Netværk
tekst Erik Malling-Jensen
/// Jobskifte
København henter fagdirektør hos staten
Fra en stilling som afdelingschef i Sundheds- og Ældreministeriet er Katrine Ring Andreassen i starten af det nye år tiltrådt som fagdirektør i Københavns Kommunes socialforvaltning. Hun efterfølger Mikkel Boje, der er blevet forvaltningens administrerende direktør.
Katrine Ring Andreassen, 50 år, blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1999 og derefter ansat i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Hun var her kontorchef, da hun skiftede til en tilsvarende stilling i Erhvervs- og Vækstministeriet. I 2013 rykkede hun til Sundheds- og Ældreministeriet, også som kontorchef og blev senere afdelingschef. Senest var hun chef for bekæmpelse af ulighed og var ved skiftet til Københavns Kommune en central del af ministeriets håndtering af Covid-19.
Stevns-direktør til affaldsselskab
Efter godt to år som direktør i Stevns Kommune fratræder Hanne Stensen Christensen, idet hun fra 1. februar skal være udviklingschef ved det fælleskommunale affaldsselskab Argo I/S i Roskilde. Få dage inden Hanne Stensen Christensens opsigelse havde kommunaldirektør Per Røner meddelt, at han går på pension, hvilket betyder, at kun en af tre direktører i kommunen fortsætter.
Hanne Stensen Christensen er 61 år og er cand.scient. i miljøbiologi fra Københavns Universitet i 1988 suppleret med bl.a. en master i offentlig forvaltning (MPG) fra CBS.
Hun blev i 1988 ansat som natur- og miljømedarbejder ved Frederiksborg Amt og var derpå 1997-1999 amanuensis ved Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole og blev efterfølgende sekretariatsmedarbejder i Miljøministeriets naturråd. I 2002 vendte Hanne Stensen Christensen tilbage til Frederiksberg Amt, nu som sektionsleder på spildevandsområdet. I 2006 rykkede hun til Næstved Kommune som kontorchef for natur- og vandkontoret og var centerchef for Miljø og Natur, da hun i november 2015 skiftede til Lejre Kommune som direktør med ansvar for tre centre: Teknik & Miljø, Service & Ejendomme samt Kultur og Fritid. Det var herfra, at Hanne Stensen Christensen i december 2018 kom til Stevns Kommune som direktør for områderne teknik og arbejdsmarked.
Fra regionsdirektør til departementschef
Svend Særkjær, hidtil regionsdirektør i Region Hovedstaden, er igen rykket ind på Slotsholmen, idet han den 11. januar overtog stillingen som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet efter Per Okkels, der er gået på pension.
52-årige Særkjær er uddannet cand.scient.pol. fra AU. Efter eksamen i 1995 blev han fuldmægtig i Arbejdsministeriet og fra 1999 i Finansministeriet. I 2002 skiftede han til en konsulentstilling i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor han i 2004 blev chef for velfærdspolitisk sekretariat. Tre år senere skiftede Svend Særkjær til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, hvor han blev kontorchef for sundhedsøkonomi, og i 2009-2015 var han afdelingschef i samme ministerium. Det var herfra, at han rykkede til den regionale forvaltning, nemlig som regionsdirektør i Region Nordjylland. Fra januar 2019 var han regionsdirektør i Region Hovedstaden.
Region henter områdechef i Jammerbugt
Carsten Kaalbye, forud sundheds- og handicapchef i Jammerbugt Kommune, er pr. 1. januar tiltrådt som områdechef for socialpsykiatri i Region Nordjyllands specialsektor. Han har overtaget stillingen efter Palle Konnerup, der i september blev regionsdirektør ved den almennyttige fond SUF (Den Sociale Udviklingsfond).
57-årige Carsten Kaalbye er uddannet socialrådgiver og har derudover en master i ledelse (MPG) fra Aalborg Universitet i 2013. Han blev i 2001 socialchef i Hadsund Kommune. Da Hadsund i 2007 indgik i Mariagerfjord, blev han sundheds- og ældrechef i den nye kommune. Carsten Kaalbye blev i december 2017 konstitueret plejeboligchef i Aalborg Kommune, og det var fra denne stilling, at han 1. maj 2019 kom til Jammerbugt Kommune som sundheds- og handicapchef.
Favrskov-direktør til ny forvaltning
Med virkning fra årsskiftet har Hans Minor Vedel, hidtil direktør for Teknik og Miljø i Favrskov Kommune, skiftet til direktørstillingen i Børn og Kultur. Han efterfølger her Rasmus Møller, der som tidligere omtalt er blevet kommunaldirektør i Syddjurs Kommune.
58-årig Hans Minor Vedel er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1994 og derefter en kort tid international udviklingsmedarbejder under AOF, efterfølgende konsulent i Aarhus’ EU-kontor og blev i 1998 fuldmægtig i borgmesterens afdeling. I 2001 rykkede Hans Minor Vedel til Hadsten Kommune som sekretariats- og personalechef, og ved forberedelserne til dannelsen af Favrskov Kommune blev han leder af sammenlægningssekretariatet. I 2006 blev han direktør for borger- og personaleområdet i den nye kommune samtidig med en tid som sekretariatsleder, og to år senere blev han kommunens teknik- og kulturdirektør. I 2010 vendte han tilbage til Aarhus Kommune, nu som chef for HR, kommunikation og trivsel, men kom i 2013 tilbage til Favrskov for at blive direktør for børn og skoler. Og i 2015-2017 skiftede han til en tilsvarende stilling i Randers Kommune, men vendte igen tilbage til Favrskov, nu som teknik- og kulturdirektør, men har siden årsskiftet været kommunens børn- og kulturdirektør.
Ny børne- og familiechef i Brøndby
Dan Theolander Holmgreen, hidtil kontorchef i Social- og Indenrigsministeriet, tiltræder 1. februar som ny fagchef for børne- og familieområdet i Brøndby Kommune, hvor han efterfølger Henriette Becker Christensen, der er gået på pension.
Dan Theolander Holmgreen er 41 år og cand.jur. fra Københavns Universitet. Efter sin eksamen i 2007 blev han fuldmægtig i Socialministeriets børnekontor. Han var specialkonsulent i samme kontor, da han i 2013 skiftede til en stilling som specialkonsulent i kontoret for jura og internationale anliggender i det nye Social- og Integrationsministerium. Det var herfra, at Dan Theolander Holmgreen året efter kom til Social- og Indenrigsministeriet, hvor han blev souschef i kontoret for udsatte børn og i november 2016 blev kontorchef samme sted.
Ny stabschef til børn og unge i Odense
Lærke Kibsgaard Rask, hidtil sekretariatschef for ledelsessekretariatet i Odense Kommunes børn- og ungeforvaltning, har overtaget stillingen som stabschef for politik og strategi i samme forvaltning.
Lærke Kibsgaard Rask, 39 år, er cand.scient.pol. fra SDU i 2011 og har en master i offentlig ledelse fra samme universitet 2017. Inden sin kandidat-eksamen var hun i små tre år studentermedhjælper i Servicestyrelsen og var efterfølgende 2011-2012 konsulent i rådgivningsfirmaet KPMG. Hun kom derpå til Kalundborg Kommune som udviklingskonsulent og blev i oktober 2015 leder af kommunens pædagogiske udviklingscenter. I december 2017 rykkede Lærke Kibsgaard Rask til Odense Kommunes børn- og ungeforvaltning, hvor hun siden den 1. februar har været stabschef for politik og strategi.
Halsnæs finder ny sundhedschef i regionen
Halsnæs Kommune har pr. 1. januar ansat Michala Jessen, forud chefkonsulent i Region Hovedstaden, som ny leder af sundhedsafdelingen. Hun efterfølger Birte Carøe.
Michala Jessen er 45 år og cand.scient.adm. fra RUC i 2005 og har en master i europæisk politik fra Lunds Universitet. Hun var efterfølgende i godt et år fuldmægtig ved regional udvikling i Fyns Amt. Efter sin eksamen blev Michala Jessen i 2006 ansat ved Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning, først som medlemssekretær for borgerrepræsentationen og året efter specialkonsulent. I maj 2012 rykkede Michala Jessen til Region Hovedstaden som chefkonsulent i Center for Sundhed i Hillerød.
Lyngby-Taarbæk henter børnechef hos naboen
Lyngby-Taarbæk Kommune har ansat Jette Frandsen Pedersen, tidligere pædagogisk konsulent i Rudersdal Kommune, som ny børnechef. Hun efterfulgte Mikael Hildebrandt.
Jette Frandsen Pedersen, 61 år, er pædagog fra Albertslund Børnehaveseminarium 1981 og har diplom i ledelse fra Danmarks Pædagogiske Institut. Hun blev i 2001 dagtilbudschef i Ledøje-Smørum Kommune. Da Ledøje-Smørum i januar 2007 indgik i Egedal Kommune, fortsatte hun som dagtilbudschef i den nye kommune. I 2012 skiftede Jette Frandsen Pedersen til den tilsvarende stilling i Hillerød, og i januar 2017 blev hun faglig leder i Socialstyrelsen. Allerede fire måneder senere vendte hun tilbage til den kommunale verden som afdelingsleder for skoler og dagtilbud i Solrød. I august 2018 blev hun projektleder ved 4K-samarbejdet (Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Rudersdal), og samtidig med at varetage undervisningsopgaver hos Professionshøjskolen Absalon og hos COK var hun fra august 2019 pædagogisk konsulent ved Rudersdal Kommune.
Ny bibliotekschef i Holstebro
Holstebro har som ny chef for kommunens biblioteker ansat 41-årige Trine Petersen, der tidligere var områdets leder af PR, kommunikation, administration og it. Hun efterfølger Henrik Schou Zacho, der som tidligere omtalt er blevet kommunens kultur- og fritidschef.
Trine Petersen er uddannet cand.mag. i medievidenskab fra AU i 2006 og afsluttede for et par år siden en diplomuddannelse i ledelse. Efter sin eksamen var hun i et halvt år kommunikationsmedarbejder i Århus Amts afdeling for folkesundhed og rykkede i december 2007 til Herning Kommune som kommunikationskonsulent i et integrationsprojekt i byudviklingen. I 2010 skiftede hun til Holstebro Bibliotek som formidlingskonsulent, og i september 2018 blev hun samtidig leder af bibliotekets administration & it.
Ny HR-chef i Egedal
Egedal Kommune har ansat Sune Lyng som ny chef for HR efter Jeppe Bøgh Olsen. Sune Lyng, 47 år, er oprindelig officersuddannet, har en master i psykologi fra Roskilde Universitet og var ansat ved Forsvaret i en lang årrække. Han var efterfølgende bl.a. ansat ved Dansk Industri, senest med ledelse og HR, inden han september 2020 blev selvstændig. Sune Lyng tiltrådte 18. januar som HR-chef i Egedal Kommune.
Mariagerfjords ejendomschef fastansat
Efter godt halvandet år som konstitueret ejendomschef i Mariagerfjord Kommune er Trine Søndergaard Pedersen pr. 1. februar blevet fastansat, valgt blandt 27 ansøgere. Bortset fra en afstikker på godt 2½ år i Rebild Kommune har hun i hele sin erhvervskarriere været ansat i Mariagerfjord-området.
Trine Søndergaard Pedersen er 43 år og er cand.merc.jur. fra Aalborg Universitet. Efter sin eksamen i 2004 blev hun ansat som jurist ved den daværende Mariager Kommune, og da Mariager i januar 2007 indgik i dannelsen af Mariagerfjord, blev hun jurist i den nye kommune. I 2008-2010 var Trine Søndergaard Pedersen kultur- og fritidschef i nabokommunen Rebild. I januar 2011 vendte hun tilbage til Mariagerfjord, nu som specialkonsulent, men skiftede i september 2014 til godt to år som turistchef i VisitMariagerfjord. I oktober 2016 kom hun tilbage til Mariagerfjord Kommune, først som chefkonsulent og efterfølgende som konstitueret ejendomschef.
/// Runde år
75
Morten Kristensen (SF), revisor og kommunalpolitiker i en meget lang årrække, fylder 75 år den 9. februar. Han havde sin kommunalpolitiske debut i 1970 som SF-suppleant ved det konstituerende møde i Albertslund Kommunalbestyrelse. Da Morten Kristensen senere flyttede til Jylland, blev han i 1982-94 socialdemokratisk medlem af Børkop Byråd. I 1998 gik han ind i amtsrådspolitik og var S-medlem af Vejle Amtsråd indtil amternes nedlæggelse. Børkop indgik i dannelsen af den nye Vejle Kommune, og Morten Kristensen blev i marts 2006 som suppleant S-medlem af sammenlægningsudvalget for den nye kommune. Han fortsatte fra 2007 som ordinært medlem af det nye byråd, men blev løsgænger i oktober samme år og har siden januar 2009 repræsenteret SF. Morten Kristensen er uddannet mejeritekniker, men etablerede sig i 1973 som registreret revisor. Og han arbejdede som revisor til 2014, hvor han gik på pension.
70
Kaj Kirk (løsgænger), landmand og i denne omgang medlem af Thisted Kommunalbestyrelse siden 2014, fylder 70 år den 29. januar. Kaj Kirk er valgt for Dansk Folkeparti, men brød med partiet i marts 2020. Han er medlem af klima-, miljø- og teknikudvalget og i bestyrelsen for Thyborøn-Agger Færgefart. Kaj Kirk har tidligere, 1994-1997, været medlem af kommunalbestyrelsen for Fremskridtspartiet. Han er uddannet sergent fra Flyvevåbnets Sergentskole, men har siden 1983 været selvstændig landmand.
Jørgen Hein (Rad.), rådmand og medlem af Aalborg Byråd siden 2014, fylder 70 år den 3. februar. Han har siden januar 2018 været rådmand for ældre- og handicapforvaltningen og er i bestyrelsen for Aalborg Handelsskole, for Aalborg Sportshøjskole og for Folkeoplysningsforbundet Fokus. Jørgen Hein er oprindeligt bankuddannet, men skiftede derefter til underviser på Aalborg Handelsskole, hvor han i 2004 blev uddannelseschef, to år senere forstander, blev i 2006 leder af Aalborg Sports College og i 2012 rektor for Aalborg Handelsgymnasium.
60
Henrik Frandsen (løsgænger), borgmester og medlem af Tønder Kommunalbestyrelse siden 2014, fylder 8. februar 60 år. Han blev som nyvalgt 2. viceborgmester og overtog borgmesterposten i maj 2016 efter afdøde borgmester Laurids Rudebeck (V). Foruden at være borgmester er Henrik Frandsen i øjeblikket formand for Erhvervshus Sønderjylland (13 kommuner) og for det fælleskommunale Brand & Redning Sønderjylland. Han er desuden bl.a. formand for Tøndermarsk Initiativet og en række udviklingsinitiativer. Han er uddannet landmand og overtog et større landbrug i Skærbæk, som han drev, indtil han blev borgmester. Han var formand for Sønderjysk Landboforening 2006-2012. Og han har været aktiv i organisationen Landbrug & Fødevarer i mange år og var i en periode viceformand. Han har desuden været folketingskandidat for Venstre. Ved Venstres opstilling til efterårets kommunalvalg blev Henrik Frandsen vraget som spidskandidat, og det fik til følge, at han sammen med fem andre kommunalbestyrelsesmedlemmer brød med Venstre og dannede Tønder-Listen, der har Henrik Frandsen som borgmesterkandidat ved KV21.
Pia Nyring (K), rektor og medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse siden 2006, fylder 60 år den 11. februar. Hun er formand for skoleudvalget og er medlem af økonomiudvalget og af børneudvalget. Pia Nyring er cand.mag. i historie og idræt 1988, derefter gymnasielærer og i 1995 vicerektor på Ingrid Jespersens Gymnasieskole. Hun har siden 2001 været rektor på Øregaard Gymnasium i hjemkommunen.
50
Betina Hilligsøe (V), quality-director og medlem af Egedal Kommunalbestyrelse siden 2018, fylder 50 år den 3. februar. Hun er formand for skoleudvalget, medlem af kultur- og erhvervsudvalget samt næstformand i folkeoplysningsudvalget og i bestyrelsen for Egedal Musik- og Kulturskole. Hun har siden 2017 været ansat i Ørsted, hvor hun er quality-director og tidligere har været projektleder. Hun var forud i syv år seniorkonsulent og partner i it-virksomheden Storm – House of Six Sigma og i over 16 år ansat ved 3M, hvor hun bl. a. var kvalitets- og logistikchef.
Hans Luunbjerg (V), landmand og medlem af Kerteminde Byråd siden 2006, fylder 50 år den 7. februar. Han er 1. viceborgmester, formand for kultur- og fritidsudvalget og næstformand i økonomiudvalget, desuden formand for Kerteminde Forsyning og for Mulernes Legatskole i Odense. Han var Kertemindes borgmester 2014-2017. Hans Luunbjerg er uddannet agronom fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole i 1998 og har en HDR i regnskabsvæsen fra Tietgen Business i Odense. Han har siden 2004 været selvstændig landmand som ejer af Kejrup Gods.
Jette Lund (DF), konsulent og medlem af Struer Byråd siden 2018, fylder 50 år den 10. februar. Hun er medlem af kultur- og fritidsudvalget. Jette Lund er læreruddannet fra Nr. Nissum Seminarium og blev i juni sidste år cand.mag. i lærings- og forandringsprocesser fra Aalborg Universitet. Hun var 2010-2017 skoleleder på Nr. Felding Skole og etablerede derefter konsulentvirksomheden Sharp Management og er samtidig direktør for online-rekrutteringsfirmaet Dayworker.
Michael Lagoni (K), cafeindehaver og medlem af Helsingør Byråd siden 2018, fylder 50 år den 11. februar. Han er i byrådet medlem kultur- og turismeudvalget og af social- og beskæftigelsesudvalget, desuden i bestyrelsen for Helsingør Gymnasium, for kulturhuset Elværket og for Helsingør Musikskole. Michael Lagoni har de seneste seks år drevet kaffebar og har også haft andre cafèer. Han er uddannet akademingeniør fra Lyngby Uddannelsescenter og har lederuddannelse fra bl.a. Harvard Business School. Han har tidligere arbejdet som marketingchef og afdelingsleder i det private erhvervsliv.
40
Martin Nielson (S), arbejdsmiljøkonsulent og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse siden 2014, fylder 40 år den 29. januar. Han er medlem af kommunalbestyrelsens teknik- og miljøudvalg. Martin Nielson er arbejdsmiljøkonsulent i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning og var forud i 10 år kontrolcentralvagt i Statens Museum for Kunst, de seneste år som ansat af Securitas. Han har tidligere i fire år været kontraktansat ved Forsvaret og var i en periode udsendt af NATO med en fredsbevarende mission til Balkan. Martin Nielson er næstformand i Socialdemokratiets Vallensbæk-afdeling.
25
Søren Degn Laxy (K), skibsassistent og medlem af Ærø Kommunalbestyrelse siden 1. januar 2018, fylder 25 år den 30. januar. Han er medlem af kultur- og socialudvalget samt af folkeoplysningsudvalget. Søren Degn Laxy er uddannet skibsassistent og arbejder i øjeblikket som lærervikar.
Andreas Karlsen (K), studerende og medlem af Ringsted Byråd siden 1. januar 2018, fylder 25 år den 30. januar. Han er medlem af social- og arbejdsmarkedsudvalget, af kultur- og fritidsudvalget samt af det lokale arbejdsmarkedsråd. Han er stifter af og var i en periode også formand for Konservativ Ungdom i Ringsted. Andreas Karlsen er under uddannelse som finansøkonom på Sjællands Erhvervsakademi.
/// Dødsfald
Forsyningsdirektør pludseligt død
Bo K. Ludvigsen, administrerende direktør for Tønder Forsyning, er død, 46 år gammel.
Han blev ramt af en hjerneblødning og sov stille ind på hospitalet 19. januar. Bo K. Ludvigsen har gennem næsten 12 år været administrerende direktør for Tønder Forsyning, der er et datterselskab af Tønder Kommune. Derudover var han også formand for Tønder Festival Forening, ligesom han var engageret i DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening. Han efterlader sig sin samlever og parrets fem sammenbragte børn. •
YDERLIGERE MATERIALE
-
PDF
DK-2-side-48-51.pdf