Gå til hovedindhold

Baggrund

7 resultater

Snablen ud af kommunekassen

Sundhed
Økonomi

KL ønsker en garanti mod, at et flertal i de nye sundhedsfælleskaber kan tage beslutninger uden om kommunerne, som trækker penge ud af kommunekassen.

– Det er ikke godt nok, at patienterne er glade for de kommunale sundhedstilbud. Det er også vigtigt, at de bliver raske, mener professor Jakob Kjellberg. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Gidsler i politisk magtkamp

Administration
Byråd

KL-rapport sætter punktum for sag om muligt magtmisbrug i Greve Kommune, hvor byrådsmedlem var under anklage. Samtidig trækker bestyrelsesformand for kulturhus sig i protest og smækker med døren. Vi er blevet gidsel i en lokalpolitisk magtkamp, siger han og retter alvorlige anklager mod kommunen.

Kommuner frygter tab af penge fra strukturfondene

EU
Økonomi

Kommunerne frygter, at struktursfondsmidlerne, der finansierer projekter for omtrent tre milliarder kroner i de danske kommuner og regioner, bliver ofret i de igangværende budgetforhandlinger i EU. Nye prioriteringer i budgettet kan potentielt kompensere for tabet, håber kommunerne.

På posthuset er der hjælp at hente

Unge
Mistrivsel

Nordfyns unge ligger højt i mistrivsel. Det vil kommunen gøre noget ved, og derfor er alle de medarbejdere, der arbejder med unge, rykket sammen på det tidligere posthus. Under navnet Ungeposten vil de hjælpe unge med problemer.

Vandselskaber vinder i Højesteret

Forsyning
Jura
Økonomi

Vandsektoren har i Højesteret vundet en sag mod SKAT. Sagen kunne ifølge DANVA, vandselskabernes brancheorganisation, være endt med en ekstraregning til forbrugerne på 36 milliarder kroner.

Højesteret har endelig afgjort, hvordan vandselskaberne skal værdisættes. Afgørelsen vækker glæde i DANVA. Foto: Rapport

På fransk visit i Folketinget

Folketinget
Navne

To garvede eks-borgmestre har i deres politiske efterår grebet chancen for at gøre en forskel på den landspolitiske scene. De synes begge, at det politiske liv på Borgen er bedre end sit rygte.

Erik Lund (K) og Carsten Kissmeyer (V) har fået tildelt pladser ved siden af hinanden i Folketingssalen. I løbet af den første måned er det dog kun lykkedes dem at være til stede samtidig en enkelt gang. Foto: Jakob Carlsen