Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Systemet bruger diagnoser forkert

Det specialiserede socialområde
Børn
Unge

Mængden af psykiske diagnoser blandt børn og unge er steget med 27 procent på fem år. Det er en udfordring for kommunerne og et problem, hvis kommunerne gør diagnosen til adgangsbillet til at få hjælp.

Sundhedsøkonom Jacob Kjellberg  fremlægger tal. Til venstre kommunaldirektør Annemaria Schou Zacho-Broe fra Fredericia. Foto: Lars Horn, Baghuset

På gyngende grund i spildevandssager

Forsyning
Administration

Husejere i det åbne land får i disse år besked på at rense deres spildevand. Men både borgere og kommuner er ramt af systemfejl i lovgivningen. Dermed kan mange sager ende i retssystemet.

Foto: Anders Tvevad / Ritzau Scanpix

Frivillige bruger søndagen på at lege med flygtningebørn

Arbejdsmarked
Integration

Red Barnet Ungdom arrangerer venskabsgrupper for flygtningebørn, så de kan lære lokalområdes parker at kende, tale om årets traditioner og have nogle spændende oplevelser at fortælle vennerne i skolen om mandagen. Det startede på Frederiksberg, og nu er flere kommuner med.

Seksårige Nour sætter sig og maler for at få lidt ro fra de andre børn. Foto: Jakob Carlsen

Fællesskaberne gør Folkeskolen stærkere

Skole
Administration

Folkeskolen skal have stabilitet, den skal ikke være en politiske kampplads, siger formanden for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, borgmester Thomas Gyldal Petersen (S), forud for næste uges Børn & Unge Topmøde.

”Brug dine erfaringer fra toppen af hierarkiet, når du er på vej ned”

Byråd
Navne

70-årige Lone Hindø (S) har altid haft mange ambitioner. Hun ville være præst på trods af familiens indvendinger, og hun blev den første kvindelige rådmand i Aarhus. Derudover har hun stiftet et feministisk fællesskab, en højskole og sit eget forlag hjemme på gården.

Foto: Inge Lynggaard Hansen

Det, der er nært, kan blive økonomisk svært

Sundhed
Økonomi

Hvis kommunerne efter en sundhedsreform skal varetage langt flere sundhedsopgaver, er det helt afgørende, at der følger penge med, siger KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S). Finansministeren lover, at der vil følge penge med opgaverne, men KL’s formand føler sig ikke overbevist.