Gå til hovedindhold

Baggrund

9 resultater

Historisk by-projekt sat på pause

Byudvikling
Økonomi

37 millioner kroner til advokater og konsulenter, en samlet regning på 387 millioner kroner og et hul på 163 millioner kroner. Det er tre hidtidige nøgletal fra byudviklingsprojektet Vinge i Frederikssund Kommune, der har ramt et alvorligt bump på vejen.

Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur

Hård kamp om udligningskronerne

Økonomi
Udligning

En række kommuner fører en intensiv lobbykampagne for at få et mere retfærdigt udligningssystem. Tre grupperinger har især skærpet kampen på regneark og grundige analyser. Til sommer regner økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) med at kunne præsentere et nyt forslag til den forkætrede ordning.

Foto: Colourbox

Ny økonomidirektør i Region Hovedstaden

Ny økonomidirektør i Region Hovedstaden

Nu skal Stevns være kendt for andet end uro

Byråd
Administration
Navne

Anette Mortensens første rigtige arbejdsdag som borgmester er på mere end 12 timer. Men borgmesteren er i forvejen vant til en hverdag med flydende arbejdstider, og der er meget, hun vil nå i de kommende fire år. Blandt andet skal Stevns herligheder også helst være kendt af andre end Unesco.

En ny start i Thisted

Administration
Byråd
Navne

De sidste otte år har Ulla Vestergaard (S) været udekørende underviser for FOA med bopæl i Thisted, men hvor det meste af arbejdet foregik rundt i Danmark og i København. Nu er det slut med at leve i en kuffert, hvilket betyder, at hun både skal lave mad hver aften igen – og samtidig vænne sig til at være Thisted Kommunes nye borgmester.

Foto: Sofus Cormer

Island har stoppet de unges druk

Unge
Forebyggelse
Sundhed

Udgangsforbud om aftenen, betalte fritidsaktiviteter og mere tid sammen med forældrene. Sådan fik Island fik bugt med ungdommens vilde druk og massive rygning.

For få år siden røg og drak de unge på Island næsten lige så meget som de danske unge. I dag er de islandske unge de sundeste i Europa, mens de danske unge stadig har den kedelige førsteplads, som de unge, der drikker mest i Europa.