Gå til hovedindhold

Baggrund

5 resultater

Små børn skal prioriteres højere

Dagtilbud
Børn
Økonomi

Når pengene skal fordeles i kommunerne, handler det altid om prioritering, og for Bornholms og Høje-Taastrups borgmestre er en tidlig indsats på dagtilbudsområdet vægtet højt. De ser gerne, at området får mere politisk opmærksomhed.

Kommuner skubber milliardstor regning foran sig

Økonomi
Transport
Anlæg

Kommunevejene prioriteres tit lavest i de kommunale budgetter. Der er ikke penge nok til at vedligeholde vejkapitalen, lyder det fra mange teknik- og miljøudvalgsformænd. I øjeblikket har kommunerne et efterslæb på området, der nærmer sig fire milliarder kroner.

Foto: Christian Lindgren / Ritzau Scanpix

Dem de andre ikke vil lege med

Arbejdsmarked
Udland
Valg

I Jimmie Åkessons hjemby i Blekinge står Sverigedemokraterna stærkt. Hans kæreste, Louise Erixon, er lokal frontfigur og tror på yderligere fremgang, magt og indflyd­else. Hun taler venskab­et med Moderaternas leder, Kith Mårtensson, op, men den borgerlige politiker er lunken. ”Rumsrena” det er SD ikke, mener den socialdemokratiske borgmester.

- Det gængse billede har været, at det er en fredelig by. Men sådan er virkeligheden ikke længere. Vi er begyndt at ligne andre kommuner med bandekriminalitet og vold, siger Louise Erixon, spidskandidat for Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Foto: TKN

Jeg bliver høj af at lære mennesker at kende

Byråd

Det, der driver Merete Scheelsbeck (K), er mødet med de mennesker, hun vier, dem, hun møder til EM i guppyopdræt, og entusiasterne fra frimærkesamleklubben. Hun er dybt engageret i hele Høje-Taastrup Kommune, og samtidig skal hun lige om lidt være stedfortræder i Folketinget for anden gang.

Merete Scheelsbeck (K) nyder at tage til fritids- og kulturarrangementer i Høje Taastrup Kommune, som for eksempel motionsløbet Hedelandsdysten, hvor hun førte an i tovtrækkeri. Privatfoto

Furesøs byråd er enige om fælles arbejdsprogram

Byråd

Furesøs politikere har sat retningen for kommunens udvikling med enig vedtagelse af et arbejdsprogram, der sætter spor for udviklingen af Furesø flere år frem.

Foto: Furesø Kommune