Gå til hovedindhold

Baggrund

5 resultater

Regeringen sparker en åben dør ind

Klima
Teknik

Kommuner melder sig klar til at udfylde deres roller i regeringens nye klimaudspil. Flere havde dog håbet på et højere ambitionsniveau.

Demonstranten der blev kommunalpolitiker

Byråd

Cecilie Roed Schultz (EL) fra Fredericia var politikernes modstander, da hun i efterskole- og gymnasietiden deltog i demonstrationer mod Irakkrigen og nærmest boede i byens ungdomshus. Men da hun senere blev utilfreds med besparelser i sin søns daginstitution, var forældrerådet og læserbreve ikke nok.

Politi og kommuner er i frontlinjen mod højreekstremisme

Kriminalitet
Social
Unge

I Danmark i dag er der højreekstreme, der har adgang til våben og er villige til at bruge dem. Kommunerne og politiets SSP-samarbejde er i frontlinjen mod disse miljøer efter, at PET har skærpet trusselbilledet fra det højreekstreme miljø i deres terrorvurdering, og regeringen fremlagde en national handlingsplan mod radikalisering.

Der er færre og færre ekstreme højreorienterede, som dem i 90’erne med store støvler, bomber jakke og hagekors i fokus. Foto: Mogens Flindt / Ritzau Scanpix

Skinheads tager støvlerne af og de pæne sko på

Social
Unge
Kriminalitet

Den yderste højrefløj er ikke længere kun nynazister. Antimuslimske grupper går frem med et mere professionelt image.

Foto: Henrik Schütt / Ritzau Scanpix

Problemer i EU-paradis: Kommer der penge til lokal udvikling?

EU

EU står på tærsklen til at skulle vedtage et nyt syvårigt budget og en politik for den regionale og lokale udvikling i Europa. Mere håndgribeligt; hvordan et billionbeløb skal fordeles til projekter rundt omkring i Europa. Regionsrådet og Kommissionen venter i spænding. Danske Kommuner lodder stemningen i Bruxelles.

Åbning af European Week of Regions and Cities i Bruxelles. Foto: EWRC