
Politiker klager til Tilsynet over egen kommune: "Der er tale om voksenmobning"
tekst Jon Kirketerp Jørgensen
Svar bliver trukket i langdrag, og når svarene så ankommer, er det ikke-svar. Sådan vurderer byrådsmedlem i Aarhus Dorthe Borgkvist (løsgænger), at hendes såkaldte 10-dages forespørgsler bliver behandlet af forvaltningen i kommunen. Det skriver Århus Stiftstidende.
– Jeg føler, at det startede allerede tilbage i 2019, da jeg trådte ud af Socialdemokratiet. Det gør man åbenbart ikke ustraffet i Aarhus Kommune. Eksempelvis har jeg flere gange bedt om at få lov at være med i udvalgsbehandling af forskellige sager, hvor jeg har haft en særlig interesse. Det har jeg fået så mange afslag på. Det må man ikke, når man hedder Dorthe Borgkvist. På samme måde er flere af mine 10-dages forespørgsler blevet afvist eller forsinket. Jeg mener faktisk, at der er direkte tale om voksenmobning, siger hun til avisen.
Hun har nu klaget til Tilsynet under Ankestyrelsen. Så nu skal Tilsynet vurdere, om teknik og miljøforvaltningen i Aarhus Kommune har håndteret to sæt forespørgsler efter bogen. Forespørgslerne er byrådsmedlemmernes mulighed for at få oplyst emner af forvaltningen. Svaret skal komme inden for 10 dage.
Dorthe Borgkvists spørgsmål kredser om den såkaldte skandalesag i teknik og miljøforvaltningen, hvor en leder stod bag en række uregelmæssigheder og endte med at blive fyret og siden idømt fire måneders betinget fængsel for at have modtaget bestikkelse.
Hun har sendt i alt 71 forespørgsler om sagen. Svarene kom ikke inden for fristen på ti dage, og Dorthe Borgkvist mener ikke, at der reelt blev svaret på spørgsmålene.
Det skal Tilsynet nu tage stilling til, om hun har ret i.
I forvaltningen afviser rådmand Bünyamin Simsek (V), at forvaltningen ikke har levet op til deres pligt i forbindelse med forespørgslerne. Han siger ifølge Aarhus Stiftstidende, at han står inde for forvaltningens svar, og at Borgkvists mange spørgsmål allerede er besvaret i rapporter og advokatundersøgelser om skandalesagen.
Borgkvist mener, at det er hendes beslutning om at forlade Socialdemokratiet, der har betydet, at hun nu får sene og dårlige svar.
Det afviser borgmester Jacob Bundsgaard (S) over for Aarhus Stiftstidende.
– Det er min opfattelse, at byrådet får en udstrakt god behandling af vores byrådssekretariatet og af vores administrative medarbejdere. Dette gør sig også gældende for Dorthe Borgkvist. Hun har præcis de samme rettigheder, som resten af byrådet, siger han til avisen. jki@kl.dk