senere til en fuldmægtigstilling i Erhvervsfremmestyrelsen. Herfra kom hun i 2001 til Silkeborg Kommune som udviklingsmedarbejder, men vendte i 2002 tilbage til statens tjeneste som specialkonsulent i Erhvervs- og Byggestyrelsen. I 2007 blev Hanne Nissen Toksvig uddannelseschef ved Aarhus Universitet, og det var herfra, at hun i april 2014 kom til Viborg Kommune som chef for personale og organisation – fra 2018 chef for landdistriktsudvikling. Hanne Nissen Toksvig tiltræder 1. maj som chef for udvikling, kultur og erhverv i Skanderborg Kommune. Hun bor i Silkeborg.
Ny sekretariatschef i Rebild Kommune
Rebild Kommune har ansat Maj Ragner Laursen, Aalborg Universitet, som ny sekretariatschef efter Susy Lauesen, der 1. maj forlader arbejdsmarkedet efter otte år som sekretariatschef i Rebild Kommune.
Maj Ragner Laursen, 42 år, er cand.scient.pol. og afslutter til sommer en masteruddannelse i offentlig ledelse. Efter sin kandidateksamen i 2006 blev hun fuldmægtig ved Region Hovedstaden og skiftede året efter til en fuldmægtigstilling i Erhvervs- og Byggestyrelse og derefter ansat i styrelser og Økonomi- og Erhvervsministeriet, indtil hun i maj 2012 kom til Aalborg Universitet som specialkonsulent i det humanistiske fakultetssekretariat. Her er hun stadig ansat, men siden november 2018 sekretariatschef. Maj Ragner Laursen tiltræder 11. maj som sekretariatschef i Rebild Kommune.
Ny arbejdsmarkedschef i Tønder
Tønder Kommune har ansat Therese Aletta Andersen, hidtil områdeleder i samme kommune, som fagchef for arbejdsmarkedsområdet efter Anne-Mette Dalgaard, der før årsskiftet rykkede til Vejen Kommune som afdelingschef for sundhed og sammenhæng.
Therese Alette Andersen er 51 år og har i en lang årrække været ansat ved Tønder Kommune, senest i otte år som områdeleder for psykiatri og handicap, forud 2008-2013 stedfortræder for områdelederen. Hun tiltrådte i marts stillingen som fagchef. Hun var i 2003-2008 værkstedsleder på institutionen Handicap Løgumgaard.
/// Farvel til
Lyngby-Taarbæk-chef fratræder
Tina Mørk, der er centerchef for Sundhed og Omsorg, i Lyngby-Taarbæk, fratræder denne stilling med udgangen af maj måned uden endnu at have aftale om nyt job. Tina Mørk er 59 år, cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har gennemført flere efteruddannelser inden for blandt andet ledelse og rationel koordinering. Efter sin eksamen i statskundskab i 1988 blev hun ansat ved Nordjyllands Amt som fuldmægtig i erhvervssekretariatet, efterfølgende vicekontorchef i amtets erhvervs- og arbejdsmarkedsafdeling, inden hun i 2000 blev kontorchef og leder af amtets handicapsektor. I forbindelse med strukturreformen og dermed nedlæggelsen af amterne blev Tina Mørk i oktober 2006 ansat i den nye Aalborg Kommune som ældre- og handicapchef. Denne stilling fratrådte hun i oktober 2010 og etablerede selvstændig konsulentvirksomhed. I juni 2011 vendte hun tilbage til kommunal forvaltning som kontorchef/myndighedschef i Hjørring Kommune. I 2014 varetog hun samtidig i godt et halvt år opgaven som leder af Socialtilsyn Nord, som er placeret i Hjørring Kommune. Men i november 2015 rykkede hun til Stevns Kommune som centerchef for Sundhed og Omsorg, og herfra kom Tina Mørk 1. marts 2019 til Lyngby-Taarbæk Kommune som centerchef.
Centerchef i Gulborgsund fratrådt
Guldborgsund Kommune indgik pr. 17. marts en aftale med Mads Larsen, daværende chef for Center for Familie & Forebyggelse, om, at han fra samme dato fratrådte stillingen.
Mads Larsen er oprindeligt læreruddannet fra Skårup Seminarium 2002 og har en masteruddannelse i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet, uddannelse i ledelsespsykologi fra probana business school og diplomuddannelse i ledelse fra Aarhus Universitet/Handelshøjskolen i Herning. Som nyuddannet lærer blev han ansat ved Alléskolen i Fredericia og rykkede i 2006 til Heimdalsgades Overbygningsskole i København N, halvandet år senere til Tietgenskolen i Odense. I 2007 skiftede han til kommunal forvaltning som leder af børne- og familieafdelingen i Ikast-Brande Kommune og var samtidig de første fem år selvstændig konsulent. I august 2014 blev Mads Larsen chefkonsulent på fuld tid i Konsulenthuset Horslund ApS, men vendte det følgende år tilbage til kommunal forvaltning – som leder af Silkeborg Kommunes socialafdeling. Herfra rykkede han i juli 2017 til Holstebro Kommune som leder af familiesektionen, og 1. juni 2020 blev Mads Larsen centerchef i Guldborgsund Kommune.
Fagchef i Ringkøbing-Skjern fratræder
Michael Damm, der i december tiltrådte som fagchef for Land, By og Kultur i Ringkøbing-Skjern Kommune, har indgået en gensidig fratrædelsesaftale med kommunen. Han er 54 år og kom fra en stilling som chef for bæredygtighed og udvikling i Aalborg Kommune. Michael Damm er cand.scient. i kemi og bioteknologi fra Aarhus Universitet 1993. Han blev samme år ansat ved Københavns Amt som projektleder på miljøområdet og skiftede i 1996 til Kolding Kommune som leder af miljøafdelingen. I 2007 rykkede Michael Damm til Aalborg Kommune som miljøchef og blev i januar 2015 divisionschef for bæredygtighed og udvikling. Indtil der er ansat en ny fagchef, overtager direktør Flemming Juel-Nielsen ledelsen af området.
Silkeborg-direktør på pension
Efter 37 år i kommunal forvaltning, heraf de 20 år som direktør i Silkeborg-området, går koncerndirektør Hanne Ahrens på pension ved udgangen af juni måned.
Hanne Ahrens er 62 år og arkitektuddannet (kommune- og regionplanlægning) fra Arkitektskolen i Aarhus 1984. Og hun har lederuddannelse fra professionshøjskolen Metropol. Hanne Ahrens var plan- og personalechef i Ikast Kommune, da hun i februar 2001 blev kommunaldirektør i Them. Ved strukturreformen i 2007 indgik Them i dannelsen af den nye, større Silkeborg Kommune, og Hanne Ahrens blev medlem af direktionen i den nye kommune. Her er hun direktør for børne-, familie- og skoleområdet, kultur og borgerservice, beskæftigelsesområdet og Socialtilsyn Midt.
/// Runde år
70
Jan Jakobsen (S), værktøjsmager og medlem af Tårnby Kommunalbestyrelse, siden 1990, fylder 70 år den 17. april. Han er 1. viceborgmester og medlem af økonomiudvalget, af børne- og skoleudvalget, af sundheds- og omsorgsudvalget samt af arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesudvalget. Han er desuden KL-repræsentant i Komiteen for Sundhedsoplysning. Jan Jakobsen er udlært værktøjsmager og har de seneste 42 år været ansat som reparatør ved Tårnby Forsynings renseanlæg.
Einer Lyduch (S), pensioneret lektor og medlem af Tårnby Kommunalbestyrelse, fylder 70 år den 27. april. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2014 og er her formand for sundheds- og omsorgsudvalget samt medlem af bygge- og ejendomsudvalget, af byplanudvalget og af kultur- og fritidsudvalget. Desuden i seks år formand for Tårnby Forsyning A/S. Han har desuden været kandidat ved EU-valgene i 2004 og 2019. Einer Lyduch er oprindelig cand.mag. fra Københavns Universitet og var i 36 år ansat ved uddannelsesinstitutionen Niels Brock, her blandt andet tillidsrepræsentant i 20 år og medarbejdervalgt medlem af bestyrelsen i fem år. Han er medstifter af NGO’en PUGAD, der står for udviklingsprojekter i Sydøstasien og støttes af Danida.
60
Anders Kjær Kristensen (S), pedel og medlem af Vesthimmerlands Byråd, fylder 60 år den 16. april. Han har været medlem af byrådet siden 2018 og er formand for teknik- og miljøudvalget. Anders Kjær Kristensen har i 27 år været pedel på den lokale Vestrup Skole og var forud i en lang årrække skorstensfejer. I fritiden træner han unge i både håndbold og fodbold, desuden selv aktiv spiller.
Jens Gantriis (V), medlem af Kerteminde Byråd siden 2018, fylder 60 år den 16. april. Han er formand for arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget, næstformand i turist- og erhvervsorganisationen ETKerteminde, i bestyrelsen for LAG Fyn og folkeoplysningsudvalget. Jens Gantriis er leder af Frivilligcenter Kerteminde, der hjælper kommunens foreningsliv. Jens Gantriis er desuden formand for repræsentantskabet i Nordfyns Bank.
Erik Nørreby (V), ejendomsmægler og medlem af Fanø Kommunalbestyrelse siden 1990, fylder 60 år den 19. april. Erik Nørreby er viceborgmester, medlem af økonomi- og plan og af erhvervs-, natur- og teknikudvalget. Han var Fanøs borgmester 2006-2017. Erik Nørreby er cand.mag. i finansiering fra Handelshøjskolen i Århus 1989 og gennemførte sideløbende uddannelsen til ejendomsmægler. Han har været ejendomsmægler på Fanø siden 2002.
Niels Aalbæk Jensen (lokalliste), direktør og medlem af Sorø Kommunalbestyrelse, fylder 60 år den 23. april. Niels Aalbæk Jensen blev i 2018 medlem af Sorø Byråd (nu kommunalbestyrelse) og er her blandt andet medlem af teknik- og miljøudvalget. Han var 2014-2020 medlem af bestyrelsen for LAG Midt-Nordvestsjælland. Niels Aalbæk Jensen er uddannet lærer fra Den Frie Lærerskole i 1993, men arbejdede efterfølgende i film- og forlagsbranchen. Han har de seneste to år været medejer og salgsdirektør i virksomheden MinElevator på Frederiksberg. Niels Aalbæk Jensen blev indvalgt i byrådet på Alternativets liste, men skiftede halvandet år senere til Radikale Venstre, og i efteråret 2020 var han med at danne lokallisten Frigængerne, og han genopstiller til november på denne liste.
50
Mortan Martinsson (DF), sosu-hjælper og medlem af Greve Byråd, fylder 50 år den 20. april. Han har været medlem af byrådet siden 2018 og er formand for teknik- og miljøudvalget samt medlem af plan- og udviklingsudvalget og er byrådets repræsentant i Strandlauget. Mortan Martinsson er uddannet farvehandler og har været isenkræmmer og butikschef. De seneste godt fire år har han været sosu-hjælper. Mortan Martinsson er født på Færøerne. Han kom til Danmark som kun etårig og er vokset op i Greve.
Steen Nielsen (S), lærer og medlem af Stevns Kommunalbestyrelse, fylder 50 år den 22. april. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen siden storkommunens start i 2007 og året forud medlem af sammenlægningsudvalget. Han er i indeværende valgperiode medlem af udvalget for børn, unge og læring samt formand for Ungdomsskolen Stevns og i bestyrelsen for Verdensarv Stevns Klint. Han har i øvrigt også været opstillet som kandidat ved folketingsvalg og ved valg til EU-Parlamentet. Steen Nielsen er læreruddannet fra Haslev Seminarium 1996 og har lige siden været lærer på Strøbyskolen.
Charlotte Drue (V), sekretær og medlem af Frederikssund Byråd siden 2018, fylder 50 år den 28. april. Hun er i byrådet medlem af opvækstudvalget, af fritids- og kulturudvalget, af uddannelsesudvalget og af velfærdsudvalget. Charlotte Drue er bestyrelsessuppleant i landsorganisationen BROEN, der har som formål at støtte socialt udsatte børn i deltagelse i idræt og andre fritidsaktiviteter, er næstformand i BROEN Frederikssund og er formand for Stafet For Livet Frederikssund. Hun er kontoruddannet og har i 18 år været ansat i Danmarks Lærerforening, hvor hun er sekretær og webmaster.
Gitte Lynderup Lauritsen (S), selvstændig og medlem af Favrskov Byråd, fylder 50 år den 28. april. Hun har været medlem af byrådet siden 2018 og er her medlem af social- og sundhedsudvalget. Gitte Lynderup Lauritsen er uddannet revisorassistent og har siden 2001 haft firmaet bogholderiet.net. •
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-7-side-48-51.pdf