Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Alle har krav på god behandling

Sundhed
Velfærd

Danmark er et lille og rigt samfund, hvor borgerne skal have samme gode behandling, uanset hvor de bor. Det siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som med den kommende sundhedsreform vil have kommunerne til at løfte flere sundhedsopgaver med mere ensartet kvalitet.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby vil i løbet af foråret præsentere en sundhedsreform, som skal ændre opgavefordelingen og skabe sammenhæng i det nære sundhedsvæsen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Kajen skal ikke give kassen

Teknik

Et oplæg til ny havnelov peger på, at havnene skal være aktieselskaber. Det kan betyde, at kommunerne mister muligheder for at føre en aktiv lokal erhvervspolitik, og kommunerne frygter, at ministeren ikke forstår, at havne handler om infrastruktur og ikke om forretning.

Illustration: Morten Voigt

Jeg vil ikke være indvandrerpolitiker

Byråd
Navne

Jeyarajah Rasiah kom til Danmark som tamilsk flygtning tilbage i 1986. Nu sidder han i byrådet i Billund. Han har mange bud på, hvordan man kan forbedre integrationen. Men han er ikke ”indvandrerpolitiker”. I stedet brænder han for, at der skal være tid til kaffe og omsorg hos de ældre i kommunens ældrepleje.

Foto: Lars Horn / Baghuset

Det er jo sindssygt spændende

Administration

Gribskovs nye borgmester, Anders Gerner Frost (Lokal) mener, at partipolitik er overflødigt i kommunalpolitik, som han i øvrigt synes er ”sindssygt spændende”. Også selv om han skulle starte sin første periode med en genopretningsplan.

Anders Gerner Frost: ”Vi skal have sat speed på vores udstykning­er, så vi kan få nogle nye borgere herop i en fart, der kan bygge deres drømmehus og blive en del af vores dejlige lokalsamfund.” Foto: Jakob Carlsen

Vi skal også kigge os selv i spejlet

Integration
Administration

Det går godt med integrationen i Danmark, og bedre end man skulle tro, når man hører Christiansborg udtale sig. Det siger Birger Mortensen, som har arbejdet med integration i 40 år. De seneste 20 som chefkonsulent i KL.

Forsker: Giv den danske model et serviceeftersyn

Overenskomst
Administration
Arbejdsmarked

Den danske model har været et kreativt omstillingsinstrument for den offentlige sektor, men lige i øjeblikket skorter det lidt på kreativiteten, mener arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl.