Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Uddannelse
Unge

Erhvervsskoler vil drive 10. klasse

Nu må det være erhvervsuddannelsernes tur til at være på dagsordenen i 10. klasse. Det mener direktøren for Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov. Sammen med undervisningsordførerne i Folketinget afventer han en ny ministeriel analyse, som kan kvalificere 10. klasses fremtid.

Liane Hovgaard Jensen, 17 år, er fra Karrebæksminde. Da hun skulle vælge 10. klasse var den nedlagt på hendes egen skole til fordel for et samlet tilbud på ZBC i Næstved. Foto: Jakob Vind
16. 08. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sidsel Boye

Debatten om 10. klasse bliver let følelsesladet, og vi er mange, der har aktier i den. Det siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, og netop derfor er han meget bevidst om ikke at træde nogen over tæerne, når han tager hul på debatten om, hvordan 10. klasse kan få et løft, som gør det lettere for de unge at vælge uddannelse, og som også kan være med til at flere af dem vælger erhvervsuddannelse. 

Lars Kunov mener, at politikerne på Christiansborg bør se på muligheden for at lade erhvervsskolerne stå for driften af alle 10. klasser. I praksis findes modellen allerede i 20-25 kommuner. Blandt andet Horsens, København og Næstved.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her