
Kørestolsbrugere og gangbesværede kan nu få en tur på bostedet Kastaniebos nye cykel. Foto: Tønder Kommune
Billund leger i arbejdstiden
tekst Martin Pedersen
I Billund Kommune vil man lege sig til bedre løsninger og mere arbejdsglæde. Derfor har de startet tiltaget PLAY, hvor nye vaner skal erstatte gamle det med formål at få mere kreativitet ind i hos medarbejderne, skriver de i en pressemeddelelse.
Men når det er sagt, betyder det ikke, at medarbejderne skal lege tagfat eller dåseskjul. Nærmere sagt skal der skabes flere situationer i hverdagen, hvor medarbejderne oplever mening, begejstring, aktiv deltagelse, social involvering og får mulighed for at eksperimentere. Også kaldet legens fem kendetegn. Hvis kendetegnene er til stede ved børn, viser forskning, at de trives mere, udvikler sig mere og lærer mere.
Nu skal det altså overføres til voksne, og det grundlæggende princip, at skabe læring gennem leg, vil kommunen gøre til en naturlig del af arbejdet.
– Uden læring udvikler vi os ikke, og vi ved, at leg er helt essentiel for børns udvikling. Med andre ord kan leg noget, som vi ikke kan planlægge og undervise os ud af: vi kan lære gennem leg. Hvorfor er det så, at leg som regel omtales som noget, der er forbeholdt børn? Måske fordi vi voksne er opdraget med, at leg er noget fjolleri, man kan gøre i sin fritid. Men leg er dybt seriøst. Netop de fem kendetegn vil de fleste organisationer bruge bunker af penge på at få deres medarbejdere til at opleve, så hvorfor ikke forsøge at få de samme kendetegn til at være en naturlig del af arbejdet?, siger Ole Bladt-Hansen, kommunaldirektør i Billund Kommune.
Supercykel i Tønder
Personer i kørestol kan af åbenlyse årsager ikke tage en tur på cyklen. Det er dog til dels blevet muligt for beboerne på bostedet Kastaniebo i tønder.
Her kan kørestolsbrugerne nu komme ud og få vind i håret med god fart på. Kastaniebo har nemlig fået en supercykel, som gør det muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at kunne sidde foran på cyklen.
Cyklen er dyr og er derfor finansieret af Tønder Kommunes Legatfond II, som sidste år imødekom anmodning om midler til supercyklen.
Vandtårn i Holstebro lamineres med ungdomsboliger
I otte år har Holstebro Vandtårn stået ubrugt hen. Men onsdag forventes økonomiudvalget at vedtage en ændring, der gør et byggefirmas planer om ungdomsboliger mulige. Det skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Næste år forventes byggeriet at stå færdigt, men der vil ikke blive ændre noget på selve vandtårnet, udover at der skal bores nogle huller. I stedet skal der bygges 60 til 80 cylindriske ungdomsboliger i syv til ni etager rundt om vandtårnet. De vil gå fra at være smalle helt tæt op ad vandtårnet til at udvide sig udad. marp@kl.dk