Gå til hovedindhold

Baggrund

9 resultater

God ledelse er afgørende for sygefraværet

Lås ikon

HR-chefernes formand Kim Nissen er glad, men også lidt overrasket over, at sygefraværet fortsat falder i en tid med mange reformer, effektiviseringer og besparelser. Og så har han store forventninger til Ledelseskommissionen, for god ledelse er den bedste kur mod sygefravær.

Staten overtager pengemaskinen

Lås ikon

Transport
Administration
Økonomi

Regeringen kritiseres for manglende kvalitet i forarbejdet til en ny lov om modregning i kommunernes parkeringsindtægter. Med et pennestrøg og uden grundige analyser er et trecifret millionbeløb fra betalende bilister flyttet over i statskassen.

Genopstået fra den digitale død

Lås ikon

Administration
Digitalisering

Kirsten Kristensen blev erklæret død ved en fejl. Det førte til en opslidende kamp for at få genoprettet sit liv i de mange it-systemer, der holder styr på Danmark. Hun når aldrig til vejs ende, siger it-ekspert.

Sygehuset, hvor Kirsten Kristensen blev erklæret død ved en fejl, anerkender, at de har begået en fejl og tilbød at hjælpe hende med at få styr på sagerne. Det viste sig at være sværere end som så. Foto: Christer Holte

Kommuner får datavagthunde

Lås ikon

Administration
Digitalisering

Samtlige af landets kommuner skal udpege en databeskyttelsesrådgiver, som skal holde øje med, om nye persondataregler bliver overholdt. Den rolle er ny i den kommunale verden, og flere kommuner er usikre på, hvordan rollen skal skrues sammen.

Illustration: Morten Voigt

Færgen er nerven

Lås ikon

Teknik
Landdistrikter

Færgesekretariatet, der blev oprettet for tre år siden, har været en gevinst i millionklassen for de 18 kommuner, der har ø-færger. Fælles indkøbsaftaler og efteruddannelse har gavnet driften af landets 21 ø-færger, der er livsnødvendige for eksistensen på øerne.

For de danske småøer er færgerne livsnerven. Tunø-færgen betjener øens 111 beboere og 20 virksomheder. Og så bringer den et stigende antal turister til øen. Foto: Færgesekretariatet / Carsten Lundager

Faxe dufter af lakrids

Lås ikon

Demografi
Administration

Faxe by lugter enten af lakrids, øllebrød eller gylle. En veloplagt borgmester Ole Vive (V) er ved bus-mikrofonen på søndag eftermiddags rundtur med nye borgere. Vive håber, at de nye vil lokke endnu flere tilflyttere til den smukke kommune med de fine godser.