Gå til hovedindhold

Baggrund

9 resultater

Hundelorten er taget af bordet

Arbejdsmarked
Administration

Sagsbehandlere på jobcenteret på Lærkevej i Københavns Nordvestkvarter er gået fra at have 225 sager til 50 som led i et toårigt forsøg. Arbejdsglæden er tilbage, fordi de føler, at de nu kan udrette noget med gruppen af tunge ledige, der har siddet fast i systemet i mange år. Spørgsmålet er om det er fremtidens model.

Der er kommet gang i sagerne med forsøget, mener sagsbehandlerne Cecilie Stæhr Rasmussen (t.v.), Birgit Graack og afdelingschef Mette Landbo (t.h.). Foto: Jakob Carlsen

Danske Bank-skandale får kommuner til at overveje bankskifte

Økonomi
Administration

54 kommuner er kunder i Danske Bank, og de følger hvidvasksagen tæt. Flere er klar til at skifte pengeinstitut, hvis banken dømmes for medvirken til hvidvask.

Kommuner skærper jagten på borgernes idéer

Ledelse
Borgerinddragelse

Borgerne vil høres og have mere medindflydelse end nogensinde før. Derfor ser flere kommuner indad for at styrke borgerinddragelsen.

Illustration: Mark Airs

Borgerforslag bekymrer borgmestre

Borgerinddragelse
Administration

Presset fra borgerdrevne forslag vækker bekymring hos borgmestrene. Alligevel vælger flere kommuner den løsning, når de skal inddrage borgerne.

Illustration: Mark Airs

København må ikke stikke kæp i hjulet på nye bycykler

Transport

København får ikke umiddelbart lov til at favorisere byens eget bycykelprojekt frem for private initiativer. I et opsigtsvækkende brev advarer ministerium mod planer, der nu er sparket til hjørne.

Ministeriet mener, at de nye regler ligner en forhindring for konkurrence på området for bycykeludlejning. Foto: Christian Lindgren / Ritzau Scanpix

En stemme for øerne

Byråd

Anne Jørgensen (V) ville gerne være en stemme for småøerne, og det fik hende til at skifte journalistkarrieren ud med titlen som kommunalbestyrelsesmedlem for Faaborg-Midtfyn Kommune. Men i øjeblikket bruger hun det meste af sin tid sammen med sin syv måneder gamle søn, Rasmus, som er det første barn i 10 år, der er født på Lyø.

– Da jeg begyndte min byrådsperiode var min søn, Rasmus, stadig meget afhængig af, at jeg ammede. Så borgmesteren stillede sit kontor til rådighed, så jeg kunne amme i pauserne, siger Anne Jørgensen (V). Privatfoto