Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

På banen med ballonudvidelse og hyttesko

Lås ikon

Sundhed
Ældre

Med fodboldholdet ”Messi med måde” har Aalborg Kommune ramt en målgruppe, som ellers ikke er meget for motion. Kommunen er med i partnerskabet ”Bevæg dig for livet”, der skal gøre 600.000 inaktive danskere til glade motionister.

Kompleks opgave at ensrette affaldssystemer

Lås ikon

Affald & genbrug

Kommunerne skal i løbet af få år ensarte deres affaldsindsamling og viderebehandling. Men det er ikke nogen let opgave, lyder meldingerne fra såvel kommuner som dem, der skal diktere rammerne.

Sælg ikke fiskeriet i Brexit-forhandlinger

Lås ikon

Økonomi
Administration
Erhverv

Et utal af job og millioner af kroner i fiskeindustrien er på spil, når briterne skal forhandle deres sortie fra EU-fællesskabet. Det får to borgmestre til at sende et opråb af sted til de 27 EU-lande, der skal indgå en udtrædelsesaftale med briterne.

Foto: Jens Christian Top / Ritzau Scanpix

Ung politiker blev opdaget af borgmesteren

Lås ikon

Byråd

19-årige Thomas Østergaard (V) gør sit allerbedste for at passe byrådsarbejdet, handelsgymnasiet og sit fritidsjob på et bosted. Han er især optaget af ungdomsområdet og folkeskolerne. Det hele start­ede med en opfordring fra en helt særlig nabo.

Unikke vikingeskibe truet

Lås ikon

Kultur

Roskildes borgmester, Joy Mogensen, prøver igen at få ophævet fredningen af Vikingeskibsmuseet. For to år siden indsendte de samme anmodning, men blev afvist. Nu har kommunen og museet klaget over afgørelsen. Vikingeskibenes skæbne ligger derfor i kulturministerens hænder.

Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Randers for retten

Lås ikon

Jura
Administration

En opsigtsvækkende sag udspiller sig i Retten i Randers. Tre udstødte udvalgsformænd har sagsøgt kommunen. Den handlede ulovligt, siger sagsøgerne. Det skal vidneudsagn og en hemmelig lydoptagelse vise. Kommunen afviser anklagerne.

Foto: Jon Kirketerp Jørgensen