Gå til hovedindhold

Baggrund

Sociale investeringer vinder frem i kommunerne

Økonomi
Social
Udsatte boligområder

Flere kommuner eksperimenterer med at afsætte millionbeløb til investeringer på det sociale område. Nogle steder vil kommunerne også lukke private penge ind i investeringerne. Det advarer en række organisationer imod.

Nyt nævn skal skrue bissen på over for kriminelle børn

Udsatte børn og unge
Kriminalitet
Administration

Kommunerne har haft for meget fokus på sociale indsatser og for lidt fokus på børn og unges kriminalitet, mener regeringen, DF og S, der med en ny lov opretter et Ungdomskriminalitetsnævn, der fra januar skal kunne iværksætte sanktioner overfor børn helt ned til 10 år. Kommunerne og organisationer kritiserer, at den børnefaglige tilgang forsvinder til fordel for straf og konsekvens.

Kommuner er vilde med nye byer

Byudvikling

I mange kommuner skyder nye byer eller bydele op, og flere projekter kommer til. To ord karakteriserer de nye områder: bæredygtighed og børnefamilier.

Data giver ny viden om sygefravær

Arbejdsmiljø
Arbejdsmarked

Lederuddannelse kan føre uventede sidegevinster med sig. Det ved personale- og udviklingschefen i Esbjerg, Birgitte Stenderup. Hendes masterstudie satte gang i et forskningsprojekt, som på sigt kan være med til at holde sygefraværet nede og trivslen oppe i kommunerne.

Kulturborgmesteren brænder for både hiphop og ballet

Byråd
Ledelse

Den nye kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Franciska Rosenkilde (Alt.), kom i Københavns undergrundsmiljøer som ung, og hun mener, at de miljøer er vigtige for unges identitetsdannelse. Derfor vil hun gerne øremærke penge til små spillesteder og udfordrende kunst.

Børn fotograferer glimmermåner og rumvæsner

Dagtilbud
Børn

Årets dagtilbud er en kulturinstitution med tremåneders fordybelsesperioder, hvor børnene prøver kræfter med filmredigering, når de har dokumenteret deres dag med tablettens kamera. Der er plads til historier om chokolademænd i rummet og glimmereksplosioner.