Nyheder | Danske Kommuner
Gå til hovedindhold

Nyheder

7589 resultater

Borgmestre og regionsformand skal dele klimaviden på klimatopmøde

28. nov. 2023
Klima
Udland

Lokal klimahandling er blandt temaerne ved COP28. Det er et område, Danmark er langt fremme på, og på klimatopmødets dag tre skal en række danske borgmestre samt formanden for Danske Regioner fortælle om deres arbejde med lokale klimahandlingsplaner.

Flere penge skal sætte fut under udtagningen af mere jord – men er det nok?

28. nov. 2023
Miljø
Klima
Finanslov

På Finansloven er der sat 80 millioner kroner af til henholdsvis lavbundskonsulenter og ”kommunernes faciliterende rolle,” som det lyder. Det er positivt, men der skal stadig en vigtig aftale på plads for at få tempo på udtagningen af lavbundsjord, mener KL.

Stressramt borgmester forlader politik

28. nov. 2023
Navne
Lokaldemokrati

Struers borgmester Mads Jakobsen (V) har besluttet at forlade politik, efter han tidligere på året blev sygemeldt med stress.

KL og Ældre Sagen vil styrke det nære sundhedsvæsen: ”Vi er i gang med den grå omstilling”

28. nov. 2023
Ældre
Sundhed

Trygge rammer efter udskrivelse fra indlæggelse og forebyggende indsatser mod indlæggelse hos skrøbelige ældre. Det er hovedbudskaberne i et nyt udspil, som KL og Ældre Sagen præsenterer i dag. Målet er et stærkere nært sundhedsvæsen, som har været underprioriteret i en årrække, lyder det fra KL-udvalgsformand.

29

28. nov. 2023

29

Borgmestre glæder sig over økonomisk håndsrækning til stormflodsramte kommuner

27. nov. 2023
Finanslov
Klima
Folketinget

Regeringen og stort set alle Folketingets partier er i finanslovsforhandlingerne blevet enige om at give økonomisk hjælp til de kommuner, der blev hårdest ramt af stormfloden i oktober. Og det glæder en række borgmestre, at staten anerkender de omkostningstunge udfordringer, stormfloden har medført.

Sådan ser aftalen om finansloven ud – og sådan påvirker den kommunerne

27. nov. 2023
Økonomi
Folketinget

11 ud af Folketingets 12 partier kunne mandag præsentere en finanslovsaftale for 2024. Aftalen rummer blandt andet flere penge til PPR, ældreplejen og til at hjælpe kommunerne med at skubbe på udtagning af lavbundsjord. Få et overblik over, hvordan næste års finanslov vil påvirke kommunerne, her.

Tilskud til gymnasier er en god start, hvis man gerne vil have gymnasier derude, hvor der er længere mellem husene

27. nov. 2023
Uddannelse
Landdistrikter

Gymnasier i udkantsområderne kan ånde lettet op, efter finanslovsaftalen sikrer fortsat tilskud. Det glæder borgmester i Jammerbugt Mogens Gade (V), som dog håber på en mere permanent løsning.