Gå til hovedindhold
Affald & genbrug
Udsatte

Genbrugsguld giver udsatte borgere ny start på livet

Landets kommuner er i stigende grad begyndt at gøre genbrugsbutikker til steder, hvor mennesker med særlige behov kan få lov til at snuse til arbejdsmarkedet. Dansk Affaldsforening ønsker bedre muligheder for socioøkonomiske reparationsvirksomheder.

Funktionsleder Camilla Birch Johansson og en af medarbejderne i butikken, Julie, får en snak om, hvor genbrugsvarerne skal placeres. Foto: Mikkel Østergaard
12. 04. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Rudi Holm

Et velfungerende B&O-anlæg med glidende glaslåger, en slidt, men brugbar ternet Børge Mogensen-sofa og en række designklassikere fra Arne Jacobsen og Jacob Kjær. 

Genbrugsguldet er til at få øje på, når det lander på Gentofte Kommunes genbrugsstation på Ørnegårdsvej. Og de værdifulde effekter får ikke lov til at forsvinde i småt eller stort brændbart. Her sættes de til side i et indsamlingshus og bliver derefter sat til salg i kommunens genbrugsbutik iGenbrug på Stolpegårdsvej. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her