Gå til hovedindhold

Baggrund

6 resultater

Gamle veje kan blive grønne veje

Lås ikon

Transport
Teknik
Miljø

Ved at øge mængden af genbrugsasfalt på de danske veje kan kommunerne være med til at skabe et renere miljø, spare på råstofferne og måske også på pengene.

Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

Aula kan rydde op i kaotisk kommunikation

Lås ikon

Skole
Kommunikation

Til sommer skal alle skoler, forældre og elever kommunikere gennem den nye platform, Aula, som erstatter Forældreintra. Det er en god anledning til at se samarbejdet mellem skole og hjem efter i sømmene og udarbejde retningslinjer for god kommunikation, mener skoleledere og KL.

Efter sommerferien skal to millioner brugere vænne sig til Aula, der erstatter Forældreintra fra sommeren 2019. Foto: Sara Gangsted / Ritzau Scanpix

Ring til Mette hvis du har brug for hjælp

Lås ikon

Byråd
Navne

Mette Thiesen er den eneste fra Nye Borgerlige, der blev valgt ind i kommunalpolitik, og nu går hun også efter en plads i Folketinget. Hun taler ofte i telefon med borgerne og besøger dem i Hillerød, så de kan vise hende deres udfordringer med blandt andet lokalplanerne. Og så er hun imod kommunalt støttede integrationsprojekter.

Kødfrie dage i børnehaven er helt fint. Men et markant flertal af kommunalpolitikerne er ikke klar til at give forældre ret til at kræve, at institutionen serverer et plantebaseret måltid hver dag. Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

En håndværker læser ikke bøger og smider sig bare på sofaen med en øl

Lås ikon

Uddannelse
Erhverv

Der er brug for flere kvinder i håndværksbranchen, og fordommene skal nedbrydes. Det arbejder projektet Boss Ladies på ved at tage rundt på landets folkeskoler med gættekonkurrencer og påklædningsdukker. Forleden var de i Næstved Kommune.

Foto: Jakob Vind

65 plus

Lås ikon

Demografi
Ældre

Skive Kommune er på mange måder en succes, men voldsomt demografisk udfordret. Allerede nu er 23 procent af befolkningen over 65. Den erhvervsaktive del af befolkningen skrumper, og uden hjælp fra Christiansborg kan det gå ud over en vellykket ældrepleje.

Med et 360-graders-kamera og et sæt VR-briller kan elever bevare kontakten til klassekammerater og følge undervisningen, selv om de for eksempel ligger i en sygeseng langt fra skolen. Foto: Colourbox

Borgere på Sygedagpenge får lov til at tale ud i Syddjurs

Lås ikon

Social
Sundhed
Beskæftigelse

Borgere på sygedagpenge er trætte af skiftende sagsbehandlere og af at blive mistænkeliggjort. De vil gerne have mulighed for at skifte sagsbehandler, hvis kemien ikke er i orden, og så vil de gerne kunne trække en kop kaffe.

Illustration: Morten Voigt