Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
Ny hospitalsdirektør på Herlev-Gentofte
Anne Jastrup Okkels, forud hospitalsdirektør for Bispebjerg Frederiksberg Hospital, skiftede 8. februar til den tilsvarende stilling ved Herlev Gentofte Hospital. Hun efterfulgte Agnete Gersing, der tiltrådte i juni sidste år, men er fratrådt stillingen af personlige årsager.
Anne Jastrup Okkels er 56 år og cand.jur. fra Aarhus Universitet. Efter sin eksamen i 1989 blev hun ansat som fuldmægtig i Odense Kommunes byrådssekretariat, og et år senere rykkede hun til Nordjyllands Amt som fuldmægtig på teknik- og miljøområdet. I 1997 skiftede hun til direktionssekretariatet, og her blev hun kontorchef året efter. I 2000 overtog hun stillingen som vicesocialdirektør i Aalborg Kommune. Her var hun samtidig leder af forskellige andre områder, senest i godt to år chef for børne- og familieområdet. I 2006 skiftede Anne Jastrup Okkels til familiekonsulent ved Muusmann Research & Consulting, men blev i august samme år ansat i Region Midtjylland, der var under etablering, og hvor hun blev afdelingschef for voksne udviklingshæmmede og handicappede – i 2008 direktør for psykiatrien, det specialiserede socialområde, nære sundhedstilbud, samarbejdet med praksissektoren, folkesundhed og kvalitet samt koncern-HR. I 2014 skiftede Anne Jastrup Okkels til en stilling som underdirektør i Trygfonden, og det var herfra, at hun i december 2016 kom til Bispebjerg Frederiksberg Hospital som hospitalsdirektør. Og hun trådte den 8. februar til som hospitalsdirektør for Herlev Gentofte Hospital.
Samme Hospital har i øvrigt også udnævnt ny vicedirektør, idet den hidtidige overlæge for Akutmodtagelsen, 61-årige Lisbeth Ravn, fra årsskiftet blev vicedirektør. Hun har en solid erfaring på området – med over 30 år ved hospitaler i regionen, siden 2012 ved hospitalsenheden i Herlev.
Aabenraa har ansat socialchef
Aabenraa Kommune har ansat Maja Gammelgaard, der arbejder hos Dansk Flygtningehjælp, som fremtidig socialchef. Stillingen er nyoprettet efter en mindre reorganisering i Social & Sundhed.
Maja Gammelgaard, 38 år, er socialrådgiver-uddannet i 2006 og derefter ansat ved Rødekro Kommune, der i 2007 indgik i dannelsen af den nye, større Aabenraa Kommune. Hun var kort tid ansat i den nye kommune, men skiftede i april 2007 til nabokommunen Haderslev. I 2010 blev Maja Gammelgaard projektleder og underviser ved Social- og Sundhedsskolen Syd i Aabenraa. Og i oktober 2015 vendte hun tilbage til kommunal forvaltning som daglig leder af familie- og forebyggelseskonsulenter i Vejen Kommune. Siden maj 2016 har Maja Gammelgaard været ansat ved Dansk Flygtningehjælp, først som projektleder for Region Syd og Hovedstaden og fra marts 2019 også programansvarlig projektleder på landsplan. Hun tiltræder 1. marts som Aabenraa Kommunes socialchef.
Frederikssund henter direktør i Holbæk
Julie Becher, chef for Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, rykker 1. marts til Frederikssund Kommune, hvor hun bliver direktør for Opvækst, Uddannelse og Kultur. Hun overtager stillingen efter Jan Milandt, der i november blev direktør i Næstved Kommune.
Julie Becher, 53 år, er cand.scient.soc. i geografi og internationale udviklingsstudier fra Roskilde Universitetscenter 1995 og tilføjede i 2007 en master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet. Efter sin kandidateksamen blev hun ansat i Miljøministeriet, hvor hun var fuldmægtig, da hun i 2003 skiftede til udviklingskonsulent i Vestsjællands Amts direktionssekretariat. Herfra kom hun i 2006 til Holbæk Kommune som chefkonsulent og blev godt to år senere analysechef. Julie Becher har siden april 2018 været chef for området Læring og Trivsel, der omfatter alle opgaver og indsatser for børn og unge 0-16 år, og hun er medlem af kommunens chefgruppe.
Ny Albertslund-direktør
Kristine Klæbel, der er centerchef for Teknik og Miljø i Guldborgsund Kommune, bliver ny direktør for By, Kultur, Miljø & Beskæftigelse i Albertslund Kommune. Hun efterfølger her Elisabeth Gadegaard Wolstrup, der ved årets start blev direktør for Økonomi, By, Erhverv, Miljø og Ejendomme i nabokommunen Ballerup.
Kristine Klæbel, 44 år, er både uddannet møbelsnedker og bygningskonstruktør og har diplomuddannelse i ledelse fra University College Sjælland 2016 og en masteruddannelse i kommunikation fra Roskilde Universitet 2019. Kristine Klæbel blev i 2007 ansat i Roskilde Kommunes teknik- og miljøforvaltning, men skiftede i 2011 til Holbæk Kommunes center for ejendomme, hvor hun i 2014 blev centrets leder. Kristine Klæbel var i Holbæk leder af Kommunal Drift, da hun i april 2016 rykkede til Vallensbæk Kommune som centerchef for teknik. Og herfra kom hun i august 2019 til Guldborgsund Kommune som centerchef for Teknik og Miljø. Kristine Klæbel tiltræder 1. marts som direktør i Albertslund Kommune.
Lyngby-Taarbæk henter direktør i København
Kasper Graa Wulff, der er chef for Byggeri København og i koncerndirektionen for Københavns Kommunes økonomiforvaltning, overtager i næste måned en stilling som direktør i Lyngby-Taarbæk Kommunes koncerndirektion. Han efterfølger Bjarne Holm Markussen, der ved årsskiftet nedtrappede til en stilling som seniorrådgiver.
Kasper Graaa Wulff, 41 år, er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet 2007 og var under studierne i et år stipendiat på Kennedy School of Government på Harvard University i USA. Han er desuden uddannet sprogofficer i russisk. Efter sin kandidateksamen blev han konsulent ved Rambøll Management og var i fem år ansat ved Socialdemokraterne, senest som chefanalytiker. I april 2014 blev han ansat ved Københavns Kommune som souschef i overborgmesterens sekretariat og fra januar 2015 sekretariatschef. Og han har siden maj 2018 været chef for Byggeri København. Kasper Graa Wulff tiltræder 1. marts som ny direktør i Lyngby-Taarbæk Kommunes koncerndirektion med ansvar for Center for Trafik, Miljø og Bæredygtighed, Center for Udvikling, Plan og Byggesag samt Center for Unge, Borgerservice og Arbejdsmarked.
Tønder får ny teknik- og miljødirektør
Tønder Kommune har ansat den 53-årige Michael Holst som ny direktør for Teknik og Miljø, Han har tidligere været kommunaldirektør i Fredericia og direktør i Sønderborg. Michael Holst efterfølger i Tønder Ditte Lundgaard Jakobsen, der 1. december vendte tilbage til Aabenraa Kommune, nu som direktør for Plan, Teknik & Miljø.
Michael Holst har en master i offentlig ledelse fra Aarhus Universitet og var linjeofficer i hæren, da han i 2002 indledte sin kommunale karriere som Nordborg Kommunes rådhuschef (direktionssekretariat, borgerservice og jobcenter). Da Nordborg i 2007 blev en del af den nye Sønderborg Kommune blev Michael Holst stabschef i den nye kommune, og da der i februar 2009 blev gennemført en ny forvaltningsstruktur, blev han stabsdirektør. I 2013 blev han direktør for borger, job, kultur og fritid. Herfra rykkede han i august 2014 til Fredericia. Han fratrådte i 2018 og etablerede egen konsulentvirksomhed, men blev i foråret 2019 projektdirektør i rådgivningsfirmaet Musskema.dk. i Aarhus. Det er herfra, at han i marts rykker til Tønder Kommune som teknik- og miljødirektør.
Ny chef for Vækst Jammerbugt
Jammerbugt Kommune har ansat Anna Tjallien Oosterhof, der har mangeårig erfaring fra turistområdet, som ny chef for Vækst Jammerbugt, hvor hun skal arbejde med udvikling af erhverv og turisme. Hun overtager stillingen efter Line Renee Thellufsen, der er rykket til Aalborg Universitet som områdeleder i HR Trivsel og Udvikling.
Anna Tjallien Oosterhoff, 46 år, er akademiøkonom i hotel- og restaurationsledelse og har desuden HD i organisation og ledelse samt en master i business administration (MBA), begge dele fra Aalborg Universitet. Fra 1989 arbejdede hun i forskellige stillinger på primært turismeområdet, senest 2016-2020 som turismeudviklingschef i Hjørring Kommune og derpå projektchef i Destination Nordvestkysten, som er etableret af Jammerbugt og fire andre kystkommuner. Anna Tjallien Oosterhoff tiltræder 1. marts som chef for Vækst Jammerbugt.
Solrøds sundhedschef til KL’s udviklingscenter Komponent
Solrød Kommunes sundhedschef Bibi Asklund er blevet ansat som chefkonsulent ved KL’s nye udviklingscenter Komponent.
Bibi Askland er 50 år og skifter til KL efter 2½ år som sundhedschef i Solrød Kommune og i alt syv år ved kommunen. Hun er uddannet fysioterapeut fra Fysioterapeutskolen i København 1996, er sundhedsfaglig kandidat fra Syddansk Universitet 2007 og har en master i offentlig ledelse (MPG) fra Syddansk Universitet 2016. Som nyuddannet fysioterapeut blev hun ansat ved Gentofte Sygehus og skiftede i 2004 til visitator ved Ringsted Kommune. Og i 2007 blev Bibi Asklund videnskabelig assistent ved Syddansk Universitet. Herfra kom hun i februar 2011 til Roskilde Sygehus som leder for ergo- og fysioterapeuter og blev i marts 2014 ansat ved Solrød Kommune. Hun begyndte som leder af genoptræning og aktivitet og har siden august 2018 været kommunens sundhedschef. Bibi Asklund tiltræder stillingen ved Komponent den 1. marts.
– Jeg har været rigtig glad for mine syv år i Solrød Kommune, hvor jeg har fået lov til at udvikle mine områder. Jeg glæder mig til i højere grad at arbejde med udvikling som chefkonsulent i landets kommuner primært på ældre- og sundhedsområdet, siger Bibi Asklund.
Ny beredskabsdirektør i Sønderjylland
Holger Rostgaard Andersen, der er beredskabschef for Sønderborg Brand og Redning, overtager i marts stillingen som beredskabsdirektør for det fælleskommunale Brand & Redning Sønderjylland. Han efterfølger her Lars Møldrup, der i september sidste år blev Fanøs kommunaldirektør.
Holger Rostgaard Andersen er 44 år, har diplomuddannelse i ledelse og har bred erfaring fra beredskabsområdet. Han kommer fra godt halvandet års ansættelse som beredskabschef i Sønderborg, og forud var han operativ chef i Brand & Redning Sønderjylland. Han har 16 års erfaring fra Beredskabsstyrelsen, hvor han i 10 år var officer og blandt andet har haft ansvar for uddannelse af mellemledere. Holger Rostgaard Andersen tiltræder 1. marts som beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland, der dækker Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner – og omfatter 20 frivillige brandværn og fire Falck-stationer. Han bor i Haderslev.
Ny udvalgsformand i KL
Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn, overtager formandsposten i KL’s miljø og forsyningsudvalg. Hun har været medlem af KL’s bestyrelse siden 2018 og bliver formand i stedet for partifællen Jacob Bjerregaard, der er fratrådt borgmesterposten i Fredericia og dermed også posten som udvalgsformand.
Birgit S. Hansen er 54 år, har været byrådsmedlem siden 2002 og borgmester siden 2014.
Odense Kommunes borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), overtager Jacob Bjerregaards plads i KL’s bestyrelse, mens Nyborg Kommunes borgmester, Kenneth Muhs (V) fortsætter som miljø- og forsyningsudvalgets næstformand.
/// Runde år
75
Bruno Hansen (SF), pensionist og medlem af Svendborg Byråd, fylder 75 år den 12. februar. Han har været medlem af byrådet siden 1990, bortset fra to år, idet han ikke blev genvalgt ved valget i november 1993, men genindtrådte i 1996 som suppleant. Bruno Hansen er formand for miljø- og naturudvalget og det grønne råd, desuden medlem af lokaludvalget (§ 17, stk. 4-udvalg) og af bestyrelsen for den fælleskommunale Modtagestation Syddanmark i/s.
Bruno Hansen var i sine yngre år pædagogmedhjælper og var 1975-1990 faglig sekretær i Pædagogmedhjælpernes Forbund. Derefter var han ansat som sagsbehandler i fagforeningen FOA’s A-kasse. Og herfra gik han på pension i 2011.
Pia Bødtker (S), pensionist og byrådspolitiker siden 1987, fylder 75 år den 14. februar. Pia Bødtker blev medlem af Karlebo Byråd den 1. maj 1987 som suppleant og blev efterfølgende ordinært medlem. Og da Karlebo i januar 2007 indgik i dannelsen af den nye Fredensborg Kommune, fortsatte hun som medlem af den nye kommunes byråd. Her er hun i denne valgperiode medlem af social- og seniorudvalget og af udvalget for borgerservice, arbejdsmarked og erhverv, desuden udpeget til bestyrelsen for Blå Kors Humlebæk. Pia Bødtker er uddannet advokatsekretær, men arbejdede fra 2005 som jobkonsulent i Helsingør Kommune. Hun har været meget aktiv i politik og har bl.a. været sekretær for socialdemokratiske folketingsmedlemmer.
70
Arne V. Thomsen (S), pensionist og mangeårigt medlem af Billund Byråd, fylder 70 år den 22. februar. Han har været medlem af byrådet i to omgange, først i 2010-2013 og igen siden 1. januar 2018. Han er medlem af teknik- og miljøudvalget og af unge- og kulturudvalget. Arne V. Thomsen er læreruddannet på Esbjerg Seminarium i 1975 og derefter folkeskolelærer, indtil han i 2001 blev skoleleder på Føvling Skole i Vejen Kommune – og gik på pension i 2011. Han var i 14 år formand for Billund-Grindsted Lærerkredsforening.
Torsten Sonne Petersen (SF), pensionist og kommunalpolitiker siden 1994, fylder 70 år den 20. februar. Han indledte sin kommunalpolitiske karriere i 1994 som medlem af Juelsminde Kommunalbestyrelse og var medlem frem til udgangen af 2006, da Juelsminde blev en del af den nye Hedensted Kommune. I 2012 indtrådte Torsten Sonne Petersen i Hedensted Byråd som suppleant og blev genvalgt som ordinært medlem ved de følgende valg. Han er i øjeblikket næstformand i udvalget for læring og medlem af udvalget for fritid og fællesskab, af fritidsudvalget, desuden formand for ungdomsskolens bestyrelse, medlem af klima- og energirådet og af bestyrelsen for VUC Horsens. Torsten Sonne Petersen er læreruddannet på Skive Seminarium, derefter folkeskolelærer, men skiftede til leder af Juelsminde Kommunes skoleafdeling. Ved kommunesammenlægningen blev han konsulent i den nye kommunes afdeling for læring, men gik på pension i 2011.
Gerhard Bertelsen (Slesvigsk Parti), pensionist og medlem af Sønderborg Byråd siden 2018, fylder 70 år den 21. februar. Han er formand for erhvervsudvalget, næstformand i Sønderborg Vækstråd og medlem af arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget, af uddannelsesstrategisk råd og af udvalget for grænseregional udvikling i Region Sønderjylland-Schleswig, desuden i bestyrelsen for Sønderborg Lufthavn A/S. Gerhard Bertelsen er uddannet IT-programmør og har HD i regnskabsvæsen. Han har i mange år arbejdet for Danfoss og var på samme tid direktør for Global Services og direktør for Danfoss i Tyskland 2001-2010. I 2014 gik han på pension. Gerhard Bertelsen er i bestyrelsen for Slesvigsk Parti og medlem af partiets udvalg for kommunal og regional udvikling.
60
Per Michael Hauritz (DF), medlem af Haderslev Byråd siden 2014, fylder 60 år den 15. februar. Han er i byrådet medlem af voksenudvalget og af beskæftigelses- og integrationsudvalget. Og han har i 29 år været frivillig brandmand. Per Michael Hauritz er uddannet inden for handel og kontor, men har senest i en lang årrække arbejdet med oliehåndtering i Aabenraa. Han har dog de sidste seks år været sygemeldt.
Steffen Daugaard (DF), politiassistent og medlem af Middelfart Byråd siden 2018, fylder 60 år den 21. februar. Han er medlem, af økonomiudvalget, af udvalget for børn, kultur og fritid samt fritidsrådet, desuden i bestyrelsen for Brenderup Hallen. Han var DF-kandidat ved folketingsvalget i 2019. Steffen Daugaard har været politiassistent siden 1983, siden 2007 ved Fyns Politi. Han var 2008-2018 medlem af Politiforbundets hovedbestyrelse og samtidig formand for Fyns Politiforening.
Eivind Underbjerg Hansen (V), selvstændig erhvervsdrivende og medlem af Aabenraa Byråd siden 2014, fylder 60 år den 21. februar. Hans datter, Carina, blev samtidig indvalgt i byrådet på samme liste, og de sidder side om side i byrådet. Eivind Underbjerg Hansen er i indeværende valgperiode medlem af børne- og uddannelsesudvalget og af teknik- og miljøudvalget, desuden i bestyrelsen for det lokale forsyningsselskab Arwos og næstformand i Rødekro Vandværk. Også på landsplan er han politisk aktiv og er medlem af Venstres EU-udvalg for Syddanmark. Eivind Underbjerg Hansen er uddannet landbrugsmaskinmekaniker, og han er nu selvstændig inden for maskinstation, landbrug og vindkraft, desuden medejer og direktør på ejendomsområdet, både i og uden for kommunen.
50
Pia Skourup (V), økonomichef og medlem af Ishøj Byråd siden 2018, fylder 50 år den 17. februar. Hun er medlem af byrådets økonomi- og planudvalg og af kultur- og fritidsudvalget. Pia Skourup er uddannet merkonom i revision og regnskab, og hun har siden 2008 været økonomichef i Simple Site, der er et firma for website-service.
Anne Mette Bang Rasmussen (V), grafiker og medlem af Herning Byråd siden 2014, fylder 50 år den 24. februar. Hun er 1. viceborgmester og formand for børne- og familieudvalget, desuden medlem af handicaprådet, i bestyrelsen for Midtjyllands Lufthavn og i bestyrelsen for Herning Skolemuseum. Anne Mette Bang Rasmussen blev udlært grafiker i 1994 og har siden 2004 drevet selvstændig virksomhed med grafisk design.
40
Daniel Lillerøi (S), citychef og byrådspolitiker siden 2002, fylder 40 år den 25. februar. Han indledte sin byrådskarriere i januar 2002 som medlem af Suså Byråd, og da Suså i 2007 indgik i dannelsen af den nye, store Næstved Kommune blev han medlem af den nye kommunes byråd. Han er i øjeblikket 2. viceborgmester, medlem af økonomiudvalget og næstformand i NK-Forsyning samt medlem af bestyrelsen for Hjortholm Kostskole og af bestyrelsen for skole- og behandlingshjemmet Skovgården. Han har tidligere været formand for plan- og erhvervsudvalget, men afgav denne post i marts 2020, da han blev direktør/citychef for Næstved Cityforening. Daniel Lillerøi er pædagoguddannet fra Hindsholm Pædagogseminarium og har en diplomuddannelse i ledelse fra COK. Hun blev kort efter sin pædagoguddannelse SFO-leder – indtil overtagelsen af stillingen som citychef.
Lone Myrhøj (SF), selvstændig og medlem af Vejle Byråd siden 2010, fylder 40 år den 13. februar. Hun er medlem af økonomiudvalget, af natur- og miljøudvalget og af børne- og familieudvalget, desuden gruppeformand for SF. Lone Myrhøj er uddannet international socialrådgiver. Hun er selvstændig projektleder og arbejder inden for socialpsykiatrien.
25
Anne Katrine Olsen (S), studerende og medlem af Svendborg Byråd siden 2018, fylder 25 år den 23. februar. Hun er næstformand i social- og sundhedsudvalget samt medlem af kultur- og fritidsudvalget og af folkeoplysningsudvalget. Anne Katrine Olsen er i bestyrelsen for den lokale partiforening og er tidligere lokalformand for DSU. Hun er pædagogstuderende på UCL i Svendborg.
/// Farvel til
Bornholm har afskediget direktør
Koncerndirektør Claus Stensgaard Jensen er efter at være fritstillet i knap en måned blevet afskediget af Bornholms Kommunalbestyrelse. Afskedigelsen er begrundet med, at der ønskes en koncerndirektør med en anden profil til den fremadrettede ledelse af regionskommunen.
Claus Stensgaard Jensen, 56 år, er cand.oecon. (Aarhus Universitet 1991) og master (MBA) fra Henley Business School (London 2008). Han indledte sin erhvervskarriere med ansættelse i Grønlands Hjemmestyre i 1991 og var her kontorchef, da han i 1999 rejste sydpå til en anden dansk ø: Bornholm – som social- og sundhedschef i Nexø Kommune. Og i 2002 blev han økonomidirektør i Dronninglund Kommune. I 2005 flyttede Claus Stensgaard Jensen igen nordpå – til en ansættelse i de grønlandske kommuners landsforening Kanukoka, hvor han avancerede til vicedirektør, og i 2008 skiftede til direktør for hjemmestyrets skattestyrelse. I 2010 blev han administrerende direktør i Grønlands største kommune Sermersooq, men året efter rejste han tilbage til Bornholm, hvor han i januar 2011 blev økonomidirektør i regionskommunen, i 2013 udvidet med det tekniske område og fra december 2017 koncerndirektør. •
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-3-side-48-51.pdf