Gå til hovedindhold

Baggrund

7 resultater

Flere hjemløse i Herning får tag over hovedet

Udsatte
Social

Samtidig med, at antallet af hjemløse er steget på landsplan, har Herning nedbragt antallet af hjemløse med 40 procent. En ny tilgang, hvor en koordineret sagsbehandling og en håndholdt bostøtte er de centrale elementer, har været afgørende.

Jeg kan ikke lade være med at blande mig

Byråd
Navne

22-årige Sonja Marie Jensen (S) smed alt, hvad hun havde i hænderne, for at kæmpe for at bevare de små, lokale bosteder til udviklingshæmmede voksne. Det næste hjertebarn, hun har kastet sig over, er en madpakkesag, der ikke handler om svinekød, men som skal sikre alle børn ét sundt måltid i løbet af dagen.

Hesten på billedet er Sonjas egen og hedder Coulon. Foto: Katrine Kristensen

Man skal have travlt med noget, man holder af

Byråd
Navne

At ville gøre en forskel er det, der går igen i alt, hvad den nyvalgte Malene Grandjean (V) gør. Det gælder i hendes job som gymnasierektor, som medlem af beboerforeningen Røsnæs, som deltager i P4’s Meningsministeriet, som mor og nu også som kommunalpolitiker i Kalundborg, hvor hun har boet hele sit liv.

Lolland er et socialt laboratorium

Udsatte børn og unge
Social

Gode idéer og risikovillige medarbejdere og politikere. Det er Lollands mantra, når det gælder om at gøre en forskel for udsatte børn. Kommunen med de 1.300 børnesager er på forkant med indsatser, som ikke alle kan puttes ind i et regneark.

3D briller hjælper børn med angst

Mistrivsel
Børn
Psykiatri

Angstdiagnoser blandt børn har de seneste år været stigende, også når det gælder skolevægring. En ny behandlingsmetode gør brug af virtual reality, hvor børnene bliver præsenteret for det, de er bange for gennem en 3D-virkelighed, og det kan hjælpe dem hurtigere tilbage i klasselokalet.

Ingen passer på vores arbejdsmiljø

Byråd
Navne

Da SF kom i regeringen i 2011, gik Charlotte Broman Mølbæk (SF) ind i politik. Efter flere år som familiekonsulent i det offentlige ville hun gerne være med til at træffe de overordnede beslutninger i stedet for at tage imod ordrer ovenfra og ned. Men som politiker har hun måttet vænne sig til barske arbejdsvilkår og et arbejdsmiljø uden beskyttelse.

Privatfoto