Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Udvalg skal ud for at lytte og lære

Byråd
Skole
Børn

KL’s Børne- og Undervisningsudvalg er begyndt at arbejde på en helt ny måde. Medlemmerne skal ud i landet for at ”lytte og lære” – hente erfaringer og møde udvalgsmedlemmer og embedsmænd fra hele landet. Første tur gik til Region Sjælland.

Arkivfoto

Stridende politikere tørner sammen i retten

Byråd
Administration

Fejden i Slagelse har over sommeren taget et trin op ad konflikttrappen. Mindretalsgruppen Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale har indleveret en stævning mod kommunen. Den skal erklære et smalt flertals omkonstituering, der kostede mindretalsgruppen fem udvalgsformandsposter, for ugyldig.

Venstremanden Knud Vincents (t.v.) står sammen med resten af oppositionen bag en stævning af den socialdemokratiske borgmester, John Dyrby Paulsen, (nummer to fra venstre). Foto: Mogens Schelde

Fremtidens ældre bliver ikke sundere

Ældre
Sundhed

Nye studier peger på, at den store efterkrigsgeneration i deres sene alderdom vil leve med flere kroniske sygdomme og have behov for mere hjælp. Det vil lægge et voldsomt pres på kommunerne, når antallet af ældre over 80 år fordobles over de næste 20 år.

Livsstil og aktivitetsniveau har ændret sig. Tidligere generationer tog på cykelferie. Senere blev det bilferie, charterrejser og all inclusive. Foto: Hennig Bagger / Ritzau Scanpix

Til kaffe med Jørn

Borgerinddragelse
Administration

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) har indført månedlige kaffemøder, hvor borgere kan møde op og tale om stort og småt med ham. Det har blandt andet ført til ændringer i borgerbetjeningen.

Samtale med Helle Thorning tændte den politiske ild

Byråd

Anders Bertels (S) politiske interesse blev for alvor vakt til live, da han som tillidsmand i Forsvaret stod i Afghanistan og forsøgte at råbe de danske politikere op om manglende kampvogne. Nu gavner Forsvarets følelse af sammenhold og kulturindsigt diskussionerne i byrådet og på lærerjobbet.

Den slidte københavnerbænk digitaliseres

Teknik
Digitalisering

Albertslund Kommune har fået registreret alt sit byudstyr for at få et digitaliseret driftsgrundlag for udskiftning, vedligehold og ensretning.

Katrine V. Møller fra Mølbak Landinspektører i færd med at registrere nogle af de 1.650 genstande, der viste sig at være i Albertslund Kommune. Foto: Signe Lund