Gå til hovedindhold
Ledelse

Nyttejob handler om menneskesyn

Greves borgmester Pernille Beckmann (V) har selv været med ude og luge ukrudt ved plejecenteret en formiddag sammen med korpset af folk i nyttearbejde. Hun siger, at det ligger i den lokale dna, at alle skal bidrage til fællesskabet, hvis de kan.

Foto: Bo Nymann
08. 03. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sidsel Boye

Rådhuset i Greve ligger nabo til gymnasiet, og borgmester Pernille Beckmann peger i den retning, når hun genkalder sig, hvordan unge tidligere gik lige fra studentereksamen og hen på kommunen for at få kontanthjælp.

– Når de havde stemplet ind, tog de til festival i Vig og på Roskilde og andre steder, og bagefter kom de hjem og fandt et arbejde. Det var i gamle dage. Det kan man ikke mere. I dag hedder det nytteindsats fra første dag, og beskeden til de unge er: ”Vi vil gerne hjælpe jer, men I skal arbejde.” Og hvis jeg var jer, ville jeg finde et andet job end nytteindsatsen, for den er virkeligt dårligt lønnet, siger Pernille Beckmann.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her