Gå til hovedindhold

Baggrund

7 resultater

Datatilsynet rasler med sablen

Digitalisering
Administration

Datatilsynet er klar til at indgive de første politianmeldelser om overtrædelse af de nye regler om persondatabeskyttelse. Sagerne kommer til at afklare strafferammen. Om der er kommuner blandt de første anmeldelser, vides ikke.

Foto: Colourbox

Psykisk syge har succes med rygestop

Sundhed
Psykiatri

Nyt dansk studie viser, at det lykkes for overraskende mange med alvorlig psykisk sygdom at kvitte cigaretterne, når de tilbydes et rygestop-kursus. 30 procent er røgfri efter et halvt år, og det er et imponerende resultat for en sårbar gruppe.

Foto: Mathias Christensen / Ritzau Scanpix

Tre nye indbyggere kostede en million stykket

Økonomi

Flere veldrevne kommuner har fået ubehagelige økonomiske overraskelser henover sommeren blandt andet på grund af stigende indbyggertal. Mange af dem kæmper nu med at få budgetterne for 2019 til at hænge sammen.

Foto: Jakob Carlsen

Folkesygdommen stress er en kommunal opgave

Arbejdsmarked
Sundhed
Arbejdsmiljø

Hver fjerde dansker har stress, og det koster samfundet milliarder årligt. Københavns Kommune har siden 2015 haft gode resultater med stresstilbud. Seneste skud på stammen er et særligt tilbud til mænd omkring bålpladsen i Utterslev Mose.

Meditation kan jo godt dufte lidt feminint. Derfor har man i stedet for puder valgt bålplads­en ved naturværkstedet i Utterslev Mose som scenen for det særlige stresstilbud til mænd. Foto: Christoffer Regild

Hvad er det værd at investere i stressramte?

Sundhed
Arbejdsmiljø
Arbejdsmarked

Psykologen Christian Gaden Jensen har udviklet metoden til behandling af stress, der nu bruges i seks kommuner. Forskeren har nu fokus på at udregne de økonomiske gevinster ved kommunale stresstilbud.

De kan virkelig fylde nogle huller

Arbejdsmarked
Integration

Indvandrerkvinder, der har været længe i landet, skal ud på arbejdsmarkedet. Og med stigende arbejdskraftmangel er der brug for dem. Hvis vi får dem ud på arbejdsmarkedet, er det en kæmpestor integrationsindsats, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), formand for Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget i KL.

Thomas Kastrup-Larsen: – Sosu-området vil være interessant, fordi vi har mangel på arbejdskraft. Der er også nogle muligheder i forhold til børnepasning, hvor denne gruppe af kvinder vil passe rigtig godt ind. Foto: Gitte Sofie Hansen / Ritzau Scanpix