Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Beskæftigelse

Ingen synes det er sjovt at sidde på bænken

Aarhusiansk virksomhedskonsulent fik i tv-eksperiment sluset fire langtidsledige kontanthjælpsmodtagere ud af kontanthjælpssystemet. Tid er det, der skal til for at lykkes, mener hun.

06. 12. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Rudi Holm

Da sidste afsnit af DR-dokumentarudsendelsen ''Fri os fra kontanthjælp'' rullede over skærmen i mandags, kunne Anne-Mette Hjortshøj, mangeårig virksomhedskonsulent i Aarhus Kommune og tv-seerne konstatere, at missionen var lykkedes. De fire medvirkende kontanthjælpsmodtagere blev i løbet af et års tid flyttet fra ledighedskøen over i enten et job eller en uddannelse.

– Det var et fantastisk program at medvirke i, og jeg synes, at tv-holdet formåede at skabe en lødig udsendelse helt uden følelsesporno og uden at hænge nogen ud. Den fik vist det, som jeg har en tyrkertro på, nemlig at alle gerne vil bidrage og være en del af fællesskabet. Ingen synes jo, det er sjovt at sidde på bænken under en fodboldkamp. Sådan er det også i samfundet, siger Anne-Mette Hjortshøj.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her