
19 kommuner er foran med minimumsnormeringer
tekst Amalie Frøkjær-Rubbås
Én pædagog for hvert tredje barn i vuggestuer og én for hvert sjette barn i børnehaver. Sådan lyder minimumsnormeringerne, der i december 2020 blev besluttet i en aftale mellem regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Ved aftalen blev partierne enige om, at der i 2024 skal afsættes 1,8 milliarder kroner ekstra på børneområdet. Det svarer til knap 4000 ekstra pædagogisk personale.
Kommunerne får fra 2020 flere penge hvert år, indtil de i 2024 alle skal overholde normeringerne.
Men nu er der 19 kommuner rundt om i landet, der har valgt at investere ekstra penge i området, for at nå målet om minimumsnormeringer før tid. Det skriver DR.
En af de kommuner, der har valgt at lægge ekstra penge på området, er Albertslund.
– Vi har valgt at fremrykke minimumsnormeringerne, fordi vi synes, der er behov for, at vi får mere personale i vores daginstitutioner, men det er en udgift, som vi skal ud og finde et par millioner til andre steder i budgettet, siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune, til DR.
Det er dog ikke kun behov for flere pædagoger i institutionerne, der er grund til investeringen. Det er nemlig også svært at få fat på pædagoger i dag.
– Vi ser ind i et arbejdsmarked, hvor der bliver færre pædagoger, så vi har tænkt, at det ville være klogt at være tidligt ude og sørge for, at økonomien er til stede til at kunne ansætte de pædagoger, der skal til, siger Steen Christiansen til DR.
Kommunerne, der er foran deadline for minimumsnormeringerne, er: Randers, Aarhus, Odder, Horsens, Fredericia, Sønderborg, Svendborg, Næstved, Sorø, Køge, Lejre, Frederikssund, Helsingør, Albertslund, Gladsaxe, Herlev, Rødovre, Frederiksberg og København. marp@kl.dk