Gå til hovedindhold

Baggrund

7 resultater

Hva’ så nu, KOMBIT?

Administration
Teknik
Arbejdsmarked

På 10 år har kommunernes it-fællesskab gennemført et af Danmarkshistoriens største it-projekter uden store skandaler. Nu står virksomheden i en ny fase, hvor man skal skabe opfindsomme løsninger, der kan hjælpe kommunerne videre på den digitale rejse, mener direktøren.

Dennis er kommunens vicevært

Beskæftigelse
Teknik
Turisme

Dennis Scharge holder byrummet rent, ordner småopgaver og taler med borgere og turister. Han er byvicevært og kommunens ansigt udadtil i en tid, hvor borgerne taler om, at der er blevet langt til rådhuset. Guldborgsund Kommune har nu udvidet ordningen, så den dækker alle de større bysamfund.

Oprindeligt er Dennis Schange uddannet murer og har arbejdet i faget til 2006. Han har også arbejdet i fragtfirmaet GLS, været P-vagt og pedelmedhjælper. Foto: Ingrid Riis

God kur til byernes hjerte

Erhverv
Digitalisering
Økonomi

Det er ikke længere nok kun at have en fysisk butik, hvis man skal klare sig i konkurrencen. På Sydfyn har de lokale butikker fået hjælp til at få gang i e-handlen. Et projekt der både har givet detailhandlen flere indtjeningsmuligheder og nyt fremtidshåb.

Pas på svinkeærinder

Byråd
Administration
Arbejdsmarked

Ideologien fylder mere og mere i byrådsdebatterne, oplever Jørgen Gaarde (S). Han efterspørger fokus på kerneopgaven. Jørgen Gaarde takker af i lokalpolitik efter 21 år i Skanderborg Kommune.

Hvis jeg smutter, er der ingen til at tage kampen

Ledelse
Byråd
Social

Jonas Haase (S) er Danmarks yngste byrådspolitiker, han er valgt ind i Aabenraa Kommune, hvor han kæmp­er for mere mangfoldighed og plads til at være ung og politiker.

Idræt i naturen får ikke nok opmærksomhed

Idræt
Sundhed
Natur

Der er flere danskere, der dyrker vandsport i det fri, end der er fodboldspillere. Potentialet er stort, men kommunerne prioriterer ikke faciliteter til outdoor idræt højt nok, og de formidler ikke de muligheder, de allerede har. Sådan lyder et par af konklusionerne i ny analyse.