Gå til hovedindhold
Navne

Geronimo fra Gentofte

Der er to ting, de hader i Gentofte Kommune: At blive anset for at være en selvtilstrækkelig rigmandskommune og så udligning. Begge elementer var en rød tråd i talerne ved fejringen af borgmester Hans Tofts 25 års jubilæum.

Der var kø af gratulanter, der ville hilse på Hans Toft og hans hustru Lisbeth. Ministre, borgmestre og en masse borgere var mødt frem. Foto: Niels Hougaard
26. 04. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Tom Ekeroth

Graden af sortglaseret tegl, der denne fredag glimtede i solen, og omfanget af firhjulet fuldblod på parkeringspladsen viser ganske vist, at der er pæn økonomi i omegnen af det retlinede rådhus på Bernstorffsvej, og den første taler, viceborgmester Søren B. Heisel (S), måtte da også gå med til, at kommunen måske kunne kaldes et ”reservat”, og at Hans Toft derfor mere var høvding end bykonge. Efter at have overvejet Sitting Bull og Crazy Horse mente Søren B. Heisel, at det rigtige høvdingenavn til Hans Toft måtte være Geronimo – ”modig, snarrådig og frygtet på Borgen og altid parat til modstand, når jyderne vil have deres del af reservatets guld”. 

Pia Nyring, rektor på Øregaard Gymnasium, partifælle og medlem af kommunalbestyrelsen, fremhævede i sin tale Hans Tofts ordentlighed, flid og engagement. Hun lagde heller ikke skjul på, at i kommunalbestyrelsen kender man sin plads i hierarkiet: 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her