Gå til hovedindhold

Indhold

8 resultater

Lettelse for erhvervslivet kan koste borgerne dyrt

Økonomi
Finanslov

Regeringen og Dansk Folkeparti afskaffer i den nye finanslov administrationsgebyret for erhvervsaffald. Men der følger ikke penge nok med, mener kommunerne. Dermed kan en tocifret millionregning risikere at ende hos de private forbrugere.

Fælden er klappet i Finlandsparken

Udsatte boligområder
Social

I de 15 såkaldte hårde ghettoer skal 9.813 almene familieboliger ændres til andre boligformer eller rives ned. 318 af dem ligger i Finlandsparken i Vejle. Her håber man, at dispensationsmuligheder i den nye lov kan forhindre, at man skal rive gode prisbelønnede boliger ned.

Kommunalt paradigmeskifte?

Arbejdsmarked
Finanslov
Økonomi

Finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti varsler et paradigmeskifte i udlændingepolitikken. Integration skal udskiftes med hjemrejse. Men ude i kommunerne, der står for indsatsen, er det svært at få øje på den store forandring.

Tilknytning til arbejdsmarkedet skal ikke betyde så meget, når myndighederne vurderer, om en flygtning kan få opholdstilladelse. Foto: Sophia Juliane Lydolph / Ritzau Scanpix

Pædagogerne er i gang med at ændre egen adfærd

Det specialiserede socialområde

Det kræver meget selvindsigt og til tider nærmest ligefrem detektiviske evner at arbejde med autisme. Og på Baunegård i Københavns Kommune er antallet af magtanvendelser faldet i takt med, at pædagogerne har lært sig nye metoder.

”Er det ikke nok, at du spiller fransk klovn på teateret, skal du også gøre det i byrådssalen?”

Byråd

Skuespiller Jørgen Bing (SF) har altid været politisk interesseret og blev politisk aktiv, da han fik nok af DF’s retorik. Han blev en del af Hjørring Byråd for miljøets skyld, og kombinationen af skuespil og politik har ført til aftener med politiske brandtaler iklædt teaterkostume for at kunne nå begge dele.

Nedslag i Finansloven 2019

Økonomi
Finanslov

Nedslag i Finansloven 2019

Foto: Colourbox