Gå til hovedindhold

Baggrund

9 resultater

Fusionen spøger stadig

KL

Selvom et flertal af de delegerede på Kommunalpolitisk Topmøde i 2015 forkastede et forslag om at fusionere KL og Danske Regioner, mener en betydelig del af borgmesterbaglandet stadig, at de to interesseorganisationer bør arbejde for en fusion.

Illustration: Grethe Bruun

Arkitekten der ikke er bange for politik

Byråd
Administration

På Arkitektskolen i København sidder en ung fyr, der overraskede alle – også sig selv – med et forrygende første kommunalvalg. Marcus Vesterager (S) på 26 år fik næst flest stemmer blandt socialdemokraterne i Hovedstaden, og nu glæder han sig til at omsætte den tillid til reel handling.

Foto: Jonas Fedder Witt

KL vil skabe en røgfri generation

KL
Sundhed
Skole

Færre danskere skal ryge, hvis fremtidens generationer skal have flere gode leveår. I et nyt forebyggelsesudspil fra KL er målet en røgfri generation i 2030. Røgfri skoletid er et effektivt middel til at nå det mål.

Forskning har vist, at der er sammenhæng mellem skolens rygeregler og antallet af elever, der ryger. Jo strammere regler, jo færre rygere. Foto: Ditte Lysgaard Holm / Ritzau Foto

Før du bliver syg

Sundhed

Vi taler meget om sygdom, behandling og sygehuse. Med nyt udspil sætter KL fokus på, hvordan vi undgår, at stadig flere danskere rammes af livsstilssygdomme.

Foto: Colourbox

Jagten på papirtigeren er gået ind

Administration
Økonomi
Sundhed

Innovationsminister Sophie Løhde vil i løbet af foråret være klar med en plan, der skal reformere den offentlige sektor. Midlet er nationale mål, som hun vil formulere sammen med samarbejdspartnerne KL og Danske Regioner. En del af pakken er en ny finansieringsmodel på sundhedsområdet.

Foto: Carsten Snejbjerg

Reform kræver politiske muskler

Administration
Sundhed

KL’s formand hilser ambitionerne i sammenhængsreformen velkommen, især hvis der kommer klarhed over sundhedsområdet.

Martin Damm, formand i KL og borgmester i Kalundborg. Arkivfoto