Gå til hovedindhold
Økonomi
Kultur

Dansepartnere fandt hinanden i kulturhovedstaden

Kulturhovedstaden skabte et stærkt samarbejde mellem kulturlivet og erhvervslivet i Aarhus. Det skal videreudvikles, for det skaber en attraktiv by, hvor folk gerne vil bo, fortæller kulturrådmanden. Et nyt kultur- og erhvervskontaktudvalg er et godt sted at videreudvikle samarbejdet, mener en af Aarhus’ store erhvervsfolk.

09. 05. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Amalie Guldborg Olesen

Det var en kold og mørk januaraften. Alligevel var der mere end 70.000 mennesker samlet i Aarhus by, da Kulturhovedstaden 2017 blev skudt i gang med et kæmpe brag af et festfyrværkeri. Det store fremmøde og engagement vidner om, at kulturen har en særlig plads i århusianernes bevidsthed, fortæller kulturrådmanden i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

– Kulturen er en del af vores identitet, selvbevidsthed og bystolthed. Når folk bliver spurgt om, hvad der gør Aarhus til en fed by at bo i, svarer nu 40 procent af borgerne, at det er kulturen. Det er en stor del af vores dna. Kulturhovedstaden har været vores kronjuvel, vores flagskib, men vi har arbejdet strategisk med kulturen, også set i en erhvervssammenhæng, igennem mange år, siger Rabih Azad-Ahmad.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her