
Influencere skal fange stemmer på de sociale medier
tekst Anna Törnqvist Jensen
– Hej, mit navn det er Nicklas, og jeg stemmer til kommunal- og regionalvalget den 16. november, fordi det er vigtigt at give sin mening til kende, når vi lever i et demokratisk samfund.
Sådan indleder den 20-årige influencer Nicklas Boni, der siden 2016 har haft sin egen Youtube-kanal, en video, der i ugen op til kommunal- og regionalvalget skal være med til at minde hans følgere på de sociale medier om, at de skal huske at gå ned og stemme. Men selvom Nicklas Boni har et seriøst budskab, er der også plads til humor. For han har taget sloganet ”Stem Med” fra den kampagne, som KL, Danske Regioner og Indenrigs- og Boligministeriet står bag, til sig.
– Det korte af det lange er, at du har mulighed for at gøre en forskel i din hverdag, så tag et familiemedlem, din ven, din kæreste eller måske din kat med under armen og stem med, når der er kommunalvalg og regionalvalg. Det har vi i hvert fald tænkt os at gøre. Ikke også, Simba, spørger han, inden kameraet panorerer ned på katten Simba, som ligger i hans arme.
Omkring 25 influencere er engageret i ”Stem Med”-kampagnen, og Nicklas Boni vil gerne være med til at støtte op om at få flere ned i stemmeboksen på valgdagen.
– Det betyder meget for mig at opfordre folk til at deltage i at gøre verden omkring dem til et bedre sted. Jeg synes, det er vigtigt at engagere sig for at gøre tingene bedre, og jeg synes, demokratiet er den rette vej at gøre det igennem. Det vil jeg gerne støtte op om gennem det, som jeg godt kan lide at lave – nemlig underholdning, siger Nicklas Boni, som fortæller, at han har et bredt publikum med både førstegangsvælgere, helt unge uden stemmeret og voksne, som har stemt mange gange før.
Fange folk, hvor de er
Ifølge kommunikationschef og vicedirektør i KL, Ida Thuesen Nielsen, er influencere blevet en del af ”Stem Med”-kampagnen, da man ønsker at møde vælgerne, hvor de er.
– Hele denne her kampagnes dna er at gøre opmærksom på, at der er et valg og at få folk til at stemme. Derfor gælder det om at kommunikere med folk der, hvor de er. Så er man sikker på at få det ret enkle budskab ”Stem Med” igennem, og man er sikker på at skubbe bagpå og motivere folk til at stemme, siger Ida Thuesen Nielsen og fortsætter:
– En af de grupper, vi ved har ekstra brug for opmærksomhed, er de yngre målgrupper, og vi ved, at de har en ret stor udveksling med influencere, som de følger, lytter til og interesserer sig for. Derfor er influencere nogle rigtig gode budbringere af det her budskab. • antj@kl.dk