Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Ældre
Uddannelse

Håndplukket til ældreplejen

Der er store problemer med at rekruttere elever til sosu-uddannelsen og frafaldet er stort. I Syddjurs har man succes med at skubbe ledige i retning af det vigtige fag. Michelle Sørensen og Kenneth Andersen er to af dem.

Kenneth Andersen og Michelle Sørensen tager kitlerne på til ære for fotografen og viser, hvordan de kan øve sig på dukken i sengen. Blandt sosu-eleverne har mændene ry for at være dem, der har den mest nænsomme hånd. Foto: Thomas Søndergaard
24. 01. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Sidsel Boye

43-årige Kenneth Andersen har haft eget autoværksted i 12 år og været smed i 16 år, indtil han fik dårlig ryg. 35-årige Michelle Sørensen er uddannet i butik og har blandt andet været selvstændig i seks år, terapeut, vejleder, salgskonsulent, rengøringsassistent og mellemleder på en chokoladefabrik, indtil produktionen gik ned, og hun blev fyret.

De to er i øjeblikket godt i gang med sosu-hjælperuddannelsen på Sosu-skolen i Grenå, sammen med 17 andre voksne, som alle har det til fælles, at de har vidt forskellig baggrund og er blevet opfordret til at skifte spor og give ældreplejen en chance.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her