Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Alderen trykker i Gribskov

Demografi

Andelen af ældre borgere i den plejekrævende alder stiger voldsomt i Gribskov Kommune. Borgmester Anders Gerner Frost forudser, at kommunen må aflevere nøglerne til Indenrigsministeriet, hvis ikke der kommer en ny udligningsmodel, der kompenserer økonomisk for den demografiske udfordring.

Borgmester Anders Gerner Frost, Gribskovlisten, skal forholde sig til et scenarier, hvor gruppen af borgere i over 80 år næsten bliver fordoblet over de næste ti år. Foto: Jakob Carlsen

Vendsyssel Teater er også for dem der bare venter på toget

Kultur

Da Vendsyssel Teater i Hjørring åbnede i 2017, var det første nybyggede teater i provinsen i 100 år. Det bliver kaldt byens dagligstue, og det er nu, at stedet skal bevise sit værd ved at klare sig på et almindeligt driftsbudget.

 Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Mange kommuner tager opgaverne hjem igen

Økonomi
Administration

Næsten halvdelen af kommunerne har hjemtaget udliciterede opgaver siden 2015 og begrunder det med, at de kan løse opgaverne bedre og billigere end markedet. Det viser en undersøgelse foretaget af Danske Kommuner og Dansk Erhverv. Tre kommunaldirektører giver deres bud på hvorfor og deler deres erfaringer.

Pernille Halberg Salamon, Tim Jeppesen og Bo Rasmussen – samlet til en samtale om hjemtagning, udlicitering, konkurrenceudsættelse og markeder, som kan være svære at finde. Foto: Jakob Carlsen

Sygeplejersker med antibiotika i tasken

Sundhed
Administration

I et frikommuneforsøg er tre kommuner gået sammen om et fælles team af akutsygeplejersker, der døgnet rundt kan rykke ud til borgerne. Sygeplejerskerne har blandt andet antibiotika med, og kan sætte ind med hurtig behandling, så indlæggelser undgås.

Udligningsreformen skal på plads, inden sundhedsreformen træder i kraft, sagde finansminister  Kristian Jensen (V), da regeringen i sidste uge  fremlagde planerne. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Silkeborg uddanner sygeplejersker til nye opgaver

Sundhed
Uddannelse

Silkeborg satser massivt på den nye uddannelse i borgernær sygepleje og forventer at 65 procent af kommunens sygeplejersker skal efteruddannes.

Foto: Jacob Carlsen

Lægen der blev politiker for at redde liv

Byråd

Som overlæge på en kræftafdeling har Susanne Crawley (R) taget sig af konsekvenserne af alvorlig sygdom. Hun besluttede sig for, at hun ville være politiker, så hun i stedet kan hjælpe unge med at bryde den sociale arv. Men karriereskiftet har også betydet dødstrusler og chikane.

Foto: Vibeke Volder / Ritzau Scanpix