Gå til hovedindhold

Baggrund

9 resultater

Jeg er bedre til samarbejde end konflikt

Ledelse
Navne

Næstveds tidligere børne- og kulturdirektør, Per B. Christensen, gør på forhånd klart, at hans opgave med at levere et nyt grundlag for en arbejdstidsaftale for lærerne kun kan lykkes, hvis parterne kommer op af skyttegravene.

– Jeg er både glad og en lille smule beæret – det er man i min alder – over at få opgaven som formand for undersøgelseskommissionen om lærernes arbejdstid. Foto: Niels Hougaard

Folketinget skal holde sig på måtten

Overenskomst
Administration

Kommunernes topforhandler, borgmester Michael Ziegler (K), kommer heldigvis ikke til at skulle fyre nogen af kommunens medarbejdere for at få råd til det overenskomstforlig, som han var med til at lande i Bededagsferien.

En ny start for lærerne og kommunerne

Skole
Administration
Overenskomst

Der er både tillid og god kemi mellem KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) og lærerformand Anders Bondo. Under den turbulente tid i Forligsinstitutionen fandt de i fællesskab frem til det kunstgreb at sætte en kommission på opgaven med at levere et nyt forhandlingsgrundlag for lærernes arbejdstid.

Bondo kan huske, at det var ham, der gav frokosten, da han og Jacob Bundsgaard mødtes i Forligsinstitutionen. Det var her de to formænd i fællesskab kom op med ideen om, at få en kommission til at se på arbejdstidsreglerne. Foto: Thomas Arnbo

Uden fællesskabet trives vi ikke

Skole
Børn
Mistrivsel

God trivsel i skoler og daginstitutioner er altafgørende, hvis færre unge i fremtiden skal rammes af angst og depression. Men lærere og pædagoger kan ikke løfte danskernes dårlige mentale sundhed alene, siger forskere.

Foto: Mathias Bojesen / Ritzau Scanpix

Beskæftigelsespolitik er ikke for bangebukse

Beskæftigelse
Administration
Navne

Rådmand Brian Dybro (SF) er manden, der skal sørge for, at Odense Kommune får noget ud af at investere 72 millioner i beskæftigelsesområdet. Han vil blandt andet trække mere på de erfaringer, som Socialrådgiverne, Udsatterådet og Landsforeningen af udviklingshæmmede kan bidrage med.

Foto: Hung Tien Vu

Danmarksprojekt blev til i ministerbil

Kultur
Administration

Kulturminister Mette Bock (LA) vil åbne danske skoleelevers øjne for Danmarks natur og kultur.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix