Gå til hovedindhold
Uddannelse
Skole
Mistrivsel

Svend-Bent skal tage fødderne ned fra bordet

Det er vigtigt, at der fortsat er nogle medarbejdere, der er klædt på til at skabe god trivsel og adfærd i skolerne. Det siger lektor René Kristensen. Han mener, at trivselsarbejdet skal udvides til at starte allerede i daginstitutionerne, og at der samtidig er brug for en generel opdatering af trivselsindsatsen til version 2.0.

Lektor og MSc. René Kristensen har aldrig hørt om et barn, der hed Svend-Bent. Derfor bruger han Svend-Bent som den gennemgående figur, når han taler om trivsel i skolen. Arkivfoto
26. 04. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sidsel Boye

Forestil dig for en kort stund, at du er lærer og kommer ind i klassen. Du går hen til Svend-Bent, som sidder med fødderne på bordet og stirrer ham ind i øjnene: ”Jeg sagde til dig, at du skal få de der fødder ned, og det skal være nu. Ellers ryger du ud!” I det øjeblik har du tabt situationen. For hvis Svend-Bent tager fødderne ned, vil han samtidig føle sig ydmyget og tænke, at læreren er en idiot. Hvis Svend-Bent ikke tager benene ned, kommer du som lærer også til at fremstå som taberen. Under alle omstændigheder er relationen mellem elev og lærer på forhånd dødfødt. 

Det er lektor på University College Lillebælt (UCL), René Kristensen, der står bag det lille tankeeksperiment, som handler om lærerens arbejde med relationer. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her