Gå til hovedindhold

Baggrund

5 resultater

Borgmestre tilfredse med aftale

Økonomi
Økonomiaftale

Der er stor lettelse i kommunerne over, at KL’s topforhandlere fik bevaret finansieringstilskuddet på 3,5 milliarder kroner i økonomiaftalen for næste år.

Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Et fælles sprog for god ledelse

Ledelse

Kommunaldirektør Lisbeth Binderup, Skanderborg, er glad for, at ledelseskommissionen stiller skarpt på ledernes forpligtelse direkte over for borgerne. Og så er hun godt tilfreds med, at anbefalingerne taler lige ind i den hverdag, som kommunale ledere står i.

Lisbeth Binderup, kommunaldirektør i Skanderborg Kommune. Arkivfoto

Kommunerne skal have snuden i mountainbikesporet

Idræt

Skoven er Danmarks største idrætsfacilitet, men den bliver stedmoderligt behandlet. De fleste kommuner har ikke blik for, at størstedelen af danskerne dyrker deres motion i naturen, mener konsulent i Danmarks Idræts Forbund.

Idrætsfaciliteter i naturen er billige i forhold til de traditionelle. Mountainbikeruter er stadig billige, selvom de er i den dyre ende af udendørsfaciliteter. Prisen ligger på mellem 100.000-150.000 kr. pr. km. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Direktøren går på forældreorlov i fire måneder

Arbejdsmarked
Ledelse

Som direktør i Favrskov Kommune er Rasmus Møller på et niveau, hvor man ikke lige kan slippe sit arbejde 100 procent. Men når det er sagt, så har han tænkt sig at holde fire måneders ferie og forældreorlov med sin ni måneder gamle søn. Og vikaren er fundet.

Foto: Asbjørn sand

Ideologier er vores politiske kompas

Byråd

Som skoleleder er Tina Mandrup vant til at få enderne til at mødes både økonomisk, relationelt og strategisk. Det skal hun nu vise som Venstres nye borgmesterkandidat i Lejre Kommune. Hun er blevet overrasket over den gode tone og samarbejde byrådsmedlemmerne imellem, og også over hvor få der er forankret i deres ideologiske fundament.

– Man skal altid forbeholde sig retten til at blive klogere, mener Tina Mandrup. Arkivfoto