Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Fredericia henter koncernchef i Odense
Fredericia Kommune har ansat Henriette Korf Graversen, forud områdechef i Odense Kommune, i en nyoprettet stilling som koncernchef for Social og Handicap.
Henriette Korf Graversen er 52 år, cand.mag. og har master-uddannelser i arabiske og afrikanske studier fra Københavns Universitet. Hun blev efterfølgende (i 2002) ansat ved Rigspolitiet som analytiker og security-rådgiver, men skiftede i 2008 til Socialministeriet/Integrationsministeriet som leder af EU-projekter om afradikalisering og ”Tilbage på sporet”. I 2012 kom hun til Københavns Kommune som chef for ”Hotspot Ydre Nørrebro” om nedbringelse af kriminaliteten og øget tryghed i bydelen. Hun rykkede i 2014 til Det Kriminalpræventive Råd som forebyggelseschef. I januar 2016 blev Henriette Korf Graversen chef for Center for udsatte og kriminalitetstruede unge i Københavns Kommune, og det var herfra, at hun i maj 2018 rykkede til Odense Kommunes beskæftigelses- og socialforvaltning som områdechef for Supplerende Sociale Indsatser. Hun tiltrådte 6. april som koncernchef for den nye paraplyorganisation Social og Handicap i Fredericia Kommune. Hun bor i Kolding.
Nye forvaltningschefer i Aarhus’ Sundhed og Omsorg
Aarhus Kommune ændrer pr. 1. juni organisationsstrukturen i magistratsafdelingen Sundhed og Omsorg. Direktør er uændret Hosea Dutschke, der er 53 år og direktør siden 2006. Vicedirektør i den nye struktur er Thune Korsager, der også har en lang karriere i afdelingen, senest som strategi- og sekretariatschef siden 2010 – og nu som vicedirektør/chef for området Strategi & Udvikling.
Otto Junge Ohrt, der er 40 år og magistratsafdelingens sundhedschef, er den eneste forvaltningschef, der var i samme stilling i den hidtidige struktur. Han har været sundhedschef siden 2017.
Annette Secher, der er plejehjemschef i den nye struktur, er 53 år og kommer fra en stilling som sundheds- og omsorgschef i Silkeborg Kommune. Hun er uddannet sygeplejerske fra Rigshospitalet 1993, har en diplomuddannelse i ledelse fra 2000 og en master i offentlig ledelse fra 2016. Efter afslutningen af sin sygeplejerskeuddannelse var hun ansat på sygehuse og i hjemmepleje, indtil hun i 2001 blev assisterende områdeleder i Aarhus Kommunes Sundhed og Omsorg. I 2008 skiftede hun til nabokommunen Syddjurs som visitationschef og blev halvandet år senere socialchef. I 2012 blev hun ansat ved BDO Consulting som manager – afbrudt af en periode i 2013 som centerchef for pleje og omsorg i Rebild Kommune. I november 2015 blev hun ældre- og sundhedschef i Aalborg Kommune.
Jens Bejer Damsgaard, der er hjemmeplejechef i den nye struktur, er 57 år og forud sundhedschef i Holstebro Kommune. Han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1993 og har en ph.d. i statskundskab fra samme universitet i 1998. Han kom derefter til Silkeborg Kommune som konsulent i økonomi- og planlægningssekretariatet og blev i 2003 leder af byrådssekretariatet i Gedved Kommune. Ved etableringen af den nye Horsens Kommune blev han i 2006 leder af sekretariatet for sundhedsfremme og forebyggelse, men skiftede i januar 2007 til den nyetablerede Region Midtjylland som kontorchef. Han var efterfølgende kontorchef på forskellige områder, indtil han 2017 kom til Holstebro.
Niels Jørgen Rasmussen, der er forvaltningschef for økonomi i den nye struktur, er 47 år og kommer fra en stilling som vicedirektør for økonomi og bygninger på Aarhus Universitet. Han er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2001 og har en masteruddannelse på London School of Economics and Political Science. Efter sin eksamen blev han fuldmægtig i Aarhus Kommunes borgmesterforvaltning. I 2005 skiftede han til en fuldmægtigstilling i skoleforvaltningen og blev to år senere sektionsleder i børn- og ungeforvaltningen. I 2010 blev han konstitueret økonomichef og året efter fast ansat . I juli 2014 blev han vicedirektør på Aarhus Universitet.
Stevns’ direktion snart fuldtallig
Stevns Kommune har ansat Ellen Hvidt Thelle, centerchef i Furesø Kommune, til den tredje stol i kommunens direktion, der dermed vil være fuldtallig. De to andre i direktionen er kommunaldirektør Henrik Nielsen, der som tidligere omtalt tiltrådte pr. 1. april, og direktør Ralf Klitgaard Jensen, der med ansættelse siden januar 2020, er direktionens nestor.
Ellen Hvidt Thelle, 50 år, er cand.jur. fra Københavns Universitet 2007 og er over halvvejs i en master i offentlig ledelse (MGP) på Copenhagen Business School. Ellen Hvidt Thelle er vokset op i Furesø og har blandt sine studier også læst jura i Frankrig 1996-97. Hun har med ansættelser i både ministerier, styrelser og kommuner en bred erfaring med offentlig opgave-varetagelse. Hun har senest været ansat som centerchef for By og Miljø i Furesø Kommune siden marts 2018 og var forud i næsten fire år afdelingsleder i planafdelingen i Brøndby, heraf i godt et halvt år konstitueret direktør i teknisk forvaltning. Hun har tidligere, 2006-2012, været miljøråd i Udenrigsministeriet og 2000-2006 fuldmægtig i Miljøministeriet og i Miljøstyrelsen. Hun tiltræder pr. 1. maj som direktør i Stevns Kommune.
Brøndby får ny socialchef
Bo Kristiansen, der er tidligere socialdirektør i Brøndby Kommune, vender 1. maj tilbage til kommunen som socialchef. Den nuværende socialdirektør, Niels Peter Møller, der bliver hans chef i den nye stilling, var dengang hans vicesocialdirektør, men overtog direktørstillingen, da Bo Kristiansen fratrådte i 2010.
Bo Kristiansen er 60 år og cand. jur. fra Københavns Universitet i 1988. Han blev som nyudklækket jurist ansat som fuldmægtig i Indenrigsministeriet og året efter forsker i Retsvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet. I 1992 rykkede Bo Kristiansen til Fredensborg-Humlebæk Kommune som juridisk konsulent i byrådssekretariatet, og tre år senere blev han vicesocialdirektør i Rødovre Kommune, men skiftede i 1999 til Københavns Kommune som chef for Lokalcenter Sundby Nord under familie- og arbejdsmarkedsforvaltningen. Det var herfra, Bo Kristiansen i 2004 kom til Brøndby Kommune som socialdirektør. I 2010 skiftede han til direktør for Boligselskabet BoligNæstved, og året efter blev han direktør for den erhvervsdrivende fond Mariehjemmene (syv plejehjem og 12 botilbud). Han etablerede i 2020 egen rådgivningsvirksomhed, og det er herfra, at Bo Kristiansen ved næste månedsskifte kommer til Brøndby Kommune som socialchef, og han efterfølger i denne stilling Tine Wilbert Larting, der som tidligere omtalt er blevet centerchef for sundhed og voksne i Herlev Kommune. Bo Kristiansen bor i Humlebæk.
Ny børn- og familiechef i Favrskov
Favrskov Kommune henter ny børn- og familiechef i nabokommunen Aarhus. Blandt 28 ansøgere er Charlotte Bøcher, der er sektorleder i Aarhus Kommunes børn- og ungeforvaltning, ansat i stillingen.
Hun efterfølger Helle Støve, der i marts rykkede til Horsens Kommune som børn- og forebyggelseschef.
Charlotte Bøcher er 44 år og uddannet socialrådgiver fra Aalborg Universitet 1999. Efterfølgende er hun uddannet i social antropologi fra Aarhus Universitet 2001 og afsluttede i 2014 en masteruddannelse fra Aalborg Universitet om udsatte børn og unge. Efter etårige ansættelser ved Region Midtjylland og vikarbureauet Kavaleriet har Charlotte Bøcher siden 2009 været ansat ved børn- og ungeforvaltningen i Aarhus Kommune, senest siden november 2016 som sektorleder med ansvar for tværfagligt sundhedsarbejde blandt børn og unge. Charlotte Bøcher tiltræder 1. maj som chef for Børn og Familie i Favrskov Kommune. Siden oktober 2020 har hun samtidig med sit lederjob været tilknyttet Norges Forskningsråd. Hun bor i Aarhus.
Skanderborg får direktør for økonomi og digitalisering
Skanderborg Kommune har ansat Asbjørn Friis Jensen i en nyoprettet stilling som direktør for økonomi, digitalisering og ejendomme. Han var forud direktør for job og økonomi i nabokommunen Favrskov.
Asbjørn Friis Jensen er 57 år og cand. oecon. fra Aarhus Universitet. Efter sin eksamen blev han i 1992 ansat ved Randers Kommune som fuldmægtig i planlægningssekretariatet, som han blev leder af i 1997. Tre år senere blev han direktionssekretær, og fra den stilling rykkede han i 2001 til Hadsten Kommune som økonomichef. Da Hadsten ved strukturreformen i 2007 indgik i dannelsen af storkommunen Favrskov, blev Asbjørn Friis Jensen økonomidirektør i den nye kommune, og stillingen var udvidet til direktør for job og økonomi, da han i denne måned skiftede til Skanderborg Kommune som direktør for økonomi, digitalisering og ejendomme. Han bor i Skæring i den nordlige del af Aarhus Kommune.
Skanderborg har ansat byggechef
Skanderborg Kommune har ansat Kirsten Andersen, der er områdechef i landinspektørfirmaet Geopartner, som chef for det nyoprettede område ”Anlæg og Ejendomme”, der er etableret som led i en større organisationsændring. Hun har været redaktør på publikationen ”Håndbog for den kommunale bygherre”.
Kirsten Andersen er 54 år, uddannet bygningsingeniør fra Århus Teknikum 1991 og fra 2018 i gang med en master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet (lige nu sat i bero). Hun var 1994-1999 projektingeniør ved Herning Kommunale Værker og derefter i fem år projektleder ved Forsvarets Bygningstjeneste. I 2004-2005 var hun bygherrerådgiver ved Viborg Amt, men vendte derpå tilbage til Herning Kommune som afdelingsleder for kommunale ejendomme. I januar 2014 skiftede Kirsten Andersen til Jyske Bank som afdelingsdirektør for bygninger og teknik, men vendte efter halvandet år tilbage til kommunal forvaltning som afdelingschef for byggeri og ejendomme i Holstebro Kommune, og det var herfra, at hun kom til landinspektørfirmaet Geopartner. Kirsten Andersen tiltræder stillingen som områdechef i Skanderborg Kommune den 17. maj. Hun bor i Viborg.
Ny chef for byudvikling i Odense
Odense Kommune har ansat Anette Kold, seniorrådgiver hos konsulentfirmaet Grandville (byplanlægning), som ny afdelingschef for byudvikling i kommunens by- og kulturforvaltning. Hun efterfølger i denne stilling Morten Møller Iversen, der i december blev fast ansat som forvaltningens administrerende direktør.
Anette Kold er 37 år og arkitektuddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2009. Hun har desuden diplom i ledelse fra UC Syd 2018. Som nyuddannet arkitekt blev hun ansat ved Aabenraa Kommune som byplanlægger og var her programleder og koordinator på projektet ”Aabenraa Fremtidens udvikling”, da hun i 2016 rykkede til Billund som programchef for ”By i børnehøjde” – et privat/offentligt partnerskab mellem LEGO-Fonden og Billund Kommune. I juni 2017 skiftede hun til ansættelse ved Billund Kommune som områdechef for PLAN & BY. Et år senere kom hun til Kolding Kommune som stabschef med ansvar for etablering af en afdeling for strategisk vækst. Det var fra denne stilling, at Anette Kold i august 2019 kom til konsulentfirmaet Grandville som seniorrådgiver. Hun tiltræder 1. maj som afdelingschef for byudvikling i Odense Kommunes by- og kulturforvaltning. Anette Kold bor i Kolding.
Fredericia har ansat klimachef
Fredericia Kommune har ansat Gitte Wad, forud projektleder i energi- og fiberselskabet Nordlys, i en nyoprettet stilling som klimachef. Gitte Wad er 52 år og maskiningeniør fra Aarhus Teknikum 1993. Efter sin eksamen blev hun ansat ved energi- og fiberselskabet Nordlys, og har her lang erfaring inden for energisektoren, hvor hun blandt andet har været energirådgiver for store industrivirksomheder og har arbejdet med grøn omstilling. Gitte Wad var projektleder inden for forretningsudvikling, da hun 6. april tiltrådte som klimachef ved Fredericia Kommunes teknik- og miljøforvaltning. Hun bor i Silkeborg.
Jammerbugt får ny familie- og forebyggelseschef
Jesper Ildal Djørup, der er chef i Ankestyrelsen på socialområdet, rykker til Jammerbugt Kommune, hvor han 1. maj overtager stillingen som familie- og forebyggelseschef. Han efterfølger Bo Skou Frank.
Den 45-årige Jesper Ildal Djørup er cand.merc.jur. (erhvervsjurist) fra Aalborg Universitet 2002 og blev i 2017 master i offentlig ledelse samme sted. Han har været ansat i Ankestyrelsen siden februar 2019 og var forud fra juni 2016 ansat ved Aalborg Kommune som kontorchef i skoleforvaltningen. Før det var han i tre år kontorchef i Statsforvaltningen og i to år administrativ leder ved Hjørring Kommune. Han bor i Aalborg.
Lejre henter centerchef i Lyngby-Taarbæk
Lejre Kommune har ansat Mette Molin, områdeleder i Lyngby-Taarbæk Kommune, som ny centerchef for Velfærd og Omsorg. Hun kender på forhånd egnen ganske godt, idet hun er vokset op på Midtsjælland. Mette Molin efterfølger Lene Miller Nielsen, der nu er selvstændig og arbejder med børn på sin bopæl i Holbæk.
Mette Molin er 51 år og uddannet fysioterapeut på Rigshospitalet i 1998. Som nyuddannet var hun i godt et år forskningsfysioterapeut på Kommunehospitalet i København og vendte derefter tilbage til Rigshospitalet – med ansættelse på hospitalets klinik for rygmarvsskader i Hornbæk. I 2001 skiftede Mette Molin til fysioterapeutisk konsulent ved Hillerød Kommune, og i januar 2003 vendte hun tilbage til Rigshospitalet, hvor hun var konstitueret overfysioterapeut, da hun i august 2007 blev ansat i en tilsvarende stilling ved Glostrup Hospital. I februar 2014 blev Mette Molin ledende terapeut for Righospitalet og Glostrup Hospital, og det var fra denne stilling, at hun marts 2017 kom til Lyngby-Taarbæk Kommune som områdeleder for kommunens trænings- og rehabiliteringscenter. Hun tiltræder 1. maj som chef for Lejre Kommunes velfærds- og omsorgscenter og bor i Birkerød.
/// Runde år
80
Else Møller (K), husholdningslærer og medlem af Kerteminde Byråd, fylder 80 år den 10. maj. Else Møller har været medlem af byrådet siden 1978, kun afbrudt af årene 2010-2017, og hun var Kertemindes borgmester 2002-2006. Hun er i indeværende valgperiode medlem af ældre-, handicap- og psykiatriudvalget. Hun var desuden i 1990-1993 medlem af Fyns Amtsråd. Else Møller har været meget aktiv i det lokale foreningsliv, var således blandt andet i 10 år formand for Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen og indtil 2019 formand for frivilligforeningen Turismens Venner, som hun selv var medstifter af i 2011. Else Møller er uddannet husholdningslærer i 1964 og har undervist i 57 år, nu på aftenskole under Ældresagen. Else Møller var i øvrigt inspektørfrue på Hverringe Gods i 1967-1997. Hun holder landet over foredrag med titlen ”Fra bondekone til borgmester”. Hun er i sit virke hæmmet af nedsat syn og genopstiller ikke ved byrådsvalget til november.
75
Svend Erik Christiansen (S), læreruddannet og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse, fylder 75 år den 7. maj. Han har tidligere (1986-1999) været medlem af Fredensborg-Humlebæk Byråd, hvor han var borgmester 1988-1998. Den 1. januar 2018 blev Svend Erik Christiansen igen kommunalpolitiker – som medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse. Her er han medlem af økonomiudvalget og formand for børne- og skoleudvalget. Svend Erik Christiansen er oprindeligt uddannet boghandler, men afsluttede i 1992 en læreruddannelse på Silkeborg Seminarium og i 1975 en bachelor i samfundsfag på Københavns Universitet. Han var 1972-1980 lærer ved den daværende Skovbo Kommune og efterfølgende konsulent i Danmarks Lærerforening frem til 1988. Han var 1999-2010 administrerende direktør i Landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem, er i øjeblikket formand for det selvejende plejecenter Hørgården i Københavns Kommune og er formand for Selveje Netværket i Københavns Kommune. Svend Erik Christensen er Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved efterårets kommunalvalg i Hørsholm.
60
Lars Mann Pedersen (S), ejendomsleder og medlem af Herlev Kommunalbestyrelse, fylder 60 år den 4. maj. Han har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1994 og er 1. viceborgmester samt næstformand i økonomi- og planlægningsudvalget, desuden medlem af kultur- og fritidsudvalget, af børne- og uddannelsesudvalget, i bestyrelsen for Herlev almennyttige Boligselskab, i bestyrelsen for Institutionsforum, for Idrætsforum og for den integrerede institution Kachotten. Lars Mann Pedersen er oprindeligt uddannet maskinarbejder, men har de senere år arbejdet som ejendomschef og driftsleder i forskellige boligforeninger.
Erik Mollerup (V), it-chef og medlem af Rudersdal Kommunalbestyrelse, fylder 60 år den 6. maj. Erik Mollerup blev i 1998 medlem af Søllerød Kommunalbestyrelse, og i 2007 indgik Søllerød i dannelsen af Rudersdal Kommune. Erik Mollerup fortsatte i den nye kommunalbestyrelse, hvor han er 1. viceborgmester og medlem af byplanudvalget og af miljø- og teknikudvalget, desuden formand for bycenterudvalget. Erik Mollerup er uddannet bygningsingeniør og er it-chef i energi- og fibernetkoncernen Andel, der blev dannet i efteråret ved fusion af SEAS-NVE med blandt andet elselskabet Radius, hvor Erik Mollerup også var it-chef.
50
Carsten Kudsk (De Lokalnationale), selvstændig og medlem af Nyborg Byråd, fylder 50 år den 2. maj. Han har været medlem af byrådet siden 2010 og er 1. viceborgmester, medlem af økonomiudvalget, af erhvervs- og udviklingsudvalget, teknik- og miljøudvalget samt beskæftigelsesudvalget. Desuden formand for ældreudvalget og for udvalget for grøn omstilling. Han er indvalgt for Dansk Folkeparti, men brød sidste år med partiet og har tilsluttet sig det nydannede ”De Lokalnationale”. Han er DF-suppleant til Folketinget og har fire gange været indkaldt som afløser. Carsten Kudsk er uddannet industrislagter/levnedsmiddeltekniker og medejer af firmaerne GE Green Energi og Kudsken, der blandt andet sælger tyndisoleringsmateriale.
Michael Jensen (DF), maler og medlem af Ballerup Kommunalbestyrelse siden 1. januar 2018, fylder 50 år den 3. maj. Han er medlem af økonomiudvalget, af kultur- og fritidsudvalget, af psykiatrirådet, eliteidrætsrådet samt digitaliserings- og teknologiudvalget, desuden i bestyrelsen for Ballerup Almennyttige Boligselskab. Og er formand for DF-gruppen. Han var i øvrigt opstillet til regionsrådet i 2017, men uden at blive valgt. Michael Jensen er uddannet bogbinder og maler og arbejder i øjeblikket som maler.
Marlene Nyberg (DF), social- og sundhedsassistent og medlem af Tårnby Kommunalbestyrelse, fylder 50 år den 6. maj. Hun har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1. januar 2018 og er her medlem af arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesudvalget og af sundheds- og omsorgsudvalget, desuden medlem af det nyetablerede udsatteråd, i bestyrelsen for ældrecentret Solgården og formand for den lokale afdeling af Dansk Folkeparti. Marlene Nyberg er uddannet social- og sundhedsassistent og arbejder som koordinator i hjemmeplejen Tårnby Øst.
Jørgen Lastein (V), møbelproducent og medlem af Vejen Byråd siden 2014, fylder 50 år den 10. maj. Han er i byrådet medlem af udvalget for sundhed, kultur og fritid samt af udvalget for teknik og miljø, desuden formand for Vejen Forsyning. Han udannet maskinmekaniker og har siden 1994 drevet møbelhandel med fabrikation i Rumænien og salg via butikker i Danmark og Norge. Desuden udnytter han sin landejendom i Jels til ”bed and breakfast”-tilbud.
Peter Krogh Olsen (V), systemingeniør og medlem af Mariagerfjord Byråd, fylder 50 år den 11. maj. Han har været medlem af byrådet siden 1. januar 2018 og er medlem af børne- og familieudvalget, samt i bestyrelsen for Mariager Saltcenter, LAG Himmerland og næstformand i Assens-Hallen. Desuden i kredsbestyrelsen for Venstre i Mariager. Peter Krogh Olsen arbejder som systemingeniør ved firmaet Makeen Energy’s hovedkontor i Randers og har forud i en årrække været ansat ved cementkoncernen FLSmidth.
40
Helle Koch (K), jurist og medlem af Høje-Taastrup Byråd, fylder 40 år den 8. maj. Hun har været medlem af byrådet siden 1. januar 2018 og er formand for ældre- og sundhedsudvalget samt medlem af teknisk udvalg og af institutions- og skoleudvalget. Og hun har i en længere årrække været formand for beboerklagenævnet. Helle Koch er cand.jur. fra Københavns Universitet 2009 og har siden da været fuldmægtig i Ankestyrelsen, men har i øjeblikket orlov til borgerligt ombud.
Tanja Bachmann Hansen (S), dagplejer og medlem af Vejen Byråd, fylder 40 år den 9. maj. Hun har været medlem af byrådet siden 1. januar 2018 og er her medlem af social- og ældreudvalget. Tanja Bachmann Hansen har siden 2016 arbejdet som dagplejer og var forud social- og sundhedsassistent. •
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-8-side-48-51.pdf