Gå til hovedindhold

Baggrund

5 resultater

Striden om egenbetaling på akutpladser fortsætter

Sundhed
Ældre
Velfærd

Nye regler skal stoppe udskældt egenbetaling på akutpladser, men Ældre Sagen kalder ændringerne for utilstrækkelige. KL frygter, at uklarhed og forvirring vil skabe skuffelse hos ældre, som tror, at egenbetalingen er afskaffet på alle kommunale pladser.

Friheden til forskellighed er udfordret

Ledelse
Navne
Frisættelse

Decentralisering har gjort Danmark til et rigt og velfungerende land og Folketingets politikere burde have kommunalpolitikerne med i deres aftenbøn. Alligevel er den frihed til forskellighed, som er grundtonen i den kommunale fortælling, udfordret, mener KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

Borgmestre kræver opgør med rigide budgetregler

Økonomi
Ledelse
Frisættelse

Det er tid til at løsne grebet om de kommunale budgetter og give mere fleksibilitet til langtidsplanlægning. Det mener et stort flertal af landets borgmestre ifølge en ny rundspørge.

Illustration: Morten Voigt

Stella holder vagt, så jeg undgår at gå i panik

Sundhed
Psykiatri
Velfærd

Tinna Rasmussen har socialangst og seks typer af skizofreni. Diagnoserne gør, at det er umuligt at tage bussen eller handle alene. Men så fik hun servicehunden Stella, og nu begiver de sig ud i hverdagens gøremål uden frygt for anfald undervejs. En principafgørelse fra Ankestyrelsen skal gøre det lettere for kommuner at bevilge de særlige hunde.

Hvis vi ikke investerer socialt, får kommunen mange flere udgifter

Ledelse
Byråd
Social

Kristian Andersen er 2. viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune for Kristendemokraterne. Et parti, der på landsplan danser med spærregrænsen, men her har de seks mandater. Succesen bunder i gennemsigtighed og en stærk social profil, mener han.