Gå til hovedindhold

Baggrund

9 resultater

Offentlig-privat samarbejde er en spaghettiwestern

Administration
Teknik

Samarbejdet mellem den offentlige sektor og den private sektor går godt, men der er stadig plads til forbedring, lyder forskerens status. Vi skal tættere på leverandørerne, siger kommunaldirektør og Falck-direktør.

Antallet af færdige OPP-projekter har rundet 40. Det drejer sig blandt andet om skoler, svømmehaller og administrationsbygninger. Dertil kommer mellem 10 og 15 OPP-projekter, der er på vej. Foto: Martin Lehmann / Scanpix Ritzau

KL’s medlemmer savner indflydelse

KL
Administration

Det er svært at få indflydelse på beslutningerne i KL. Det mener 4 ud af 10 af de menige medlemmer i KL ifølge en undersøgelse foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. Vi skal passe på, at KL ikke bliver en borgmesterklub, siger formandsparret.

Illustration: Karen Linnet Olesen og Barbara Clemmensen

Barnets første 1000 dage er de vigtigste

Børn

Borgmester Benedikte Kiær (K) har, siden hun var socialminister, arbejdet for at få viden og forskning i spil på daginstitutionsområdet. Hun er med i Småbørnsalliancen og dermed med til at sætte en mere offensiv dagsorden, som ikke kun handler om mad og åbningstider.

Benedikte Kiær med sin førstefødte, Lauge, 2 år, og ægtefællen Lars Dam. Derudover tæller familien papsønnen Simon. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Fremtiden ser usund ud

Sundhed

De seneste tal for danskernes sundhed viser, at forebyggelsen har slået fejl over stort set hele linjen. Særlig bekymrende er det, at fremtidens generationer er blevet mere ensomme, overvægtige og ryger mere.

Foto: Colourbox

Hvis du er i tvivl, så sig ja til politik

Byråd
Navne

Som byrådsmedlem i Horsens og folketingsmedlem har den tidligere socialdemokrat Claus Kvist Hansen (DF) ikke tid til meget andet end politik. Det betyder blandt andet, at han ikke ser sin familie fire dage om ugen. Men selvom det er et hårdt pendlerliv, har han ikke lyst til at slippe det.

Uforståelige breve drukner demokratiet

Administration
Kommunikation

Hvorfor bliver kommunerne ved med at sende kilometervis af uforståelig volapyk ud til de sagesløse borgere efter i årtier at have haft bedre breve på dagsorden? Lejre Kommune arbejder med udfordringen og tager det med at skrive, så det er til at forstå, alvorligt.

Foto: Mads Jensen /Ritzau Scanpix