Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Byhaven er mit andet hjem

Arbejdsmarked
Udsatte
Social

Hjemløse planter tomater og meloner i Sundholms Byhave, og de har glæde af at dele haven med en privat beboerforening og nogle af København Kommunes skoler og børnehaver. Det øger beskæftigelseschancerne, mindsker social isolation, og giver de hjemløse noget at stå op til.

Svært at fjerne gakkede regler

Administration

Regeringens nye afbureaukratiseringsreform møder skepsis i kommunerne. Der skal mere gennemgribende forandringer til, hvis papirbøvlet skal fjernes, lyder det.

Illustration: Jørn Villumsen

De to midtbanespillere i Kerteminde

Ledelse

Som passionerede fodboldspillere og nyligt fraskilte har kommunaldirektøren og borgmesteren i Kerteminde umiddelbart let ved at finde noget at tale om, og på fodboldbanen befinder de sig begge godt i rollen som den, der har overblikket og skaber sammenhæng.

Det kommunale Kerteminde Søbad er fra 2015 og har 500 medlemmer. Kommunaldirektør Tim Jeppesen t.h. er selv vinterbader. Borgmesteren deltager til gengæld i det årlige nytårsbad på Nordstranden i Kerteminde. Foto: Hung Tien Vu

Økologi er godt for profit og politik

Miljø
Administration

Økologi er ikke længere en værdikamp, men en fælles sag. En god forretning og bæredygtighedspolitik går hånd i hånd, når Økologisk Landsforening, kommunen og den lokale landboforening i fællesskab tilbyder landmænd et gratis omlægningstjek.

Aalborg Kommunes landmænd er godt med på den økologiske bølge. Til puljen til omlægning til økologi på 33.600 hektar i 2018 kom der ansøgninger på 1.964 hektar fra Aalborg. Foto: Jakob Dall / Ritzau Scanpix

Skal der være liv på Læsø

Økonomi
Ledelse
Administration

Læsø fik Danmarks første DF-borgmester i form af Karsten Nielsen. Men den historiske begivenhed er blevet overskygget af en skrantende økonomi, der ifølge borgmester­en risikerer at true Læsøs selvstændighed.

– Jeg tror ikke, partiet så Læsø som det mest oplagte sted at få en borgmesterpost. Og de havde nok regnet med at få nogle flere, men de endte jo med kun mig, siger Karsten Nielsen. Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

Jeg siger det, ingen andre siger

Byråd

Mira Issa Bloch (Alt.) øver sig i at være nærværende i alt, hvad hun gør. Med sin socialpædagogiske og psykoterapeutiske baggrund er udsatte borgere et af de vigtigste politiske områder for hende, og så går hun ind for en ny politisk kultur.

– Jeg har rigtig meget grønt tøj efterhånden, og jeg har også grønne øreringe og grøn neglelak, så det hele kan symbolisere Alternativet, siger Mira Issa Bloch. Privatfoto